15/6/16

4ο Rally Greece Offroad - Αποτελέσματα ...Ο διεθνής αγώνας με την ολοένα και αυξανόμενη δυναμική, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 2-5 Ιουνίου έχοντας ως επίκεντρο την Φλώρινα και είχε ως τελικούς νικητές τους Ισραηλινούς Yifrah Eliral-Melamed Adar (Polaris RZR).
Το 4ο Rally Greece Offroad, αποτελεί αγώνα 4Χ4 διεθνούς απήχησης, που από το 2013 όταν και ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, έχει αυξήσει τη δημοφιλία του και έχει κατορθώσει, να συγκεντρώνει πολλές και αξιόλογες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Η φετινή, 4 εκδοχή, που διοργανώθηκε όπως πάντα από το Αθλητικό Σωματείο "Άτλαντας" περιλάμβανε 11 ειδικές διαδρομές μήκους 430 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τα συνολικά χιλιόμετρα του αγώνα να είναι 850. Η πρόοδος της οργάνωσης απεικονίστηκε στις συμμετοχές, με 47 πληρώματα από Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Κύπρο και βέβαια Ελλάδα, να λαμβάνουν μέρος, δημιουργώντας έτσι τον μεγαλύτερο πίνακα συμμετεχόντων του αγώνα μέχρι σήμερα.
Νικητές μετά από 3 ημέρες στις πανέμορφες διαδρομές της Δυτικής Μακεδονίας, αναδείχθηκαν οι Ισραηλινοί Yifrah Eliral-Melamed Adar (Polaris RZR) οι οποίοι πήραν εξαρχής την πρωτοπορία και δεν την έχασαν σε κανένα σημείο, επιστρέφοντας στη Φλώρινα νικητές και παράλληλα, επικρατώντας εκτός από την γενική κατάταξη και στην Κατηγορία Τ1. Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Ιταλοί Andrea Schiumarini-Massimo Salvatore (Mitsubishi Pajero), οι οποίοι με την επίδοσή τους αυτή, επικράτησαν στην Κατηγορία T2. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε επίσης ένα βουλγαρικό πλήρωμα. Ο λόγος για τους Nikolay Gochev-Todor Hristov (Polaris RZR) που κέρδισαν ταυτόχρονα την Κατηγορία SSV.  Στην 4η θέση της κατάταξης τερμάτισε το πρώτο ελληνικό πλήρωμα, με τους Πέτρο Σιούτη-Κώστα Μακρή (Mitsubishi Pajero) να κερδίζουν, εκτός από την ελληνική κατάταξη και την ΤΗ, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια εξαιρετική επίδοση. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν δύο πληρώματα από τη Βουλγαρία, οι Tsanko Tsankov-Zornitsa Todorova (Yamaha YXZ) και Tsvetomir Ivanchev-Ivaylo Nikolov (Hyundai Santa Fe). Σημειώνεται, πως στη ράμπα του τερματισμού έφτασαν 32 από τα 47 αυτοκίνητα που εκκίνησαν.
Ο αγώνας κάθε άλλο παρά εύκολος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αν και αυτό σπανίως απογοητεύει τους συμμετέχοντες, οι οποίοι άλλωστε αναζητούν εκ προοιμίου την περιπέτεια σε αυτού του είδους τους αγώνες. Το 4o Rally Greece Offroad και το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, που αν κρίνουμε από την εξέλιξη του αγώνα τα τελευταία χρόνια, αναμένεται ακόμη καλύτερη. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ!