11/10/15

Στη 10η θέση ο Σερδερίδης ......


Σε ένα δύσκολο, από άποψη καιρικών συνθηκών, Ράλλυ Ακρόπολις, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ανταπεξήλθε στις απαιτήσεις και ολοκλήρωσε στη 10η θέση της κατάταξης. Οδηγώντας το Citroen DS3 R5 και υπό την καθοδήγηση του Βέλγου Fred Miclotte, ο Σερδερίδης στη δεύτερή του συμμετοχή στον εθνικό μας αγώνα, πέτυχε το στόχο του και φάνηκε ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα που επικράτησε στα βουνά.


«Οι συνθήκες οδοστρώματος που αντιμετωπίσαμε το διήμερο στις ειδικές ήταν απίστευτες με αποκορύφωμα την ειδική στο Κεφαλάρι. Η σημερινή βροχόπτωση δυσκόλεψε το έργο μας και πιστεύω πως σωστά η οργάνωση ακύρωσε τις εναπομείνασες διαδρομές.», δήλωσε ο Σερδερίδης που συνάντησε πολλή λάσπη σε όλες τις διαδρομές. Ο Καβαλιώτης οδηγός που εκπροσωπεί τη χώρα μας σε αγώνες του εξωτερικού, συμμετείχε στο Ράλλυ Ακρόπολις έχοντας ως στόχο να μπει στην 10άδα, κάτι το οποίο τελικά επετεύχθη: «Πέρυσι είχαμε τερματίσει στην 19η θέση στον ελληνικό αγώνα και φέτος σκοπός μας ήταν να τερματίσουμε μέσα στις θέσεις των βαθμών, κάτι το οποίο καταφέραμε. Είμαι αρκετά χαρούμενος, καθώς πετύχαμε όλους μας τους στόχους. Χαρήκαμε τον αγώνα, βελτιώσαμε την τεχνική μας στο χώμα, ειδικά στα γρήγορα κομμάτια, βελτιώσαμε το setup του αυτοκινήτου μας σε τέτοιες επιφάνειες και καταφέραμε να ανεβάσουμε το ρυθμό μας την Κυριακή. Θέλουμε ακόμα αρκετή δουλειά στα τεχνικά κομμάτια και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό στους επόμενους αγώνες.», τόνισε ο Σερδερίδης. 

Στην επίτευξη των στόχων βοήθησαν και οι θεατές που σε κάθε ευκαιρία έδειχναν στην αγάπη προς το πρόσωπο του οδηγού: «Η αντιμετώπιση που είχαμε από τους θεατές ήταν φανταστική. Συνεχώς μας επευφημούσαν και μας χειροκροτούσαν, κάτι που με έκανε υπερήφανο και μου έδινε ώθηση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ελπίζω να ξανασυμμετάσχω σύντομα σε κάποιο ελληνικό ράλλυ. Ο συνοδηγός μου ακόμη δεν έχει πιστέψει τη “θερμή αγκαλιά” των Ελλήνων θεατών», τόνισε. 

Επόμενος αγώνας για τον Σερδερίδη είναι το Ράλλυ Καταλωνίας που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου και αποτελεί τον  12ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.