5/7/16

Ο Ολυμπιακός σκοράρει και στην οδική ασφάλεια με τη Renault ...


Η Renault, σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού έδωσε για ακόμα μία χρονιά τη δυνατότητα σε περισσότερα από 220 παιδιά που συμμετείχαν στα Summer Camps της ομάδας να εκπαιδευτούν σε θέματα οδικής ασφάλειας μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».  


Με αφετηρία την ευαισθησία τόσο της Renault, όσο και του Ολυμπιακού στα παιδιά και την οδική ασφάλεια, τα φετινά Summer Camps του Πρωταθλητή Ελλάδος είχαν μια διαφορετική έκπληξη για τους μικρούς φίλους της ομάδας. Η Renault σε συνεργασία με την ομάδα και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έδωσαν την ευκαιρία σε περισσότερα από 220 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών να εκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών  σε αυτές τις ηλικίες σχετικά με τη σωστή και ασφαλή συμπεριφορά στο δρόμο είναι κρίσιμης σημασίας, αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο αντίδρασης τους όταν πλέον θα είναι ενήλικες. Σε αυτή τη βάση μέσω θεωρητικής εκπαίδευσης, αλλά και διαδραστικών ενεργειών τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς, τα σήματα, το σωστό εξοπλισμό ασφαλείας όταν οδηγούν ποδήλατο, αλλά και τη σημαντικότητα συστημάτων όπως η ζώνη ασφαλείας και το κράνος.    
Η Renault πέρα από πρωτοπόρος στο σχεδιασμό, εξέλιξη και διάθεση μέσω των μοντέλων της προηγμένων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην ενημέρωση και εκπαίδευση στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Μέσω του επιτυχημένου προγράμματος Safety & Mobility for All (www.safety-mobility-for-all.com) που απευθύνεται σε νέους και παιδιά με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων πανευρωπαϊκά, η Renault αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση της να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους  για όλους. Με τη σειρά της η Teoren Motors Β. Ν. Θεοχαράκης  μέσω της χορηγίας της στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού υλοποιεί μια σειρά ενεργειών ευαισθητοποίησης του κοινού με στόχο οι οδηγοί, αλλά και οι πεζοί να γνωρίσουν τους τρόπους που θα κάνουν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις τους.