18/4/16

Ντεμπούτο για το Ford Focus RS RX ...


Τα αυτοκίνητα της Hoonigan Racing έχουν επιτάχυνση 0-100 x.α.ω. σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Διαθέτουν εργοστασιακή υποστήριξη και τα οδηγούν ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud
Το αγωνιστικό Ford GT κάνει επίσης το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στον αγώνα 6 Ωρών του Silverstone (Βρετανία) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (FIA) το ίδιο Σαββατοκύριακο.
Το νέο Ford Focus RS RX 600 ίππων έκανε το ντεμπούτο του το Σαββατοκύριακο με την εργοστασιακής υποστήριξης ομάδα Hoonigan Racing Division στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross στην Πορτογαλία.
Ο Αμερικανός Ken Block και ο Νορβηγός Andreas Bakkerud οδήγησαν τα Ford Focus RS RX στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Bompiso Rallycross της Πορτογαλίας, που γίνεται στην πανέμορφη πόλη Montalegre, με φόντο τους λόφους της περιοχής Vila.
Η πίστα αποτελεί μοναδική πρόκληση για οδηγούς και μηχανικούς: στο αγωνιστικό καλεντάρι του World RX είναι ο αγώνας που πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 1800 m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Κατά συνέπεια, οι κινητήρες πρέπει να είναι άριστα ρυθμισμένοι ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες υψομετρικές απαιτήσεις.
Με σύστημα τετρακίνησης και επιτάχυνση 0-100 χ.α.ω. κάτω από δύο δευτερόλεπτα, τα Focus RS RX είναι έτοιμα για τη μάχη του rallycross. Η εξέλιξη του Focus RS RX είναι προϊόν παγκόσμιας συνεργασίας μεταξύ της Ford Performance, της ομάδας Hoonigan Racing του Block και της M-Sport με έδρα τη Βρετανία. 
Είκοσι τρία υπεραυτοκίνητα, το καθένα με ιπποδύναμη της τάξης των 600 ίππων αγωνίζονται σκληρά στην Πορτογαλία σε τέσσερις κατατακτήριες δοκιμές, δύο ημιτελικούς, έναν τελικό. Η ομάδα ξεκινά στη Πορτογαλία, ζεστή ακόμα από τη δοκιμή που πραγματοποίησε στο αεροδρόμιο Kirkbride της Cumbria, στη Βρετανία.
Τα Focus RS RX συμμετείχαν στις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο 16 Απριλίου, 14:00-15:45 ενώ οι ημιτελικοί πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου στις 10:30 και 11:30.  Ο τελικός της Κυριακής θα έγινε στις 15:00.
Στο μεταξύ το αγωνιστικό Ford GT κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στις 6 Ώρες του Silverstone, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA. Οι κατατακτήριες δοκιμές είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο, 16 Απριλίου στις 12:50-13:10, ενώ ο 6ωρος αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή, 17 Απριλίου στις 13:00.


Ακολουθήστε τις ομάδες στα social media της Ford Performance για ενημερώσεις:

•         Facebook: www.facebook.com/FordPerformance 
•         Twitter: www.twitter.com/FordPerformance
Instagram: www.instagram.com/FordPerformance
Βίντεο από την πρώτη δοκιμή του Focus RS RX με τον Ken Block μπορείτε να το δείτε: ΕΔΩ !