14/7/16

Η Hyundai και το βραβείο AutomotiveINNOVATIONS ...


Ο πιο καινοτόμος κατασκευαστής μαζικής παραγωγής στην κατηγορία Εναλλακτικοί Κινητήρες
Αναγνωρισμένου κύρους βραβείο από το Center of Automotive Management (CAM)
Το Hyundai IONIQ είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε με τρία εναλλακτικά συστήματα ηλεκτροκίνησης

Η Hyundai Motor κατέκτησε για πρώτη φορά το βραβείο AutomotiveINNOVATIONS ως ο πιο καινοτόμος κατασκευαστής μαζικής παραγωγής στην κατηγορία των Εναλλακτικών Κινητήρων. Την περασμένη χρονιά καμία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, δεν παρουσίασε περισσότερες καινοτομίες σε κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων από την Hyundai Motor. Τα αναγνωρισμένου κύρους βραβεία AutomotiveINNOVATIONS απονέμουν κάθε χρόνο βραβεία σε αναγνώριση των εξαιρετικών εξελίξεων της αυτοκινητοβιομηχανίας που "προσφέρει ένα αισθητά προστιθέμενο όφελος στον πελάτη". Τα βραβεία απονέμονται από το διάσημο Center of Automotive Management (CAM) στη Γερμανία και την εταιρεία παροχής συμβουλών PriceWaterhouseCoopers (PwC).
Στην επίσημη τελετή, ο κ. Markus Schrick, Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Deutschland, παρέλαβε το βραβείο. Το CAM και η PwC αναγνώρισε τον πρωτοπόρο ρόλο της Hyundai Motor στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον για τα οχήματα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το νέο Hyundai IONIQ: το πρώτο μοντέλο στον κόσμο που αναπτύχθηκε με τρείς ηλεκτροκινητήρες. Η υβριδική και η ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, για να ακολουθήσει το 2017 η Plug-in hybrid έκδοση. Με το λανσάρισμα του IONIQ, η Hyundai Motor θα είναι ο μοναδικός μαζικός κατασκευαστής που παράγει τέσσερα ηλεκτρικά είδη κινητήρων: Υβριδικά, Ηλεκτρικά, Plug-in υβριδικά και κυψελών καυσίμου. Τον Φεβρουάριο του 2013, η Hyundai Motor έγινε η πρώτη εταιρεία που έθεσε σε μαζική παραγωγή και πώληση ένα υδρογονοκίνητο όχημα, το ix35 κυψελών καυσίμου.
Η μάρκα Hyundai είναι ιδιαίτερα καινοτόμος όχι μόνο σε λύσεις κινητήρων εναλλακτικών καυσίμων. Σε όλα τα τμήματα της Hyundai, το 2015 αυξήθηκαν οι καινοτομίες κατά 42% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθιστώντας τη μάρκα έναν από τους πέντε πιο καινοτόμους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με την CAM και την PwC.
Το βαρβείο AutomotiveINNOVATIONS αποτελείται από ένα σύνολο 13 κατηγοριών. Περιλαμβάνονται βραβεία για την πιο καινοτόμο αυτοκινητοβιομηχανία, την πιο καινοτόμο μάρκα αυτοκινήτου, τα συμβατικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, τους κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων, τα συστήματα ασφαλείας, τα connected cars και τις σχεδιαστικές μελέτες οχημάτων. Οι αποφάσεις αυτό το έτος βασίζονται σε μια βάση δεδομένων καινοτομίας της CAM από 19 groups αυτοκινητοβιομηχανιών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 60 μάρκες. Τα βραβεία απονέμονται για ενδέκατη φορά φέτος και έλαβαν υπόψη τους σχεδόν 1.500 καινοτομίες, πράγμα το οποίο αποτέλει ένα νέο ρεκόρ. Το βραβείο λαμβάνει υπόψη τις καινοτομίες που έχουν ήδη παρουσιαστεί τουλάχιστον σε πρωτότυπα οχήματα.