11/10/15

Κοντά στο στόχο της 10άδας ο Σερδερίδης ......


Σε μια δύσκολη ημέρα για τα πληρώματα, η οποία σημαδεύτηκε από έντονη, κατά διαστήματα, βροχόπτωση, ο Ιορδάνης Σερδερίδης τα καταφέρνει και επιβιώνει στις δύσκολες συνθήκες που μόνο Ράλλυ Ακρόπολις δε θυμίζουν. Ο οδηγός της Citroen DS3 R5 βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής μετά τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα και ο στόχος της πρώτης 10άδας είναι εφικτός, καθώς απομένουν ακόμη 7 ειδικές διαδρομές για την ολοκλήρωση του 9ου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 


«Παρ’ ότι είχα επιφυλάξεις για τη σημερινή ημέρα, το ευχαριστήθηκα. Η πρώτη ειδική ήταν αρκετά γλιστερή και προσπαθήσα να οδηγήσω προσεκτικά. Οι συνθήκες θύμιζαν Ουαλία και μου άρεσαν.», δήλωσε ο Σερδερίδης και συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο πέρασμα, αλλάξαμε το setup στη Citroen DS3 R5 και βελτιώσαμε αρκετά την επίδοσή μας. Ήταν πολύ όμορφη η αίσθηση στη νυχτερινή ειδική της Κινέττας». Ενθουσιασμένος από τους θεατές, οι οποίοι τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο, εμφανίστηκε ο Καβαλιώτης οδηγός που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εθνικό μας αγώνα: «Πραγματικά, ο κόσμος ήταν πολύ εκδηλωτικός όταν περνούσαμε. Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα εάν πράγματι χειροκροτάνε εμάς ή κάποιο άλλο πλήρωμα. Επίσης, στο σέρβις παρκ, μικροί και μεγάλοι έρχονται να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία μαζί μου. Τους ευχαριστώ!», τόνισε.
Εντυπωσιακή ήταν η Τελετή Εκκίνησης που έλαβε χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης: «Ήταν πολύ ωραία αίσθηση να παίρνεις εκκίνηση σε ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο. Ο κόσμος ήταν αρκετός, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η βροχόπτωση». Ο Σερδερίδης βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου και δήλωσε αποφασισμένος να τον πετύχει: «Αύριο, η μέρα θα είναι δύσκολη, ωστόσο έχουμε κάνει μια καλή αρχή και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες θα διαδραματίσουν και αυτές σημαντικό ρόλο στο αυριανό σκέλος.»


Η αυλαία του Ράλλυ Ακρόπολις πέφτει την Κυριακή. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές, μήκους 135.11 αγωνιστικών χιλιομέτρων.