24/10/15

Επιστρέφει στην Αμάρυνθο ο Φιλιππίδης ......


Στον τελευταίο γύρο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ θα συμμετάσχει ο Γιώργος Φιλιππίδης. Το 3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας στις 24 και 25 Οκτώβρη, σε ασφάλτινες επιφάνειες και έχει συγκεντρώσει 34 συμμετοχές. Ο “Yorgo” θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του γνωστού Mitsubishi Lancer Evo IX που συντηρεί με τον καλύτερο τρόπο η SMSport του Λευτέρη Σωτήρχου. 
Ο αγώνας είναι γνώριμος για τον οδηγό, καθώς συμμετείχε πέρυσι τερματίζοντας στην τρίτη θέση: «Σίγουρα, το ότι τρέξαμε και το 2014 στην Αμάρυνθο θα μας βοηθήσει. Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών απαιτούν άλλη αντιμετώπιση φέτος. Οι συνθήκες θα είναι εντελώς διαφορετικές και χρειάζεται συγκέντρωση.», δήλωσε ο Φιλιππίδης, ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στις ειδικές: «Στις αναγνωρίσεις, οι διαδρομές μου θύμισαν το πρόσφατο Γύρο της Κορσικής. Σε αρκετά σημεία υπάρχει στάσιμο νερό, ενώ πολύ επίφοβο είναι και το χώμα που συγκεντρώθηκε από τα ρυάκια που έχουν σχηματιστεί στην ειδική. Βέβαια, η νέα διαδρομή του Πισώνα που θα διεξαχθεί το Σάββατο, μου αρέσει, καθώς είναι πολύ γρήγορη με αρκετά τεχνικά σημεία.», τόνισε ο οδηγός. 


Μπορεί ο Φιλιππίδης να κέρδισε το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. τον περασμένο Σεπτέμβρη, ωστόσο, τόνισε πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη εξοικείωση με το ασφάλτινο τερέν: «Στο Δ.Ε.Θ. μάθαμε αρκετά, ενώ η νίκη μας βοήθησε ψυχολογικά. Ακόμη, όμως, δουλεύουμε πάνω στο στυλ οδήγησής μου και σίγουρα δεν είμαστε 100% έτοιμοι», υπογράμμισε. Στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX θα κάθεται ο Λεωνίδας Μαχαίρας για δεύτερο συνεχή αγώνα: «Με τον Λεωνίδα, τα πήγαμε περίφημα στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας υπόψη πως αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με αγγλικές σημειώσεις. Πιστεύω πως  μετά την Αμάρυνθο, θα δέσουμε ακόμη περισσότερο σαν πλήρωμα», δήλωσε ο “Yorgo”, ενώ εμφανίστηκε προσγειωμένος σχετικά με το στόχο του: «Σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα, να το ευχαριστηθούμε και κυρίως να βελτιώσω το οδηγικό μου στυλ στην άσφαλτο. Εάν έρθει μια θέση στο βάθρο, θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι». 
Το 3ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου με την 1η ειδική διαδρομή του αγώνα να είναι προγραμματισμένη για τις 16.30. Εν συνεχεία, στις 18.00 θα διεξαχθεί η Πανηγυρική εκκίνηση. 
Η Κυριακή περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 66.21 αγωνιστικών χιλιομέτρων.