Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

49ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - Με 36 συμμετοχές ...


Ικανοποιητικές είναι οι συμμετοχές του 49ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. σε σχέση με αυτές του περσυνού αγώνα, προφανώς σε ποσότητα αλλά και σε δυναμική. Σίγουρα  κυριαρχούν τα Skoda Fabia R5 των Τζαμπάζη και Τσολακίδη, των οποίων η μάχη αναμένεται σκληρή αν και με ιδιαιτερότητες. Πέρα όμως από αυτές τις δύο πολύ σημαντικές συμμετοχές τις τρεις πρώτες θέσεις στο βάθρο κυνηγούν με αξιώσεις πολλά πληρώματα στην C2 και όχι μόνο.
Οι Φιλιπππίδης -  Μαχαίρας με Mitsubishi Lancer Evo IX έρχονται να εδραιώσουν την κυριαρχία τους με την αυτοπεποίθηση της πρωτιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και αυτή του περσυνού νικητή. Στον αντίποδα οι Βελάνης – Βελάνης επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX , γνώριμοι στο Δ.Ε.Θ. και νικητές του αγώνα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό καθώς η βαθμολογική μάχη πίσω τους είναι αδυσώπητη. Τους ακολουθούν οι Σπανός – Γκοτέβας με Subaru  Impreza Spec C, Ζούνης – Ιντζόγλου με Subaru Impreza Sti WRX N12 και Αλυγιζάκης – Χατζηδάκης με Mitsubishi Lancer Evo IX οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τους βαθμούς που θα τους φέρουν ένα σκαλοπάτι πιο κοντά στο βάθρο του Πανελληνίου. 
Βέβαια την κατάσταση δεν θα διευκολύνουν στο ελάχιστο οι Καρπάνος – Καρπάνος με Mitsubishi Lancer Evo X, οι  Καλούδης – Τοπούζης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, οι Μαυροδής – Σούστας με Subaru Impreza και οι Ιερεμιάδης – Σαίνης με Mitsubishi Lancer Evo X.
Η λίστα με τους πιθανούς μνηστήρες για βάθρο δεν τελειώνει όμως καθώς αγριεμένοι έρχονται και οι Παυλίδης – Πετρόπουλος με Citroen DS3 R3, Βάτσος – Θεοφανίδης με Renault Clio R3, Καραβασίλης – Καρλιώτης με Honda Civic Type R και  Μπρόζος – Βογιαντζής με Citroen ZX Kit Car. Οι Αναγωνστάκος – Μπακλώρης, πρώτοι στην F2, μπορούν να οδηγήσουν χωρίς άγχος αφού δεν απειλούνται και να τερματίσουν το MG ZR 160 όσο πιο ψηλά γίνετε. Στο ενδιάμεσο η Porsche 911 Carrera RSR του Οικονόμου είναι δεδομένο πως θα κάνει πολλούς να ανατριχιάσουν μόνο βλέποντας την.
Στην C5 οι περσυνοί κυπελλούχοι Κουμποτής -  Μαυροματίδης με Peugeot 106 S16 έρχονται αντιμέτωποι με την αγωνιστική ελίτ Παραβάντη – Παραβάντη επίσης με Peugeot 106 S16, Περάκη – Κουρουγκιαούρη  με Peugeot 206, Θεοφανίδη – Μαύρο με Citroen Saxo VTS και Τσακίρη – Χατζηπαναγιώτου με Citroen C2 R2. Αντίστοιχα στην C6 οι El Nak Jr.- Βάγκος με MG ZR 105 έρχονται να υπερασπιστούν την πρωτιά από τους Μπαξεβανάκη – Ρεντζούλη με Toyota Yaris.
Επειδή όμως ένας αγώνας αυτοκινήτου είναι τόσο απρόβλεπτος όσο και ένας αγώνας ποδοσφαίρου τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι την λήξη του. Έτσι οι Λάκης – Τριανταφυλλίδης με Seat Ibiza, Αναστασοβίτης – Γαζγάζης με Opel Astra GSi, Ξενοκώστας - Σκουλαριώτης με BMW E30, Κίτσος – Παναγόπουλος και Ζάχος – Σαρητσόγλου αμφότεροι με Peugeot 106 S16, Πατσιάς – Θωμόπουλος και Μαλακτάρη – Κυρλαγκίτη αμφότεροι με Citroen Saxo VTS, Μαυρουδής – Πάσσου με Nissan Micra K11 Kit Car, Κούκας – Τούπας με Peugeot 205, Κώστας – Ρόκκας με Peugeot 205 Gti, Νιζάμης – Νιζάμης με Skoda 130 RS και τέλος οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ξανθόπουλος – Ζωίδης με Alfa Romeo Alfasud είναι δεδομένο πως όχι μόνο θα κυνηγήσουν ανελέητα τις πρωτιές στην κατηγορία τους αλλά πως θα δώσουν πλούσιο θέαμα σε όσους ανηφορίσουν και «παίξουν» το παιχνίδι στο βουνό και όχι στην κονσόλα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε