14/10/15

Διακρίσεις Ο.Μ.Α.Θ. ......


Το SeaJets Acropolis Rally of Greece πέρασε στην ιστορία αφήνοντας τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας γεμάτο εμπειρίες αφού τόσο οι κριτές όσο και ο αθλητής του σωματείου μας κατάφεραν όχι μόνο να επαληθεύσουν αλλά και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες σε ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από τον κακό καιρό και τους τόνους λάσπης που υπήρχαν στις ειδικές διαδρομές.
Ξεκινώντας από το αθλητικό κομμάτι ο Άλκης Ρέντης έκανε ονειρικό ντεμπούτο αφού κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην κλάση του και τις δύο ημέρες του αγώνα.Ο αθλητής του Ο.Μ.Α.Θ. καθοδήγησε άριστα τον Γιάννη Πλάγο και έτσι το ιπτάμενο δίδυμο κατάφερε να ξεπεράσει τον κακό καιρό,τις ατυχίες και τα προβλήματα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να είναι εκτός από δεύτεροι στην κλάση τους όλο το Σαββατοκύριακό,τρίτοι  ανάμεσα σε όλα τα δικίνητα οχήματα του Σαββάτου και τέταρτοι την Κυριακή.Αν μάλιστα η ξαφνική καταιγίδα και η ομίχλη δεν τους είχε χτυπήσει στο πιο γρήγορο κομμάτι της ειδικής Ζήρια αναγκάζοντας τους να κινηθούν σαφώς πιο αργά από τους αντιπάλους τους τότε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα διαφορετικό αφού θα είχαν αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην μάχη του τίτλου όχι μόνο στην Α6 αλλά και στην F2.
Στο οργανωτικό κομμάτι ο Ο.Μ.Α.Θ. τοποθετήθηκε το Σάββατο στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά ενώ την Κυριακή η φύλαξη της ειδικής Κεφαλάρι ήταν σχεδόν αποκλειστικά υπόθεση του σωματείου μας καταφέρνοντας να δράσουν γρήγορα και στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε φροντίζοντας έτσι την απρόσκοπτη συνέχιση του αγώνα.
Στην αποστολή συμμετείχαν ο κριτής Τριανταφύλλου Ηλίας, οι δόκιμες κριτές Κορίνθιος Γρηγόρης,Κωσταδιού Αναστασία,Μόσιος Κώστας,Μόσιος Σπύρος,Μόσχος Γιάννης,Σαρρής Βίκτωρ,Τσιτσιγιάννη Αλεξία και Τσιτσιγιάννης Θανάσης αλλά και οι εθελοντές Βούλγαρης Μάνος και Τολίδης Μάκης.


Πλέον κοιτάμε μπροστά και μάλιστα στο Σαββατοκύριακο που έρχεται με δύο αγώνες και δύο αθλητές του σωματείου μας να συμμετέχουν.
Στην Ξάνθη αναβιώνει η ανάβαση Τοξοτών μετά από δέκα χρόνια και ο Πάνος Αναστασίου με  Peugeot 106 συνεχίζει το έντονο πρόγραμμά του για φέτος αποτελώντας το μοναδικό αυτοκίνητο της Ν/2 έχοντας να αντιμετωπίσει σαφώς δυνατότερα αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι του Βίκτωρα Σαρρή που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των 1600 κ.εκ. με το πολύ δυνατό Citroen Saxo του. Ας μην ξεχνάμε πως η Β.Ελλάδα του πάει αφού σε ανάβαση που είχε γίνει στη Νιγρίτα Σερρών είχε γράψει τον απόλυτο χρόνο του διημέρου στην κλάση του. 


Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το βαρύ πυροβολικό του σωματείου που δεν είναι άλλο από τον Κώστα Ψιλιώτη. Ο πρωτοπόρος του πανελληνίου πρωταθλήματος στην κλάση του για το 2015 και κάτοχός του το 2014 θα κάνει τρέξει για πρώτη φορά στον αγώνα της Ξάνθης στην κατηγορία των έως 2000 κ.εκ.  με όπλο το πλέον αναγνωρίσιμό αυτοκίνητο του το Karalis Ford Escort MKII


Στο Πολύκαστρο στα πλαίσια του 5ου πρωταθληματικού αγώνα μοτοσυκλετών θα διεξαχθεί και dragday για τα αυτοκίνητα με τον Βασίλη Πρίντζιο να συμμετέχει για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους αγώνα με την πολυαγαπημένη του Opel Ascona στην κατηγορία index 14.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας θέλει να συγχαρεί τον Άλκη Ρέντη και τους κριτές που συμμετείχαν στο SeaJets Acropolis Rally of Greece και να ευχηθεί στους αθλητές του καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.