14/12/15

Αυλαία ......


Το «Αγωνιστικό 2015» έκλεισε με το καλύτερο τρόπο. Με το 3ο Athens Rally Sprint στην μνήμη του Γιώργου Ραπτόπουλου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από νωρίς το πρωί του Σάββατου, με την εμφάνιση πυκνής ομίχλης, χιονόνερου και του τσουχτερού κρύου, μεγάλος αριθμός θεατών είχε καταλύσει στα μέρη που η Οργάνωση του Αγώνα είχε ορίσει ως ασφαλή για την παρακολούθηση της τόσο αγαπημένης Ειδικής Διαδρομής «Άγιος Μερκούριος».
Τα πληρώματα από την μεριά τους, αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο τους παγωμένους θεατές. Τα περάσματα τους, τους κρατούσαν στις μύτες των ποδιών τους.
Αγωνιστικά τώρα το 1ο πέρασμα έγινε με υγρό οδόστρωμα ενώ στο 2ο ο βοριάς φρόντιζε να το στεγνώνει γρηγορά.
Από τους πιο άτυχους του 3ου Athens Rally Sprint το πλήρωμα με τον αριθμό 1 στις πόρτες. Οι Ν. Ζάχος – Η. Παναγιωτούνης (Mitsubishi EVO VI) που εγκατέλειψαν από σπασμένη τουρμπίνα στα πρώτα μόλις χιλιόμετρα. Την ίδια περίπου τύχη είχε και το πλήρωμα με αριθμό 3 των Ξ. Νικολόπουλου – Α. Τσιάπα (Mitsubishi EVO VI)  . 
Έτσι άνοιξε διάπλατα η πόρτα για να απλώσουν το ταλέντο τους χωρίς άγχος οι Π. Κύρκος με τον πολύπειρο Γ. Πολυζώη δεξιά του, κατακτώντας την 1η θέση στην Γενική και την 1η στην κλάση Α/8 (Mitsubishi EVO VIII).
Δεύτεροι στο βάθρο οι Β. Ζάχος – Β. Ασπρόμουγγος με το γνωστό Citroen C2 R2 κατακτώντας έτσι και την 1η θέση στην F2 αλλά και στην κλάση A/6.
Στο πόντιουμ των νικητών ανέβηκαν και οι Ε. Μαναδιάκης – Β. Αραπάκου κατακτώντας και την 1η θέση στην κλάση Ν/4 (Mitsubishi EVO IX).
Ιδιαίτερης μνείας αξίζουν τα Ιστορικά Αυτοκίνητα που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αν και το 3ο Athens Rally Sprint δεν μετρούσε σε κανέναν από τους προκηρυγμένους θεσμούς. 
Πρώτος στα Ιστορικά πάντα, τερμάτισε ο συνδυασμός Ε. Μανδρούκας – Ν. Τσάδαρης με την άψογη Porsche 911 RSR. 


Η απονομή επάθλων σε όλους τους συμμετέχοντες (τιμής ένεκεν), αλλά και στους Νικητές Γενικής Κατάταξης, Κατηγοριών και κλάσεων , έγινε με παρουσία όλων των πληρωμάτων αλλά και θεατών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών.
Στο σημείο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή και τα μέλη του Αθλητικού Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. θέλουν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση στη συνοδηγό του πληρώματος Νο. 41 (Κ. Λαμπρόπουλος – Τ. Μαυροπούλη) μετά το ατύχημα που είχαν.


Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια φορά ακόμη τους :
Δήμο Αχαρνών για την αμέριστη  συμπαράσταση του
Όμιλο επιχειρήσεων Α. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε.
ΡΕΚΤΙΦΙΕ ORIGINAL
Ι. ΚΤΕΟ AUTECO

Ευχόμαστε καλές γιορτές και υγειά σε όλους σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2016!!!