Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ντεμπούτο για το Ford Focus RS RX ...


Τα αυτοκίνητα της Hoonigan Racing έχουν επιτάχυνση 0-100 x.α.ω. σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Διαθέτουν εργοστασιακή υποστήριξη και τα οδηγούν ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud
Το αγωνιστικό Ford GT κάνει επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα 6 Ωρών του Silverstone (Βρετανία) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA) το ίδιο Σαββατοκύριακο.
Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων έκανε το ντεμπούτο του το Σαββατοκύριακο με την εργοστασιακής υποστήριξης ομάδα Hoonigan Racing Division στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στην Πορτογαλία.
Ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud οδήγησαν τα Ford Focus RS RX στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bompiso Rallycross της Πορτογαλίας, που γίνεται στην πανέμορφη πόλη Montalegre, με φόντο τους λόφους της περιοχής Vila.
Η πίστα αποτελεί μοναδική πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς: στο αγωνιστικό καλεντάρι του World RX είναι ο αγώνας που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 1800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά συνέπεια, οι κινητήρες πρέπει να είναι άριστα ρυθμισμένοι ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες υψομετρικές απαιτήσεις.
Με σύστημα τετρακίνησης και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. κάτω από δύο δευτερόλεπτα, τα Focus RS RX είναι έτοιμα για τη μάχη του rallycross. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία. 
Είκοσι τρία υπεραυτοκίνητα, το καθένα με ιπποδύναμη της τάξης των 600 ίππων αγωνίζονται σκληρά στην Πορτογαλία σε τέσσερις κατατακτήριες δοκιμές, δύο ημιτελικούς, έναν τελικό. Η ομάδα ξεκινά στη Πορτογαλία, ζεστή ακόμα από τη δοκιμή που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Kirkbride της Cumbria, στη Βρετανία.
Τα Focus RS RX συμμετείχαν στις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο 16 Απριλίου, 14:00-15:45 ενώ οι ημιτελικοί πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10:30 και 11:30.  Ο τελικός της Κυριακής θα έγινε στις 15:00.
Στο μεταξύ το αγωνιστικό Ford GT κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στις 6 Ώρες του Silverstone, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Οι κατατακτήριες δοκιμές είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 12:50-13:10, ενώ ο 6ωρος αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή, 17 Απριλίου στις 13:00.


Ακολουθήστε τις ομάδες στα social media της Ford Performance για ενημερώσεις:

•         Facebook: www.facebook.com/FordPerformance 
•         Twitter: www.twitter.com/FordPerformance
Instagram: www.instagram.com/FordPerformance
Βίντεο από την πρώτη δοκιμή του Focus RS RX με τον Ken Block μπορείτε να το δείτε: ΕΔΩ ! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

Αναγέννηση ...

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης θα υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, 45 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις κατηγορίες Ν&Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών! Διοργανωτές είναι τα Σωματεία “Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ αυτοκινήτων” (ΑΣΙΣΑ) και “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Η κατηγορία Ν&Α συγκέντρωσε 11 οδηγούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού. Με τετρακίνητο Lancer της Ομάδας Ν θα αγωνιστεί ο 26χρονος Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, ευελπιστώντας η τύχη να είναι με το μέρος του στην Τρίπολη, σε αντίθεση με την πρόσφατη Ανάβαση Ριτσώνας. Γνωστός από τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας παλαιότερα, ο Σάκης Ηλιάδης επιστρέφει στην πίστα με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX και θα διεκδικήσει τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά θα εκκινήσει σε αγώνα ταχύτητας ο 27χρονος τοπικός, Δημήτρης Μουργελάς με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII. Από τη Ρόδο θα ταξιδέψ

Νέος Κ.Ο.Κ. ...

Προ των πυλών βρίσκεται ο αναμορφωμένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τις ποινές να αφορούν στον οδηγό και όχι στο όχημα. «Ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών, επικεντρωμένη στην οδική ασφάλεια. Δεν μας ενδιαφέρει να τιμωρήσουμε, πρωτίστως, τους παραβάτες, μας ενδιαφέρει να είναι εφαρμόσιμες οι ποινές, να είναι δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα κάθε παράβασης» , τόνισε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα, κατηγοριοποιούνται οι ποινές και αυστηροποιούνται, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (πχ. κινητό τηλέφωνο, κράνος, ζώνη κ.α.).   «Ο νέος ΚΟΚ, που θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και πρόκειται συντόμως να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πριν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή» ανέφερε και υποστήριξε ότι ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών,