15/12/15

Οι Τζαμπάζης-Κουζιώνης στην Ιταλία ......


Με το νέο απόκτημα του οδηγού, ένα Skoda Fabia R5 θα συμμετάσχουν οι Διαμαντής Τζαμπάζης- Χρήστος Κουζιώνης στο Ronde Rally Sperlonga της Ιταλίας στις 19-20 Δεκεμβρίου. Το δίδυμο θα βρεθεί για πρώτη φορά μαζί σε bucket αγωνιστικού και ο στόχος τους είναι, πέρα από τη διασκέδαση, η μεταξύ τους εξοικείωση και η εκμάθηση του νέου αυτοκινήτου. 
Ο Διαμαντής Τζαμπάζης έχει εμφανιστεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε ασφάλτινα ράλλυ της χώρας μας, ενώ παράλληλα έχει αγωνιστεί 3 φορές στο Ronde Rally Sperlonga, οδηγώντας ένα Mitsubishi Lancer Evo X.  Έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Βορείου Ελλάδας την περασμένη χρονιά, φέτος προτίμησε να μην ακολουθήσει κάποιο θεσμό, συμμετέχοντας σε δύο αγώνες, εν αναμονή του νέου του αποκτήματος. Δίπλα στον Τζαμπάζη θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο έμπειρος Χρήστος Κουζιώνης. Ο 37χρονος συνοδηγός έχει καθοδηγήσει αρκετούς οδηγούς στο παρελθόν, ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε επαθλούχος στην κλάση Ν2 στο Κύπελλο Ασφάλτου. Οι εμπειρίες από αγώνες του εξωτερικού δεν λείπουν, καθώς το 2010 είχε αγωνιστεί στο χωμάτινο Ronde Balcone delle Marche της Ιταλίας με ένα Mitsubishi Lancer Evo VI. 
Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επαφή του πληρώματος με το Skoda Fabia R5, το οποίο αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο σύγχρονο «όπλο» της R5 και είναι το πρώτο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας που ανήκει πλέον σε Έλληνα οδηγό. Την προετοιμασία του αυτοκινήτου και την τεχνική υποστήριξη στο Ronde Rally Sperlonga θα αναλάβει η Kirkos Racing Team. Στα αγωνιστικά πλάνα του Τζαμπάζη περιλαμβάνονται οι ασφάλτινοι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ αλλά και επιλεγμένοι αγώνες στο εξωτερικό.


Το Ronde Rally Sperlonga παραδοσιακά από το 2009, χρονιά όπου διεξήχθη για πρώτη φορά, πραγματοποιείται στα τέλη του έτους, με επίκεντρο την παραλιακή κωμόπολη της Δυτικής Ιταλίας, Sperlonga. Ο αγώνας συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος συμμετοχών από όλη την επικράτεια της γείτονας χώρας, με αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών.  Το βράδυ του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη η πανηγυρική εκκίνηση, στην Piazza Fontana της Sperlonga.
Το καθαρά αγωνιστικό μέρος περιλαμβάνει τέσσερα περάσματα από την ασφάλτινη ειδική διαδρομή La Magliana μήκους 9,50 χιλιομέτρων, ενώ τα πληρώματα τερματίζουν μόλις συμπληρώσουν τα 38 αγωνιστικά χιλιόμετρα στην Via Valle της Sperlonga το απόγευμα της Κυριακής.