7/11/15

Σε γνωστά μονοπάτια ......


Το Κύπελλο Χώματος συνεχίζεται αυτή την Κυριακή με τη διεξαγωγή του 35ου Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου. Πεδίο μάχης θα είναι η ειδική διαδρομή της Κλένιας, συνολικού μήκους 11.85 χιλιομέτρων. Ο Ίαν Παπανικολάου με το γνωστό Toyota Yaris δηλώνει το παρών στον 4ο γύρο του θεσμού, θέλοντας να αφήσει πίσω του τις ατυχίες που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό. Έχοντας δίπλα του τον Δημήτρη Αντωναίο που επιστρέφει στο δεξί μπάκετ μετά από 7μηνη αποχή, ο 26χρονος οδηγός επανεμφανίζεται στον αγώνα, στον οποίο ξεκίνησε την εμπλοκή του με τα ράλλυ το 2014.
«Η Κλένια είναι μια από τις αγαπημένες μου ειδικές. Πέρυσι, εκεί είχα κάνει την παρθενική μου εμφάνιση, οπότε έχω συναισθηματικό δέσιμο με τη συγκεκριμένη διαδρομή. Φαινομενικά είναι πατημένη, αλλά απαιτεί αρκετή τεχνική για να πετύχει κανείς ανταγωνιστικούς χρόνους, ειδικά στο πρώτο κομμάτι μέχρι τον Άγιο Βασίλειο.», δήλωσε ο Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Η ψυχολογία μου είναι εντελώς διαφορετική από άλλες φορές και λόγω της οικειότητας με τη διαδρομή αλλά και λόγω αναθεώρησης κάποιων πραγμάτων όσον αφορά τη σωματική, ψυχική και οδηγική προετοιμασία μου». Στο πρόσφατο Ράλλυ Ακρόπολις, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του νεαρού οδηγού, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεκινήσει σε καμιά από τις δύο ημέρες του αγώνα, καθώς το Toyota Yaris αρνούταν πεισματικά να πάρει μπροστά. Έκτοτε, το αυτοκίνητο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και η ομάδα ευελπιστεί σε έναν trouble-free αγώνα: «Τα προβλήματα έχουν λυθεί, όπως φάνηκε στα τεστ που έγιναν με το αυτοκίνητο. Όταν προκύπτουν ηλεκτρολογικής φύσης θέματα, δεν είναι εύκολο να λυθούν. Όμως, ο μηχανικός έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο θέμα και πιστεύω πως θα κάνουμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα.», τόνισε ο Παπανικολάου. 
Το πλήρωμα έκανε τις καθιερωμένες αναγνωρίσεις από τη χωμάτινη ειδική της Κλένιας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένο από την κατάστασή της: «Η διαδρομή είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση σε σχέση με 1 μήνα πριν. Τις ημέρες των αναγνωρίσεών μας, το μηχάνημα έστρωνε το δρόμο, καθώς εξαιτίας των νεροποντών, είχε χαλάσει σε ορισμένα σημεία.», ανέφερε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενημερωμένοι σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα και καθ’ όλη τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, παρά την αυξημένη κίνηση των αγροτικών οχημάτων, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Φυσικά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν ενοχλήσαμε.»  Ο Δημήτρης Αντωναίος, κάθισε για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris στο Ολυμπιακό Ράλλυ, αγώνα που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο Σπριντ της Κορίνθου, κάνει comeback στο πλάι του Παπανικολάου: «Με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε τη χρονιά μαζί, αλλά υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί στο μέσο της χρονιάς. Δουλεύουμε πολύ καλά μαζί και εφόσον μπορεί αυτή τη περίοδο, ξαναγύρισε στο μπάκετ. Από την επόμενη βδομάδα θα υπηρετεί την πατρίδα, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε αυτόν τον αγώνα μαζί», ανέφερε ο οδηγός. 
Στο 35ο Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου που διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 πληρώματα, εκ των οποίων τα 11 ανήκουν στην κατηγορία Α5: «Η κατηγορία μας θα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Με εξέπληξαν ευχάριστα οι αρκετές συμμετοχές που συγκέντρωσε ο αγώνας, καθώς επίσης και το ότι θα έχω 10 αντιπάλους στην Α5. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί κακά τα ψέματα αλλιώς είναι να έχεις 4-5 αντιπάλους και αλλιώς 10. Στη δεύτερη περίπτωση, η διάκριση είναι εντελώς διαφορετική και αποκτάει μεγαλύτερη σημασία.», ήταν τα λόγια του Παπανικολάου, ο οποίος αναφορικά με το στόχο του την Κυριακή, είπε: «Πέραν από τον τερματισμό, πάντα στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε F2 και Α5. Βέβαια, γνωρίζοντας και την ειδική, έχω θέσει δικούς μου, προσωπικούς στόχους όσον αφορά τους χρόνους μου».