Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε γνωστά μονοπάτια ......


Το Κύπελλο Χώματος συνεχίζεται αυτή την Κυριακή με τη διεξαγωγή του 35ου Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου. Πεδίο μάχης θα είναι η ειδική διαδρομή της Κλένιας, συνολικού μήκους 11.85 χιλιομέτρων. Ο Ίαν Παπανικολάου με το γνωστό Toyota Yaris δηλώνει το παρών στον 4ο γύρο του θεσμού, θέλοντας να αφήσει πίσω του τις ατυχίες που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό. Έχοντας δίπλα του τον Δημήτρη Αντωναίο που επιστρέφει στο δεξί μπάκετ μετά από 7μηνη αποχή, ο 26χρονος οδηγός επανεμφανίζεται στον αγώνα, στον οποίο ξεκίνησε την εμπλοκή του με τα ράλλυ το 2014.
«Η Κλένια είναι μια από τις αγαπημένες μου ειδικές. Πέρυσι, εκεί είχα κάνει την παρθενική μου εμφάνιση, οπότε έχω συναισθηματικό δέσιμο με τη συγκεκριμένη διαδρομή. Φαινομενικά είναι πατημένη, αλλά απαιτεί αρκετή τεχνική για να πετύχει κανείς ανταγωνιστικούς χρόνους, ειδικά στο πρώτο κομμάτι μέχρι τον Άγιο Βασίλειο.», δήλωσε ο Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Η ψυχολογία μου είναι εντελώς διαφορετική από άλλες φορές και λόγω της οικειότητας με τη διαδρομή αλλά και λόγω αναθεώρησης κάποιων πραγμάτων όσον αφορά τη σωματική, ψυχική και οδηγική προετοιμασία μου». Στο πρόσφατο Ράλλυ Ακρόπολις, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του νεαρού οδηγού, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ξεκινήσει σε καμιά από τις δύο ημέρες του αγώνα, καθώς το Toyota Yaris αρνούταν πεισματικά να πάρει μπροστά. Έκτοτε, το αυτοκίνητο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και η ομάδα ευελπιστεί σε έναν trouble-free αγώνα: «Τα προβλήματα έχουν λυθεί, όπως φάνηκε στα τεστ που έγιναν με το αυτοκίνητο. Όταν προκύπτουν ηλεκτρολογικής φύσης θέματα, δεν είναι εύκολο να λυθούν. Όμως, ο μηχανικός έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο θέμα και πιστεύω πως θα κάνουμε έναν απροβλημάτιστο αγώνα.», τόνισε ο Παπανικολάου. 
Το πλήρωμα έκανε τις καθιερωμένες αναγνωρίσεις από τη χωμάτινη ειδική της Κλένιας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένο από την κατάστασή της: «Η διαδρομή είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση σε σχέση με 1 μήνα πριν. Τις ημέρες των αναγνωρίσεών μας, το μηχάνημα έστρωνε το δρόμο, καθώς εξαιτίας των νεροποντών, είχε χαλάσει σε ορισμένα σημεία.», ανέφερε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ενημερωμένοι σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα και καθ’ όλη τη διάρκεια των αναγνωρίσεων, παρά την αυξημένη κίνηση των αγροτικών οχημάτων, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Φυσικά αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν ενοχλήσαμε.»  Ο Δημήτρης Αντωναίος, κάθισε για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris στο Ολυμπιακό Ράλλυ, αγώνα που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο Σπριντ της Κορίνθου, κάνει comeback στο πλάι του Παπανικολάου: «Με τον Δημήτρη ξεκινήσαμε τη χρονιά μαζί, αλλά υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν να αγωνιστεί στο μέσο της χρονιάς. Δουλεύουμε πολύ καλά μαζί και εφόσον μπορεί αυτή τη περίοδο, ξαναγύρισε στο μπάκετ. Από την επόμενη βδομάδα θα υπηρετεί την πατρίδα, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε αυτόν τον αγώνα μαζί», ανέφερε ο οδηγός. 
Στο 35ο Ράλλυ Σπριντ Κορίνθου που διοργανώνει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 πληρώματα, εκ των οποίων τα 11 ανήκουν στην κατηγορία Α5: «Η κατηγορία μας θα είναι αρκετά ανταγωνιστική. Με εξέπληξαν ευχάριστα οι αρκετές συμμετοχές που συγκέντρωσε ο αγώνας, καθώς επίσης και το ότι θα έχω 10 αντιπάλους στην Α5. Αυτό είναι πολύ θετικό, γιατί κακά τα ψέματα αλλιώς είναι να έχεις 4-5 αντιπάλους και αλλιώς 10. Στη δεύτερη περίπτωση, η διάκριση είναι εντελώς διαφορετική και αποκτάει μεγαλύτερη σημασία.», ήταν τα λόγια του Παπανικολάου, ο οποίος αναφορικά με το στόχο του την Κυριακή, είπε: «Πέραν από τον τερματισμό, πάντα στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε F2 και Α5. Βέβαια, γνωρίζοντας και την ειδική, έχω θέσει δικούς μου, προσωπικούς στόχους όσον αφορά τους χρόνους μου».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

5ο Grand Prix - Κίνα ...

Το 5ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό στην Κίνα, στην πίστα της Σαγκάης, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου, στις 10:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την  Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid. Στο τελευταίο Grand Prix, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα το 2019, είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Mercedes, με 2ο τον Βάλτερι Μπότας και 3ο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που οδηγούσε τότε για την Ferrari. Από τότε, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο. Αρχικά, έχουμε νέα μονοθέσια με διαφορετική δυναμική. Δευτερευόντως, έχουμε νέα