Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αστέρι του Mille Miglia ...


• Από τις 19 έως τις 22 Μαΐου διεξάγεται η 34η ιστορική αναπαράσταση του πιο διάσημου αγώνα δρόμου όλων των εποχών.
• Οι μάρκες Fiat και Alfa Romeo θα συμμετάσχουν στον αγώνα με ορισμένα σπάνια κλασικά αυτοκίνητα.
• Το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo θα λάβει μέρος με τρία από τα εκλεκτά κοσμήματά της: μία 6C 1750 Gran Sport του 1930, μία 1900 Sport Spider του 1954 και μία 1900 Super Sprint του 1956.
• Η γραμμή εκκίνησης θα καλωσορίσει επίσης και τα δύο Fiat Spider: ένα 508 Balilla Coppa d'Oro (1934) και ένα 1100 TV Trasformabile (1955).
• Αυτά τα σπάνια οχήματα θα συνοδεύονται και από τα πιο πρόσφατα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σήμερα: την Alfa Romeo Giulia, τη Νέα Giulietta και το νέο Fiat 124 Spider.
• Η Alfa Romeo είναι ο χορηγός αυτού του ιστορικού αγώνα που ακόμα καταφέρνει να συναρπάζει οδηγούς και οπαδούς της αυτοκίνησης από όλο τον κόσμο.

Η ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου. Αυτός είναι ο περίφημος αγώνας που ο Enzo Ferrari όρισε ως “το πιο όμορφο οδοιπορικό μουσείο στον κόσμο". Η 34η εκδήλωση θα υποδεχθεί μερικά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα Fiat και Alfa Romeo από τη συλλογή κληρονομιάς της FCA, τη νέα δομή που συντονίζει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας στον κόσμο της κλασικής αυτοκίνησης. Τιμώντας την παράδοση, ο ιστορικός αγώνας - του οποίου είναι χορηγός η Alfa Romeo - θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στην Brescia, διασχίζοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της Ιταλίας και με κεντρικό σημείο τη Ρώμη.
Αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα θα συνοδεύονται από τα νεότερα FCA μοντέλα, επιβεβαιώνοντας την αιώνια σχέση μεταξύ των εμβλημάτων του παρελθόντος και των αυτοκινήτων που παράγονται σήμερα. Ειδικότερα, η νέα Giulia, θα έχει την τιμή να καθορίσει το ρυθμό. Αυτό το μοντέλο είναι η πιο συναρπαστική καινοτομία της Alfa Romeo φέτος και παρουσιάστηκε στα διεθνή μέσα τις τελευταίες ημέρες. Επιπλέον, οι επισκέπτες στο Mille Miglia 2016 θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν και το νέο Fiat 124 Spider. Το τελευταίο αποτελεί βασικό κομμάτι της μακράς παράδοσης των Spider μοντέλων που παράγει η Fiat (εκπροσωπείται στο Mille Miglia από δύο λαμπρά μοντέλα) και σκοπός του είναι να συλλάβει το πάθος της νέας γενιάς με το ελκυστικό στιλ και τις εξαιρετικές επιδόσεις του. Και πράγματι θα είναι ένα νέο Fiat 124 Spider που θα ακολουθεί τον αγώνα, χαράσσοντας μια ειδική διαδρομή. Τέλος, οι διοργανωτές του αγώνα στην Brescia μπορούν να βασίζονται στο στόλο της Νέας Giulietta, το πρόσφατα ανασχεδιασμένο μοντέλο της Alfa Romeo που προσδίδει ένα κοινό ισχυρό οικογενειακό αίσθημα με τη νέα Giulia.

Οι συμμετοχές της Αlfa Romeo

Τρία υπέροχα αυτοκίνητα από το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν στους δρόμους όπου λάμβανε χώρα ο πραγματικός αγώνας του Mille Miglia (1927-1957) και στον οποίο η Alfa Romeo είχε θριαμβεύσει 11 φορές, ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.
Όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα ιδιαίτερα στην 6C 1750 Gran Sport, το θρυλικό μοντέλο με το οποίο ο Tazio Nuvolari και ο Giovanni Battista Guidotti κέρδισαν τον αγώνα της Brescia το 1930. Τότε ο Nuvolari πέτυχε τον πρωτοφανή άθλο των 100 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο σε ολόκληρη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο Μιλάνο από το Zagato, και εξακολουθεί να είναι αντικείμενο θαυμασμού για όσους είχαν την τύχη να το δουν.


Επίσης, φέτος στον αγώνα συμμετέχει και μία 1900 Sport Spider του 1954 που έχει παραχθεί σε μόλις δύο μονάδες. Εξοπλισμένο με 4κύλινδρο "1900" κινητήρα και ισχύ έως 138HP, αυτό το αγωνιστικό roadster αγγίζει ταχύτητες 220 χλμ/ώρα, χάρη στο μόλις 880 κιλών βάρος του και στην ιδιαίτερα αποτελεσματική αεροδυναμική του. Με τον όμορφο σχεδιασμό του Bertone, η 1900 Sport Spider έρχεται με ένα 5τάχυτο κιβώτιο και De Dion πίσω άξονα, επιδόσεις και οδική συμπεριφορά αντάξιες ενός σύγχρονου αυτοκινήτου, καθώς και με αξιοπιστία και εξαιρετικό κράτημα.


Μαζί τους στους αγωνιστικούς δρόμους του Mille Miglia 2016 είναι και μία 1900 Super Sprint του 1956, ένα κομψό coupé με Touring αμάξωμα σε μια "gran tourism" έκδοση του 1900, το μοντέλο που έγινε διάσημο στη δεκαετία του 1950 με το διαφημιστικό του μήνυμα "το οικογενειακό αυτοκίνητο που κερδίζει αγώνες ". Η 1900 SS δεν είναι καινούργια έλευση στην εκδήλωση της Berscia, δεδομένου ότι στη δεκαετία του 1950, όταν οι αγώνας Mille Miglia ήταν σε εξέλιξη, επιλέχθηκε από πολλούς ιδιώτες οδηγούς λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων και της αξιοπιστίας της.
Αυτά τα τρία εξαιρετικά σπάνια αυτοκίνητα εκπροσωπούν επάξια την ξεχωριστή συλλογή των 69 μοντέλων που εκθέτονται στο ανακαινισμένο Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese γνωστό ως “La macchina del tempo”. Τα μοντέλα αυτά έχουν σημαδέψει την εξέλιξη όχι μόνο της Alfa Romeo, αλλά και την ιστορία του αυτοκίνητου συνολικά. Πληροφορίες για το μουσείο και τις ώρες λειτουργίας του υπάρχουν στο www.museoalfaromeo.com.


Οι συμμετοχές της Fiat

Η γραμμή εκκίνησης θα καλωσορίσει επίσης δύο συναρπαστικά Fiat Spider με σημαντική ιστορία στις πλάτες τους: το 508S του 1934, γνωστό ως "Balilla Coppa d'Oro", και το 1100 TV Trasformabile του 1955. Συγκεκριμένα, το πρώτο πήρε το όνομά του από τη νίκη στο "Coppa d'Oro del Littorio" το 1934. Διακρίνεται για τα κόκκινα φτερά του και προέρχεται απευθείας από το Fiat 508 S Balilla Sport του 1933, ένα διθέσιο Spider cabriolet με ακτινωτές ζάντες. Το όχημα της Fiat διαθέτει έναν εμπρός τοποθετημένο κινητήρα 995 κυβικών με τις πλευρικές βαλβίδες στο μπροστινό μέρος, μέγιστη ισχύ 30HP, καρμπυρατέρ Zenith 30 και μέγιστη ταχύτητα περίπου 110 km/h.
Το Balilla παρουσιάστηκε το 1932, και αμέσως οι κλασικές εκδόσεις sedan και torpedo συνοδεύτηκαν από μια πιο λαμπρή, κορυφαία έκδοση Spider. Η τελευταία κατασκευάστηκε το 1933 για την παραγωγή του 508 S Balilla Sport - που προτάθηκε για τις εκδόσεις του Coppa d'oro του Mille Miglia - και το επόμενο έτος έκανε ντεμπούτο μια έκδοση με ενισχυμένο κινητήρα 36HP.


Το δεύτερο όχημα της Fiat που συμμετέχει στο Mille Miglia 2016, είναι το Fiat 1100 TV Trasformabile του 1955, ένα γοητευτικό διθέσιο, δίπορτο Spider με χρωμιωμένη μάσκα, πανοραμικό παρμπρίζ, ανακλινόμενα καθίσματα και λευκές ζάντες. Εξοπλισμένο με έναν ενισχυμένο κινητήρα 1089 κυβικών και 50HP και ένα καρμπυρατέρ Weber 36, το όχημα φτάνει μέγιστη ταχύτητα 143 km/h. Οι επιδόσεις του είναι επίσης εξαιρετικές, χάρη στις ανεξάρτητες αναρτήσεις των μπροστινών τροχών και στην αντιστρεπτική δοκό - τόσο μπροστά όσο και πίσω – που εγγυώνται υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας στις στροφές και μια ομαλή εμπειρία οδήγησης.
Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το Fiat 1100 TV Trasformabile χρησιμοποιείται συχνά για αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του Mille Miglia, αλλά πάντα από ιδιώτες, καθώς τότε δεν υπήρχε επίσημη αγωνιστική ομάδα της Fiat. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Fiat 1100 TV Trasformabile - εκ των οποίων παράχθηκαν μόνο 142 μονάδες - βασίστηκε απευθείας στην έκδοση "TV" (Turismo Veloce) του Fiat 1100. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

Πρεμιέρα ...

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης με τους οδηγούς των κατηγοριών Ν+Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών να προσφέρουν όμορφο θέαμα στην επανέναρξη του θεσμού έπειτα από αρκετά χρόνια. Το «χορό» άνοιξε ο αγώνας της Ομάδας Ν+Α , με τον Σάκη Ηλιάδη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της χρονιάς στην κατηγορία. Στην επιστροφή του στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo IX, ο Ελευσίνιος οδηγός που εκκινούσε από την πρώτη θέση του grid κατάφερε να κρατήσει πίσω του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον κυριότερο αντίπαλό του, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο. Ο 27χρονος οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo VIII αν και προσπάθησε να κυνηγήσει τον νικητή, εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα στην διόλου ευκαταφρόνητη δεύτερη θέση στην Ομάδα Ν+Α. Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Ματθαίος Μπουρλίδης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, ο οποίος αν και έπεσε προσωρινά τέταρτος, ανέκτησε τη θέση του. Ο Δημήτρης Μουργελάς με ίδιο αυτοκίνητο τερμάτισε τέταρτος. Πιο