8/9/16

Όλα έτοιμα ...


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα, με τον αριθμό των συμμετεχόντων που ετοιμάζονται για το ραντεβού στον Άγιο Μερκούριο να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός!
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενόψει της διεξαγωγής του 4ου Athens Rally Sprint, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στην φημισμένη ασφάλτινη Ειδική Διαδρομή "Άγιος Μερκούριος". 
Η φήμη της διαδρομής που θα διεξαχθεί δύο φορές και η πρόκληση που αυτή αντιπροσωπεύει, αφού πρόκειται για 15 απαιτητικά αγωνιστικά χιλιόμετρα στις παρυφές της Πάρνηθας με κατεύθυνση από τα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου προς τη Μαλακάσα, αλλά και το γεγονός ότι το 4ο Athens Rally Sprint αποτελεί τον 4ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος, όντας ταυτόχρονα ο 5ος γύρος του Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, βοήθησαν ώστε το ενδιαφέρον των αγωνιζόμενων να αποτυπωθεί εμπράκτως, μέσω των 60 πληρωμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα. 
Η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα είναι εκείνη των Ιστορικών Αυτοκινήτων, αφού 18 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, με αγωνιστικές κατασκευές που προσφέρουν τη χαρά στους παλαιότερους φίλους των αγώνων ώστε να θυμηθούν και στους νεότερους, ώστε να αποκτήσουν ιδίοις όμμασι εικόνα και ήχο από το ένδοξο παρελθόν του σπορ. Από εκεί και έπειτα, η Κατηγορία C6  που ειδικά στην άσφαλτο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αφού αποτελεί σύμπτυξη των κλάσεων που παλαιότερα γνωρίζαμε ως Ν/2 και Α/5, συγκεντρώνει 14 συμμετοχές που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των θεατών αφού πάντοτε προσφέρουν, μαζί με την κατηγορία C5 που προσέλκυσε 10 πληρώματα στο φετινό Athens Rally Sprint, συγκινήσεις χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις των πληρωμάτων τους, παρά τις φαινομενικά μικρότερες δυνατότητες των αυτοκινήτων. Επιπλέον, η Κατηγορία C3 από την οποία αναμένεται να προκύψουν τα πληρώματα που θα δώσουν τη μάχη για τη νίκη στην Κατηγορία F2 των δικίνητων αυτοκινήτων, θα διαθέτει 8 συμμετοχές στον αγώνα, τη στιγμή που η Κατηγορία C4 προσθέτει ακόμη 7 αυτοκίνητα στη λίστα συμμετεχόντων. Τέλος, στις Κατηγορίες C1 και C2 θα συμμετάσχουν συνολικά 3 πληρώματα, μεταξύ των οποίων αλλά και των κορυφαίων συνδυασμών της F2, αναμένεται να προκύψουν οι μάχες για την τελική επικράτηση σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης.Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αχαρνών στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το εγχείρημα της διοργάνωσης του Athens Rally Sprint, αφού άλλωστε το επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου, καθώς οι χώροι Εκκίνησης, Τερματισμού και Απονομής θα βρίσκονται στην Πλατεία Θρακομακεδόνων, ενώ το Service Park θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό.
Ενδεικτική της αμέριστης συμπαράστασης του Δήμου Αχαρνών, είναι η επιστολή-καλωσόρισμα που απέστειλε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με αφορμή την ανακοίνωση του προγράμματος του αγώνα και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
"Ο Δήμος Αχαρνών αποτελεί έναν φιλόξενο χώρο για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η διοργάνωση του Athens Rally Sprint είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους δημότες των Αχαρνών και τους επισκέπτες, φίλους του αθλήματος να απολαύσουν από κοντά τα αγωνιστικά πληρώματα σε μια υπέροχη διαδρομή. Η εξαιρετική διοργάνωση του αγώνα από την  Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το Athens Rally Sprint να αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο και να προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των  αγωνιζόμενων και φυσικά των θεατών."
Εκτός όμως από το Δήμο Αχαρνών, ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του αγώνα, έχει και η εταιρεία "Μακρής Α.Ε." που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα στηρίξει τον αγώνα ως Χορηγός. Ταυτόχρονα, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τους κατοίκους του Κατσιμιδίου, της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Σφενδάλης για την στήριξη στον αγώνα, καθώς επίσης και στους  Εθελοντές Μ.Α.Κ.Ι.Π. και τον Όμιλο Φίλων του Δάσους, οι οποίοι θα φροντίσουν για την επίβλεψη και ασφάλεια του περιβάλλοντος κατά μήκος της Ειδικής Διαδρομής. Βέβαια, η διατήρηση του περιβάλλοντος της Ειδικής Διαδρομής στην κατάσταση που βρισκόταν πριν τον αγώνα, είναι υποχρέωση όλων όσοι εμπλέκονται με την οργάνωση, συμμετοχή και παρακολούθηση του 4ου Athens Rally Sprint, αφού η προστασία της φύσης, ειδικά σε μια περιοχή όπως η Πάρνηθα, ήταν και παραμένει υψίστης σημασίας.
Οι αγωνιστικές δραστηριότητες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, με τη διεξαγωγή του Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου στον χώρο του Ι. ΚΤΕΟ Auteco (Λεωφόρος Αθηνών 107, ώρα 15:00-19:00), ενώ υπενθυμίζεται πως η Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στις 10:00 από την Πλατεία Θρακομακεδόνων, όπου το πρώτο αυτοκίνητο θα επιστρέψει για τον Τερματισμό, στις 13:36. Το 1ο αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα εκκινήσει την Ειδική Διαδρομή στις 10:23, ενώ η διαδρομή θα κλείσει για τους θεατές 90 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή στις 08:53. Ραντεβού στον αγαπημένο Άγιο Μερκούριο! ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ε.Δ.
Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας βγείτε στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη. 100 μέτρα μετά την έξοδο από την Εθνική Οδό στρίβετε αριστερά για Βαρυμπόμπη. Μετά από 4.100 μέτρα στον κυκλικό κόμβο βγείτε στην πρώτη έξοδο δεξιά (όπου Κτήμα Cavallari). Στα 600 μέτρα στρίβετε αριστερά και 1.900 μέτρα μετά βρίσκεστε στην εκκίνηση της ειδικής διαδρομής. 

1η ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Κατευθυνθείτε στα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση προς την Λαμία. Στα 600 μέτρα μετά τα διόδια βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο. Στα 200 μέτρα μετά την έξοδο από την Εθνική Οδό στρίβετε αριστερά για Αφίδνες. Μετά από 800 μέτρα στρίβετε δεξιά για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στα 400 μέτρα στη διχάλα ακολουθείτε τον δρόμο αριστερά επάνω για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 1800 μέτρα στρίβετε αριστερά επάνω και ακολουθείτε ευθεία πορεία για περίπου 1 χλμ. Στην διασταύρωση συνεχίζετε ευθεία και 300 μέτρα μετά, στρίβετε δεξιά προς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Στα 1100 μέτρα μετά στην πινακίδα  STOP στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε για 800 μέτρα. Στην διασταύρωση που συναντάτε, στρίβετε δεξιά για Άγιο Μερκούριο. Ακολουθείτε αυτή την κατεύθυνση για 1200 μέτρα και βρίσκεστε στο 9,760χλμ της ειδικής διαδρομής.
Προσοχή, παρκάρετε τα αυτοκίνητα στην μία πλευρά του δρόμου γιατί είναι δρόμος διαφυγής του ασθενοφόρου.

2η ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Κατευθυνθείτε στα διόδια των Αφιδνών με κατεύθυνση προς την Λαμία. Στα 600 μέτρα μετά τα διόδια βγαίνετε στην έξοδο προς Κάλαμο. Στα 200 μέτρα μετά την έξοδο από την Εθνική Οδό στρίβετε αριστερά για Αφίδνες. Μετά από 800 μέτρα στρίβετε δεξιά για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Στα 400 μέτρα στη διχάλα ακολουθείτε τον δρόμο αριστερά επάνω για Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μετά από 1800 μέτρα στρίβετε αριστερά επάνω και ακολουθείτε ευθεία πορεία για περίπου 1 χλμ. Στην διασταύρωση συνεχίζετε ευθεία και 300 μέτρα μετά, στρίβετε δεξιά προς Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Στα 1100 μέτρα μετά στην πινακίδα  STOP στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε για 800 μέτρα. Στην διασταύρωση που συναντάτε στρίβετε αριστερά προς Κατσιμίδι-Βαρυμπόμπη. Ακολουθείτε το δρόμο για 1000 μέτρα και στη διασταύρωση με την οδό Καβάφη, στρίβετε δεξιά επάνω και μετά από 600 μέτρα φθάνετε στο 8,170 χιλιόμετρο της ειδικής διαδρομής.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ο τεχνικός έλεγχος του 3ου Athens Rally Sprint θα διενεργηθεί στο Ι.ΚΤΕΟ Auteco (Λ. Αθηνών 107) στην Αθήνα την Πέμπτη 8/09/2016 και από ώρα 15:00 έως 19:00.

SERVICE PARK
Από την έξοδο της Εθνική Οδού Αθηνών – Λαμίας με την ένδειξη Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό ακολουθείτε τις πινακίδες για Ολυμπιακό χωριό. Μετά από 4 χιλιόμετρα περίπου στην πινακίδα Ολυμπιακό Χωριό, Έξοδος Γ΄ όπου και το κτήριο του Ι.Γ.Μ.Ε.  στρίβετε δεξιά. 

Σας ενημερώνουμε ότι στον χώρο αυτό θα πραγματοποιηθεί η ανασυγκρότηση και ο ανεφοδιασμός των αυτοκινήτων.