Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επαγγελματικά μοντέλα RENAULT .....


Κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία των επαγγελματικών μοντέλων  (LCV) τα τελευταία 17 χρόνια και με παράλληλη ισχυρή παρουσία στις αγορές της Ν. Αμερικής και της Αφρικής, ο όμιλος Renault ανεβάζει στροφές με στόχο την επίτευξη μιας ακόμα δυναμικότερης παρουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος η Renault αποφάσισε να μπει δυναμικά και στην κατηγορία των Pick-up, ένα κομμάτι της αγοράς που αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 1/3 των συνολικών πωλήσεων LCV σε παγκόσμιο επίπεδο. Το περασμένο Ιούνιο, στο Buenos Aires, ο όμιλος παρουσίασε το νέο Renault Duster Oroch που απευθύνεται στην αγορά της Ν. Αμερικής, ενώ το πρωτότυπο Z-U60 που αποκαλύπτεται σήμερα αποτελεί τον προπομπό ενός νέου μοντέλου με παγκόσμιο χαρακτήρα.
Παράλληλα με την επίθεση σε προϊοντικό και εμπορικό επίπεδο, η Renault ενισχύει το Renault Pro+, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών εστιασμένο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αγοραστών – χρηστών επαγγελματικών αυτοκινήτων. Επιπλέον της διάθεσης προϊόντων εστιασμένων στις ανάγκες κάθε επαγγελματία, μέσω του Renault Pro+, το δίκτυο παρέχει μια εντελώς νέα  εμπειρία εξυπηρέτησης κατά την αγορά, αλλά και την συντήρηση του επαγγελματικού αυτοκινήτου. Το Renault Pro+ ενσαρκώνει την υπόσχεση της Renault προς τον αγοραστή, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του πλάνου της εταιρείας για κορυφαία παρουσία στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Τώρα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε το πλάνο μας για περαιτέρω ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο αλλά και να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των αγοραστών LCV χάρη στη νέα σειρά προϊόντων, τις νέες υπηρεσίες και την αναβαθμισμένη εμπειρία που μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες.»

Η παρουσία της Renault στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα

Ένας παγκόσμιος παίκτης με ευρεία γεωγραφική διασπορά των μονάδων παραγωγής
• Πωλήσεις οχημάτων σε 112 χώρες, με κορυφαίες σε επίπεδο πωλήσεων αγορές –εκτός από την Ευρώπη- τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Μαρόκο και την Αλγερία.
• Παραγωγή οχημάτων σε τρεις ηπείρους: Ευρώπη (Γαλλία), Αμερική (Αργεντινή και Βραζιλία) και Αφρική (Μαρόκο)
Ηγετική θέση
• 1η σε πωλήσεις στη Ευρώπη από το 1998
• 1η σε πωλήσεις στη Β. Αφρική από το 2010
• Στις 3 πρώτες θέσεις των πωλήσεων στη Ν. Αμερική από το 2008
Ισχυρή παρουσία σε πολλές χώρες
• Βραζιλία: Kangoo #1, Master #1
• Αργεντινή: Kangoo #1, Master #2
• Κολομβία: Kangoo #1, Master #3
• Αλγερία: Kangoo #1, Master #1
• Μαρόκο: Kangoo #1, Master #3
• Αυστραλία: Kangoo #2, Master #3
Ηγετική θέση και στην αγορά των ηλεκτρικών LCV
• Πρώτος κατασκευαστής που διέθεσε ηλεκτρικό LCV
• Το Kangoo Z.E. πωλείται σε 45 κράτη
• Το Twizy Cargo είναι η νεότερη προσθήκη στα LCV μηδενικών ρύπων
Λύσεις για όλους τους πελάτες
• Από μικρούς επαγγελματίες μέχρι μεγάλες εταιρείες Fleet
• Δίκτυο 360 εξουσιοδοτημένων μετασκευαστών σε 27 κράτη που προσαρμόζουν τα αυτοκίνητα στις ανάγκες του πελάτη.Η Renault αποκαλύπτει το πρωτότυπο Pick-up Z-U60

Μετά την παρουσίαση του Duster Oroch στις αρχές του καλοκαιριού, η Renault αποκαλύπτει το πρωτότυπο Z-U60 με το οποίο στοχεύει να κερδίσει το κοινό της διαρκώς αυξανόμενης κατηγορίας των Pick-up. Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί περισσότερο από το 1/3 των συνολικών πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων και αποτελεί ένα νέο πεδίο ανάπτυξης για τη Renault.
Το πρωτότυπο Z-U60 είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που ανοίγει το δρόμο για το νέο Pick-up που θα διατίθεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδυάζει ωφέλιμο φορτίο 1 τόνου, με δυναμικό σχεδιασμό ανταποκρινόμενο απόλυτα στις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των ιδιωτών.
Ο σχεδιασμός του πρωτότυπου Z-U60 ταιριάζει απόλυτα με τις αισθητικές προσδοκίες που έχουν οι αγοραστές των Pick-up παραμένοντας παράλληλα πιστό στις γραμμές της Renault.


Εντυπωσιακό από κάθε πλευρά…

o Οι διαστάσεις του Z-U60 εξασφαλίζουν ισχυρή παρουσία
o Σχεδιασμός συμπαγών όσο και αθλητικών πλαϊνών επιφανειών με την εικόνα να συμπληρώνουν τα έντονα φτερά και οι τροχοί διαμέτρου 21’’
o Οι γραμμές συνδυάζουν τη high-tech αισθητική με την αίσθηση αντοχής και στιβαρότητας.

Ο ελκυστικός σχεδιασμός του εμπρόσθιου τμήματος με σχεδιαστικά στοιχεία από την οικογενειακή ταυτότητα της Renault φέρνει ένα μοντέρνο και ραφιναρισμένο ύφος στον κόσμο των Pick-up:

o Προβεβλημένο σήμα
o Εντυπωσιακό κάλυμμα κινητήρα που τονίζεται από τα τέσσερα «νεύρα» που ενισχύουν την αίσθηση δύναμης.
o Συνδυασμός ματ και γυαλισμένων μεταλλικών επιφανειών
o Λεπτομέρειες μπλε και κίτρινου χρώματος στους καθρέπτες, τις δαγκάνες των φρένων, τα κέντρα των τροχών και του εμφανούς γάντζου ρυμούλκησης που τονίζει την παρουσία του Z-U60
o Φωτιστικά σώματα με την φωτεινή υπογραφή της Renault σχήματος C.
o Φωτεινή υπογραφή με λυχνίες LED 
«Η αισθητική του πρωτότυπου Z-U60 ακολουθεί τους κανόνες των οχημάτων Pick-up που περιλαμβάνουν εντυπωσιακές διαστάσεις και μια αίσθηση δύναμης και στιβαρότητας. Παράλληλα εφαρμόσαμε συγκεκριμένες σχεδιαστικές γραμμές της Renault με ένα ελκυστικό και επιβλητικό εμπρόσθιο μέρος.» Laurens van den Acker – Επικεφαλής σχεδιασμού.

Το πρωτότυπο Z-U60 τροφοδοτείται από τον twin-turbo 4κυλινδρο Diesel κινητήρα που χρησιμοποιεί και το νέο Master:

o Τεχνολογία δύο στροβιλοσυμπιεστών (twin-turbo): ένας μικρός στροβιλοσυμπιεστής για ομαλή και άμεση επιτάχυνση στις χαμηλές στροφές και ένας μεγαλύτερος για λειτουργία σε υψηλότερες στροφές.
o Ο τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα κινητήρας έχει χαμηλότερο βάρος από τα αντίστοιχα σύνολα του ανταγωνισμού
o Εξαιρετική επιτάχυνση και κορυφαία οικονομία καυσίμου με αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές CO2.
    

Z-U60: Σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση σε τρεις διαφορετικούς κόσμους

Το πρωτότυπο Z-U60 είναι σχεδιασμένο για να καλύψει τις απαιτήσεις τριών διαφορετικών κόσμων: επαγγελματική χρήση, διασκέδαση και καθημερινή χρήση.

• Ιδανικό για τις ανάγκες των επαγγελματιών:

o Στιβαρό πλαίσιο για εξαιρετική οδική συμπεριφορά, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και αξεπέραστη οδηγική άνεση
o Ωφέλιμο φορτίο άνω του ενός τόνου, θέσεις για 5 επιβάτες και ευμεγέθης καρότσα φόρτωσης
o Ο χώρος φόρτωσης διαθέτει τρεις διαμήκεις προεξοχές για πρόσδεση φορτίου
o Επιπλέον χώροι αποθήκευσης στα πλευρά της καρότσας για εξοπλισμό που χρειάζεται προστασία
o Κορυφαία οικονομία καυσίμου και παράλληλα εντυπωσιακή δύναμη και επιτάχυνση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το