6/4/16

Με 53 το 7ο Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου ...


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 7ου Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου, που θα διοργανωθεί από το Σωματείο "Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας" (Α.Λ.Α.Λ.) κατά τη διάρκεια του διημέρου 9-10 Απριλίου 2016. 
Οι νικητές του αγώνα θα προκύψουν μετά από 3 περάσματα από την αγαπημένη για αγωνιζόμενους και θεατές, ειδική διαδρομή "Μπράλος" που έχει μήκος 11,67 χιλιομέτρων, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016. Το 7ο Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου έχει διπλή βαρύτητα, αφού προσμετρά τόσο στο Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος όσο και στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, ως ο δεύτερος γύρος και των δύο θεσμών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την φήμη της ειδικής διαδρομής "Μπράλος" να συγκεντρωθούν 53 συμμετοχές οι οποίες διακρίνονται όχι μόνο για την ποσότητα, αλλά και για την ποιότητά τους. 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι για πρώτη φορά θα δούμε σε ελληνικό αγώνα εκτός του Ράλλυ Ακρόπολις, δύο αυτοκίνητα προδιαγραφών Super 2000, τη στιγμή που τουλάχιστον 5 πληρώματα συγκαταλέγονται στα φαβορί για την τελική επικράτηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι στο πλαίσιο του αγώνα που προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτου Κεντρικής Ελλάδος, οι κορυφαίες κλάσεις C1 και C2 συγκέντρωσαν 9 συμμετοχές, τη στιγμή που ο συναγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα έντονος τόσο σε επίπεδο γενικής της κατηγορίας F2 των δικίνητων αυτοκινήτων, όσο και σε επίπεδο κατάταξης των επιμέρους κλάσεων (C3, C4, C5, C6). Ξεχωριστό χρώμα όμως, θα δώσουν και τα Ιστορικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα, με 11 πληρώματα να είναι παρόντα στον Μπράλο, προσπαθώντας για το καλύτερο σε επίπεδο χρόνων και ταυτόχρονα, θυμίζοντας με τα όμορφα αυτοκίνητά τους ένδοξες εποχές του παρελθόντος, που οι παλαιότεροι θυμούνται με νοσταλγία και οι νεότεροι δεν είχαν την ευκαιρία να ζήσουν. 
Η Τοπική κοινωνία στηρίζει εμπράκτως το εγχείρημα αφού τόσο ο Δήμος Λαμιέων, ως Μεγάλος Οικοδεσπότης, όσο και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας βρίσκονται δίπλα στην Οργανωτική Επιτροπή, έχοντας μάλιστα τον πολύ σημαντικό ρόλο του συνδιοργανωτή.  Φυσικά, το 7ο Autovision Ράλλυ Σπριντ Μπράλου δε θα μπορούσε να τελεστεί δίχως την αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Ηράκλειας και της Τοπικής Κοινότητας Ελευθεροχωρίου, μέσα στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η ειδική διαδρομή του αγώνα, ενώ στην Ηράκλεια θα στεγαστεί και το service park του αγώνα.
Μεγάλος Χορηγός είναι το "Ι ΚΤΕΟ Autovision Καραφέρης", που έχει δώσει τον τίτλο του στην ονομασία του αγώνα και εκτός των άλλων, θα φιλοξενήσει τον Τεχνικό Έλεγχο, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016. Επιπλέον, τον αγώνα στηρίζει όπως πάντα η "Θερμοπετρόλ Χατζητσοπάνης", ενώ μεταξύ των Υποστηρικτών συγκαταλέγονται τα "Εστιατόρια Ρούμελη" και "Το Παραδοσιακό". 

Συμμετοχές ...