3/11/15

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 12Ο CONCOURS D’ELEGANCE ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Την 1η θέση στην κατηγορία των Αγωνιστικών έλαβε η Lotus Elite (1961)  του Ελληνικού Μουσείο Αυτοκινήτου στο 12ο Concours d’Elegance που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η ΦΙΛΠΑ την Κυριακή 1η Νοεμβρίου  2015 στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Η φετινή διοργάνωση είχε πολλές και σημαντικές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 130, και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, παρά τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την αγάπη για τα κλασσικά αυτοκίνητα.


Η Lotus Elite είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από fiber glass, όντας το μοναδικό αυτοκίνητο με σασί από το συγκεκριμένο υλικό, και πολύ ελαφριά μηχανή Coventry Climax μόλις 1.220 κ.εκ.. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκπροσωπώντας το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου έχει λάβει μέρος  σε σημαντικούς διεθνείς αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων, όπως οι 6 ώρες στο Spa του Βελγίου, στο Silverstone Classic στη Μεγ. Βρετανία  και σε πέντε Ιστορικά  LEMANS με καλύτερη κατάταξη την 3η  θέση το 2010 απέναντι σε 70 αντίπαλους.


Τιμώντας τη συγκεκριμένη διάκριση και προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα να τη θαυμάσουν οι λάτρεις του ιστορικού αυτοκινήτου, η Lotus Elite εκτίθεται στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου λειτουργώντας και ως προπομπός της Έκθεσης αμιγώς Αγωνιστικών Αυτοκινήτων  που προγραμματίζει το Μουσείο για την επόμενη διετία.