Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Hyundai IONIQ ...


Στη παρουσίαση του μοντέλου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας της Hyundai Motors στο Namyang, επιβεβαιώθηκαν και οι τελευταίες πτυχές του IONIQ – ως η επόμενη γενιά των υβριδικών οχημάτων.
Ο κ. Rag Jung, Head of Project Management Division του Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογίας της Hyundai Motors δήλωσε, "Το IONIQ ενσωματώνει ένα νέο τρόπο σκέψης της Hyundai Motor και μια τολμηρή φιλοδοξία για το μέλλον. Αυτό το παγκόσμιας κλάσης αποκλειστικά υβριδικό όχημα θα είναι το σημείο εκκίνησης της αυτοκίνησης του μέλλοντος. "

Ελαφρύ αμάξωμα με εξειδικευμένη σχεδίαση

Κατασκευασμένο πάνω σε ένα πλαίσιο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να μεταφέρει την πρώτη επιλογή στον κόσμο από τρία συστήματα μετάδοσης κίνησης με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων, το IONIQ μπορεί να υπερηφανεύεται για ποσοστό 53% υπερ-υψηλής αντοχής χάλυβα (Advanced High Strength Steel) που συνδυάζεται έξυπνα με ελαφρύ αλουμίνιο. Το νέο μοντέλο εξοικονομεί 12.6kg (45%) του βάρους μερών μη διαθρωτικού αμαξώματος όπως το καπό, η πίσω πόρτα και εξαρτήματα της ανάρτησης τα οποία χυτεύονται από αλουμίνιο. Όπου είναι απαραίτητη η ισχυρή δομή για απορρόφηση ενέργειας πρόσκρουσης, η δομή διαθέτει χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής που μπορεί να αντέξει σημαντικές πιέσεις  πρόσκρουσης.
Το νέο μοντέλο έχει δημιουργηθεί έχοντας δυναμική οδηγική συμπεριφορά στον πυρήνα του, ένα χαρακτηριστικό που καθορίζει το IONIQ και το ξεχωρίζει από άλλα υβριδικά οχήματα. Η τοποθέτηση των μπαταριών του αυτοκινήτου χαμηλά και προς τα εμπρός επιτυγχάνει ένα χαμηλό κέντρο βάρους που επιτρέπει υψηλή απόκριση και σταθερές στροφές. 
Το IONIQ προάγει ακόμη περισσότερο την οδηγική απόλαυση έχοντας διπλό κάτω βραχίονα ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων τοποθετημένο στο πίσω μέρος.


IONIQ: το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα

Η πλήρης γκάμα του IONIQ θα περιλαμβάνει μια αμιγώς ηλεκτρική, plug-in υβριδική και υβριδική σειρά οχήματα, μια παγκόσμια πρωτιά για ένα μοντέλο. Κατά την παρουσίαση του στην Κορέα, παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για την πρώτη έκδοση που θα δοθεί στην αγορά – αυτή του υβριδικού.
Με την υψηλότερη θερμική απόδοση στον κόσμο (40%), ο νέος 1.6-λίτρων Kappa GDi κινητήρας που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τους υβριδικούς κινητήρες της Hyundai Motor, συνδυάζεται με τον μόνιμο μαγνητικό ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας τη μέγιστη ισχύ των 105ps και 43.5ps για  κινητήρα και μοτέρ αντίστοιχα.
Εντός του κινητήρα, η κορυφαία θερμική απόδοση 40% επιτυγχάνεται, ενώ η κεφαλή και το μπλοκ χωρίζονται για βελτιστοποιημένη ψύξη. Επιπλέον, τα μπεκ 6 οπών άμεσου ψεκασμού στην υψηλή πίεση των 200 bar βελτιώνουν περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO₂.
Παράλληλα, η μπαταρία λιθίου ιόντων πολυμερούς παρέχει εξαιρετική απόδοση φόρτισης και αποφόρτισης, βελτιστοποιώντας την παρεχόμενη ισχύ από το υψηλής τάσης μοτέρ και επιτρέποντας την ταχεία αναγέννηση. Ο έλεγχος διανομής ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιείται από ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) αποκλειστικά σχεδιασμένο για την υβριδική κίνηση,  χάρη στο οποίο το IONIQ  προσφέρει μια πρωτόγνωρη δυναμική οδηγική εμπειρία.  Το  IONIQ  είναι κορυφαίο στη κατηγορία του σε ελαχιστοποιημένες απώλειες κατά τη μετάδοση, παρέχοντας 95,7% της ισχύος από τον κινητήρα στους τροχούς. Με αυτόν τον τρόπο το IONIQ προσφέρει γρήγορη απόκριση, υψηλή επιτάχυνση και ομαλές αλλαγές ταχητήτων, που φέρνουν το χαμόγελο στον οδηγό του, ενώ του προσφέρουν την οικονομία της υβριδικής τεχνολογίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Are you SEIRIOS ? ...

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024. Την αποκάλυψη του σημείου της EKO Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε: «Σε μια χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε». Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε α

Ανανέωση στόλου ...

Το αμαξοστάσιο των Τρόλεϊ στην Νέα Φιλαδέλφεια (Κόκκινος Μύλος) επισκέφτηκε, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, προκειμένου να εξετάσει μία σειρά ζητημάτων, που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου των Τρόλεϊ προς τους πολίτες. Ο αρμόδιος Υφυπουργός, άκουσε και κατέγραψε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, σχετικά με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, την ποιότητα εργασίας των οδηγών, αλλά και την προστασία τους στο πλαίσιο της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με τον Διευθύνοντα Συμβούλο της Ο.ΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της Ο.ΣΥ., Γιώργο Δρόση. Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Τρόλεϊ (πρώην ΗΛΠΑΠ), Στέλιος Ινεπέκογλου, έθεσε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στάθηκε στον εκσυγχρονισμό του στόλου των Τρόλεϊ με τα 200 νέα οχ

13ο GRAND PRIX - ΟΥΓΓΑΡΙΑ ...

Το 13Ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, πραγματοποιήθηκε στην πίστα «Ουγγαρόρινγκ» της Ουγγαρίας και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ). Την παρθενική του νίκη έκανε ο Όσκαρ Πιάστρι,  ο οποίος πήρε την 1η νίκη της καριέρας του, με 2ο τον ομόσταβλό του στη McLaren, Λάντο Νόρις, ενώ την 3η θέση πήρε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Η χθεσινή αναμέτρηση των μονοθέσιων κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα, καθώς ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της με 15,3% στο δυναμικό κοινό 18-54 και διαφορά 4,4 μονάδες από τον ανταγωνισμό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των οδηγών της Formula 1 το έδειξαν οι άνδρες με ποσοστό που έφτασε μέχρι και 25,1%. Και οι γυναίκες, όμως, παρακολούθησαν Formula 1 καταγράφοντας ποσοστό μέχρι και 24,8%.  Οι απεσταλμένοι της εκπομπής «FORMULA 1 SHOW» του ΑΝΤ1 και ANT1+, Μαρία Θωμά και Γιώργος Ανανίδας, μετέφεραν το κλίμα από το καυτό Ουγγαρόρι