23/10/15

Ανάκληση για 1.196 Opel Meriva ......


Στην ανάκληση Opel Meriva προχωρά η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε, γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. 
Η ανάκληση αφορά 1.196 οχήματα, παραγωγής από 2010 έως 2015. Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε η Opel, εντοπίσθηκε ότι στα οχήματα με καθ’ ύψος ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα το συρματόσχοινο που συνδέει τη ζώνη ασφαλείας με τον προεντατήρα στην εξωτερική πλευρά μπορεί να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου. 
Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης κίνησης των επιβατών στο κάθισμα πάνω από τη ζώνη, οδηγώντας σε κάμψη του χαλύβδινου καλωδίου. Σε μια σύγκρουση, ένα καταπονημένο καλώδιο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού του επιβάτη. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για βλάβες ή ατυχήματα που να σχετίζονται με το παραπάνω ζήτημα. 
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων έχουν ήδη ενημερωθεί με συστημένη επιστολή, καθώς και με τηλεφωνική επικοινωνία, για τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.