Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοντά στο στόχο της 10άδας ο Σερδερίδης ......


Σε μια δύσκολη ημέρα για τα πληρώματα, η οποία σημαδεύτηκε από έντονη, κατά διαστήματα, βροχόπτωση, ο Ιορδάνης Σερδερίδης τα καταφέρνει και επιβιώνει στις δύσκολες συνθήκες που μόνο Ράλλυ Ακρόπολις δε θυμίζουν. Ο οδηγός της Citroen DS3 R5 βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής μετά τις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα και ο στόχος της πρώτης 10άδας είναι εφικτός, καθώς απομένουν ακόμη 7 ειδικές διαδρομές για την ολοκλήρωση του 9ου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 


«Παρ’ ότι είχα επιφυλάξεις για τη σημερινή ημέρα, το ευχαριστήθηκα. Η πρώτη ειδική ήταν αρκετά γλιστερή και προσπαθήσα να οδηγήσω προσεκτικά. Οι συνθήκες θύμιζαν Ουαλία και μου άρεσαν.», δήλωσε ο Σερδερίδης και συμπλήρωσε: «Στο δεύτερο πέρασμα, αλλάξαμε το setup στη Citroen DS3 R5 και βελτιώσαμε αρκετά την επίδοσή μας. Ήταν πολύ όμορφη η αίσθηση στη νυχτερινή ειδική της Κινέττας». Ενθουσιασμένος από τους θεατές, οι οποίοι τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο, εμφανίστηκε ο Καβαλιώτης οδηγός που συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον εθνικό μας αγώνα: «Πραγματικά, ο κόσμος ήταν πολύ εκδηλωτικός όταν περνούσαμε. Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα εάν πράγματι χειροκροτάνε εμάς ή κάποιο άλλο πλήρωμα. Επίσης, στο σέρβις παρκ, μικροί και μεγάλοι έρχονται να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία μαζί μου. Τους ευχαριστώ!», τόνισε.
Εντυπωσιακή ήταν η Τελετή Εκκίνησης που έλαβε χώρα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης: «Ήταν πολύ ωραία αίσθηση να παίρνεις εκκίνηση σε ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο. Ο κόσμος ήταν αρκετός, μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε η βροχόπτωση». Ο Σερδερίδης βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου και δήλωσε αποφασισμένος να τον πετύχει: «Αύριο, η μέρα θα είναι δύσκολη, ωστόσο έχουμε κάνει μια καλή αρχή και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, οι καιρικές συνθήκες θα διαδραματίσουν και αυτές σημαντικό ρόλο στο αυριανό σκέλος.»


Η αυλαία του Ράλλυ Ακρόπολις πέφτει την Κυριακή. Το δεύτερο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές, μήκους 135.11 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευχές Α.Λ.Α.Κ. ...

 

Διαδρομή για δυνατούς λύτες ...

Μέσα από μια διαδρομή σημαντικά διαφοροποιημένη συγκριτικά με εκείνες των προηγούμενων ετών θα εξελιχθεί το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ως ο δέκατος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA για το 2024. Απέναντι σε μια νέα πρόκληση θα βρεθούν τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024, καθώς η σημαντικά τροποποιημένη χάραξη της διαδρομής του αγώνα συνεπάγεται και νέα προσέγγιση ως προς τη διαχείριση δυνάμεων, υλικών και βέβαια ελαστικών. Στο ωράριο του αγώνα περιλαμβάνονται ειδικές διαδρομές ταυτόσημες με τον σκληρό χαρακτήρα του, όπως οι Ταρζάν, Ρεγκίνι, Άγιοι Θεόδωροι κ.ά., ενώ έχουν επανέλθει ε.δ. που «αγκαλιάστηκαν» από τους θεατές. Άλλες παλιότερα, όπως το Οινοχώρι στη Φωκίδα, μέρος του οποίου στις αρχές του 2000 χρησιμοποιήθηκε ως Shakedown, και άλλες έως και πρόσφατα, όπως η Θήβα. Μεταξύ των αλλαγών σε επίπεδο ε.δ. είναι η προσθήκη της Άνω Παύλιανης, που θα ξεκινάει από το Κουμαρίτσι και θα τερματίζει στην αφετηρία της γνωστής

Στην Λιβαδειά ...

Στην ιδιαίτερα φιλόξενη περιοχή της Λιβαδειάς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος και το Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων. Το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. σχεδίασε, οργάνωσε και εκτέλεσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, χωμάτινο Rally Sprint. Όλα τα μέλη και τα στελέχη του Σωματείου, μαζί με στελέχη του Σωματείου Α.Λ.Φ.Α.Λ. έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα. Οι συνεχείς προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή κατάσταση του τερέν, η άψογη συνεργασία των στελεχών μεταξύ τους, η ευχαρίστηση και τα σχόλια των πληρωμάτων μετά τον  τερματισμό ήταν για μας η καλύτερη ανταμοιβή. Σε αγωνιστικό επίπεδο οι αδελφοί μας από την Κύπρο, έδωσαν μία παράσταση που κράτησε τους πολλούς θεατές στις μύτες των ποδιών τους. Οι Τσουλόφτας- Ιλία σε ρυθμούς ‘’παγκοσμίου’’ απέκτησαν πολλούς φανατικούς οπαδούς στην Λιβαδειά. Άτυχοι οι δικοί μας Κεχαγιάς- Κουζιώνης, που είχαν μια μικροέξοδο που τους στέρησε ένα καλό αποτέλεσμα. Ακολούθησαν οι σταθερά γρήγοροι Παντελή-