25/11/15

Νίκη στην Α5 για τον Ίαν Παπανικολάου ......


Μετά από πολλές ατυχίες, οι προσπάθειες του Ίαν Παπανικολάου δικαιώθηκαν στον τελευταίο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, το 1ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ. Με τον Στέλιο Αράπη στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris το πλήρωμα επικράτησε στην Α5, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Για πρώτη φορά, το Ιαπωνικό μικρό δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, επιτρέποντας στο νεαρό οδηγό να δείξει τις δυνατότητές του. Το  Κυπέλλο Χώματος ολοκληρώθηκε, με τον Ίαν Παπανικολάου να τερματίζει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Α5!
Το τελευταίο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς που ως πεδίο δράσης είχε τη γνωστή ειδική Λουτρακίου-Κινέττας κύλησε ομαλά για το δίδυμο: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα στους τελευταίους αγώνες, οπότε περιμέναμε πώς και πώς αυτή τη στιγμή. Το Yaris λειτούργησε άψογα καθ’ όλη τη διάρκεια του σπριντ και επιτέλους μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Αισθανόμαστε υπέροχα, καθώς οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και η χρονιά έκλεισε ιδανικά. Κυρίως, τερματίσαμε χωρίς να "λείπει βίδα" και με το αυτοκίνητο να δουλεύει άψογα. Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου, καθώς ουσιαστικά τώρα μαθαίνω το αυτοκίνητο και συμπληρώνω αγωνιστικά χιλιόμετρα με αυτό. Σίγουρα, έχουμε πολλά περισσότερα να δώσουμε στο μέλλον, τόσο εγώ, όσο και το Yaris.», ήταν τα λόγια του Παπανικολάου. Ο Στέλιος Αράπης, κάθισε για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris και με αυτή του την επιτυχία, αναδείχθηκε επαθλούχος στην Α5, μόλις στην πρώτη του χρονιά εμπλοκής με το χώρο: «Με το συνοδηγό δέσαμε αμέσως. Αν και γνωριστήκαμε στις αναγνωρίσεις, μια μέρα πριν τον αγώνα, ήδη από τα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής ένιωσα να του έχω εμπιστοσύνη. Έχει όρεξη και ενθουσιασμό, καθώς αγαπάει αυτό που κάνει. 


Νιώθω πολύ χαρούμενος που κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο στην Α5.», δήλωσε ο 26χρονος οδηγός. 
Μπορεί η αγωνιστική χρονιά να λαμβάνει τέλος, ωστόσο ο προγραμματισμός για το 2016 έχει ήδη ξεκινήσει για την ομάδα: «Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα περιλαμβάνει την εντατική προετοιμασία για την επόμενη χρονιά. Προέχει η ολοκλήρωση της ολικής ανανέωσης του αυτοκινήτου. Ήδη, όπως φάνηκε, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά απαιτείται πολύ δουλειά ακόμα, κυρίως σε θέματα προστασίας του αμαξώματος και εργονομίας του πληρώματος.», τόνισε ο Παπανικολάου και συμπλήρωσε αναφορικά με τα μελλοντικά του σχέδια: «Είναι νωρίς για να ανακοινώσουμε τους αγώνες που θα ακολουθήσουμε το 2016, καθώς το πρόγραμμα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Σίγουρα, θέλουμε να κάνουμε ορισμένα χωμάτινα ράλλυ και να ακολουθήσουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, σε περίπτωση που βρεθεί η απαραίτητη οικονομική στήριξη.»

Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα από την προσπάθεια των Ίαν Παπανικολάου-Στέλιου Αράπη στο 1ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ ΕΔΩ!.