Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βούλα – Κρεμασμένος Λαγός 2016 ...


Πριν λίγους μήνες μέσα από μια συζήτηση μεταξύ φίλων έπεσε μια ωραία ιδέα... «Τι λέτε... να αναβιώσουμε τον Κρεμαστό Λαγό»;  
Μερικοί παλιοί κάτοικοι και παλιοί αγωνιζόμενοι μας ενημέρωσαν ότι το σωστό όνομα είναι «Κρεμασμένος Λαγός», άλλοι παλιοί επιμένουν πάλι στον «Κρεμαστό» αλλά αυτά έχουν μικρή σημασία. Η σωστή ονομασία ήταν «Ανάβαση Βούλας», όπου η πρώτη έγινε το 1972 και η τελευταία το 1977. Παρά τη σύντομη διάρκεια της ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο και άφησε ένα θρυλικό όνομα στον χώρο των ελληνικών αγώνων. Από τότε άλλαξαν πολλά, η δόμηση στο Πανόραμα Βούλας πύκνωσε και το (τότε καμένο) δάσος του Κρεμασμένου Λαγού προστατεύθηκε και έφθασε μέχρι τις μέρες μας να παραμείνει ανέγγιχτο.
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αγκάλιασε & υποστήριξε την ιδέα του ΣΙΣΑ και αποφασίστηκε να γίνει μία ήπια αναβίωση που θα σεβόταν το περιβάλλον, θα προήγαγε την οδική ασφάλεια και δεν θα ενοχλούσε την πανίδα & τους κατοίκους της περιοχής. Ένα Rally Sprint Regularity, δηλαδή η κυκλική επανάληψη της ίδιας ειδικής διαδρομής ακριβείας, θα ήταν η ιδανική μορφή «αγώνα». 


Στο παρελθόν αγωνίστηκαν στον Κρεμασμένο Λαγό ογκόλιθοι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, που οι λίγες γραμμές αυτής της σελίδας δεν φθάνουν για να τους μνημονεύσουμε.  Ο πρωταθλητής μοτοσικλέτας & ρέκορντμαν της Ανάβασης Βούλας, Δημήτρης Παπανδρέου, ο ίσως μεγαλύτερος εν ενεργεία έλληνας αγωνιζόμενος, Παντελής Πουλιάδης και οι βετεράνοι Γιάννης Λέκκας, Νίκος Κορομπίλης, Κυριάκος Κιοσέογλου, Διονύσης Σταβέρης, Κώστας Λούβαρης καθώς και ο Μανώλης Μοσχούς, γιός του αείμνηστου Μιχάλη Μοσχού, τίμησαν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση και τον ΣΙΣΑ.


Οι συμμετοχές, Legend & Regularity, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και έφθασαν τις 126. Αυτό δημιούργησε αρχικά μία δυσκολία στην οργάνωση γιατί ο χώρος στην πλατεία αγίου Νεκταρίου και στην είσοδο του Κρεμασμένου Λαγού ήταν περιορισμένος, ενώ για λόγους σεβασμού σε κατοίκους και επισκέπτες η πρόσβαση στον δρόμο του Κρεμασμένου Λαγού δεν έκλεισε καθόλου. Τελικά τα αρχικά μικροπροβλήματα ξεπεράστηκαν από την Οργάνωση, τα ωράρια τηρήθηκαν και όλοι οι συμμετέχοντες έφυγαν με ένα πλατύ χαμόγελο.


Για την ιστορία νικητές του «Κρεμασμένου Λαγού 2016» ήταν: 1. Γιώργος Λάγγας & Ελένη Μαλτέζου με Alfa Romeo Alfetta που πήραν και την καρώ σημαία, 2. “HUFFY” & "TSIT" Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με Austin Cooper S και 3. Κώστας Μητρόπουλος & Δημήτρης Μπουνάζος με British Leyland Mini. Οι νικητές των επί μέρους κατηγοριών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.


Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & τη Δημοτική Αστυνομία για την υποστήριξη του, όλους τους κριτές και χρονομέτρες για τη βοήθεια τους, την Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη συνδρομή της στην ομαλή διεξαγωγή και τέλος όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης. Ραντεβού ξανά στον «Κρεμασμένο Λαγό 2017»!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε