Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 ......


Λίγες μόλις ημέρες μετά το Ράλλυ Ελβετίας, καταληκτικό γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Πρωτάθλημα του 2016, με το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις να αποτελεί τον τέταρτο από τους συνολικά δέκα γύρους του θεσμού - σύμφωνα με το προσωρινό σχετικό ημερολόγιο που κατατέθηκε από τη Eurosport Events (Promoter του θεσμού) στην Επιτροπή Ράλλυ της FIA προς έγκριση.
Η επιστροφή του αγώνα κοντά στη φυσική του ημερομηνία (6-8 Μαΐου 2016) απομακρύνει το ενδεχόμενο διεξαγωγής του εν μέσω κακοκαιρίας, με στόχο την πραγματοποίηση ενός κλασικού, στεγνού και απαιτητικού για ανθρώπους και μηχανές Ακρόπολις.
Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016 αποτελεί τον έναν από τους πέντε γύρους που θα διεξαχθούν σε χωμάτινες ή χιονισμένες επιφάνειες, τη στιγμή που ανάμεσα στους πέντε ασφάλτινους βρίσκεται ο Αγώνας των Κανάριων Νήσων, που επιστρέφει στο θεσμό μετά το 2013. Επίσης, σε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές θα διεξαχθεί και το Ράλλυ Πολωνίας, που αποτελεί νέο γύρο στο Πρωτάθλημα. 
Το ημερολόγιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου της FIA στο Παρίσι.

Προσωρινό ημερολόγιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2016

5-7 Φεβρουαρίου Ράλλυ Λετονίας (χώμα/πάγος/χιόνι) (J)
11-13 Μαρτίου Ράλλυ Κανάριων Νήσων (άσφαλτος)
7-9 Απρίλιου Ράλλυ Ιρλανδίας (άσφαλτος) (J)
6-8 Μαΐου SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις (χώμα) **
2-4 Ιουνίου Ράλλυ Αζόρες (Πορτογαλία, χώμα) (J)
23-25 Ιουνίου Ράλλυ Υπρ (Βέλγιο, άσφαλτος) (J)
15-17 Ιουλίου Ράλλυ Εσθονίας (χώμα) * (J)
5-7 Αυγούστου Ράλλυ Πολωνίας (άσφαλτος)
26-28 Αυγούστου Ράλλυ Τσεχίας (άσφαλτος) (J)
24-25 Σεπτεμβρίου Ράλλυ Κύπρου (χώμα)

Αναπληρωματικός αγώνας
20-22 Οκτωβρίου Ράλλυ Ελβετίας (άσφαλτος)

(J) Αποτελεί γύρο του FIA ERC Junior Championship
*Προϋποτίθεται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού.
**Προϋποτίθενται υπογραφή συμφωνίας με τον Promoter του θεσμού και η οριστική παραχώρηση στην ΟΜΑΕ της διεθνούς εκπροσώπησης της Ελλάδας στη FIA.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.