21/9/16

7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου - Ανακεφαλαίωση ...


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Ράλλυ Σπριντ Αιγίου, έναν αγώνα που οργάνωσε η Α.Λ.Μ.Α. Αιγίου. Η επιλογή του πεδίου των μαχών ήταν η κατηφορική ΕΔ Φτέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο φορές. Η καιρικές συνθήκες ήταν άψογες και ο δρόμος είχε πολύ καλή πρόσφυση λόγω του ότι ξεπλύθηκε από την βροχή των προηγούμενων ημερών, γι αυτό και οι χρόνοι που σημειώθηκαν ήταν υψηλού επιπέδου. Ο αγώνας προσμετρούσε στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτου Πελοποννήσου. Μεγάλοι νικητές του αγώνα ήταν οι NIKON με τον Ανδριανόπουλο Γρηγόρη στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer EVO IX, η οποίοι και στα δύο περάσματα σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο Τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο ΚΤΕΟ της Autovision του Αιγίου, όπου ο χώρος αυτός ήταν και το Service Park της Κυριακής. Στης 21:00 το βράδυ ξεκίνησε η πανηγυρική εκκίνηση σε κεντρικό σημείο της πόλης με πλήθος κόσμου να δίνουν το παρόν στη γιορτή αυτή του Ράλλυ.
Την Κυριακή η δράση μεταφέρθηκε στο βουνό όπου και εκεί αρκετός κόσμος ήταν από νωρίς στη θέση του περιμένοντας τα περάσματα των αυτοκινήτων. Ο αγώνας κύλισε εντός προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις και απρόοπτα. Από τα 23 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή τον αγώνα ξεκίνησαν τα 21 και τελικά τερμάτισαν τα 17.
Στην Γενική κατάταξη πίσω από τους πρωτοπόρους ΝIKON – Ανδριανόπουλο, στην δεύτερη θέση τερμάτισε το τοπικό πλήρωμα των Ροϊδόπουλου Χαράλαμπου και Παπανδρέου Παντελή, με όπλο τους ένα Peugeot 205 MAXI οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα τους στο 1ο πέρασμα, στο 2ο όμως κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν και έκαναν τον χρόνο που έπρεπε. Στην τρίτη θέση ο σταθερά γρήγορος Αυγερόπουλος Χρήστος με τον συνοδηγό του Γιαβάση Στράτο,που από το πρώτο πέρασμα έδειξαν την ταχύτητά τους με το Peugeot 106 S16. Στην Τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Σταφυλοπάτης Φραγκίσκος και Μαριέτης Νικόλαος με ένα μοναδικό αυτοκίνητο το Chrysler Sunbeam Lotus, ακολουθούμενοι από τους Κουνιάκη Κώστα και Βαρδάκη Κώστα με Citroen AX. Στην έκτη θέση τερμάτισε ένας νέος οδηγός του ΑΟΠ ο Θωμάς Γιώργος στο δεύτερό του μόλις αγώνα έχοντας στο δεξί μπάκετ του Peugeot 205 Rallye τον Αθανασόπουλο Παναγιώτη.


Στην κατάταξη F2 πρώτοι ήταν οι Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου, στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οιΑυγερόπουλος – Γιαβάσης και στην τρίτη οι Κωνσταντίνος Κουνιάκης – Κωνσταντίνος Βαρδάκης.

Κατηγορία C6
Δημήτρης Ζώης – Γιώργος Πολυχρονόπουλος CITROEN SAXO VTS
Σταμάτης Παντιέρας – Βάσω Κουρτίδου TOYOTA YARIS
Αλέξιος Καμπέρος – Γουίλιαμ Καμπέρος CITROEN SAXO VTS

Κατηγορία C4+C3
Ροϊδόπουλος – Παπανδρέου
Κουνιάκης – Βαρδάκης
θωμάς – Αθανασόπουλος
Καλαϊτζιάν – Καλογεράτου