29/9/15

Οι αθλητές του Ο.Μ.Α.Θ. .....


Άκρως επιτυχημένο μπορεί να θεωρηθεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε αφού στην Ανάβαση Πορταριάς έλαβαν μέρος δώδεκα συνολικά αθλητές με τους τρεις να κάνουν το ντεμπούτο τους στους αγώνες και γενικό απολογισμό μια πρώτη θέση μια δεύτερη και δύο τρίτες.
Ξεκινάμε από την Ν2 με τον Ηλία Τριανταφύλλου με Peugeot 106 να κάνει τα πρώτα του βήματα ως αγωνιζόμενος  πραγματοποιώντας μια ικανοποιητική επίδοση και στα δύο σκέλη του αγώνα. Συνεχίζουμε με τον Κορίνθιο με Peugeot 106 που αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του στο πρώτο σκέλος καταφέρνοντας να βελτιώσει αρκετά τον χρόνο του στον δεύτερο.Τέλος ο Αναστασίου με Peugeot 106 έδειξε για μια ακόμα φορά σταθερή βελτίωση στους χρόνους του σε σχέση και με την περσινή χρονιά.
Και από την κατηγορία Ν στην Α ξεκινώντας από την Α5 με ανάμεικτα συναισθήματα. Καταρχήν ο Στάθης Δαμασιώτης με Toyota Yaris τερμάτισε τέταρτος σε μια άκρως ανταγωνιστική κλάση όπως αποδείχθηκε αφού η διαφορά του τρίτου από τον πέμπτο ήταν λιγότερα από ένα δευτερόλεπτο.Μεγάλη ατυχία για τον Άγγελο Μπατσίλα με Suzuki Swift που όλα έδειχναν ότι πήγαινε για ένα ονειρικό ντεμπούτο με ένα εντυπωσιακό χρόνο στο 1ο σκέλος αλλά μηχανικά προβλήματα δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει.
Συνέχεια με την Α6 και με το Νίκο Λεγαντή με Citroen Saxoστην δεύτερη συμμετοχή του σε αγώνα και μάλιστα στην Πορταριά είχε ίσως την σημαντικότερη βελτίωση όλων των αγωνιζόμενων.Ο αθλητής του Ο.Μ.Α.Θ. κατάφερε ούτε λίγο ούτε πολύ να ρίξει τον συνολικό του χρόνου κατά 18 δευτερόλεπτα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2014 γεγονός που αξίζει από μόνο του πολλά συγχαρητήρια. Για πρώτη φορά στους αγώνες αυτοκινήτου συμμετείχε και ο Κώστας Πατατούκος με Suzuki Ignis με δύο στόχους:να το ευχαριστηθεί και να τερματίσει και από την στιγμή που τα κατάφερε το πρόσημο είναι θετικό και για αυτόν.Τέλος για πρώτη φορά στην ανάβαση Πορταριάς με αυτοκίνητο της Α6 συμμετείχε και η Αλεξία Τσιτσιγιάννη με το ανανεωμένο Citroen Saxo που λύνοντας τα προβλήματα των δοκιμών πραγματοποίησε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση κερδίζοντας και τον άτυπο τίτλο της ταχύτερης γυναίκας στο βουνό.
Τέλος στην Α7 η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Βίκτωρα Σαρρή.Ο νεαρός αθλητής τα έδωσε όλα στο πρώτο σκέλος ανεβαίνοντας δυνατά δυστυχώς όμως λίγο πριν το φινάλε του σκέλους το Citroen Saxo του είχε άλλη γνώμη καταστρέφοντας τις ελπίδες του για διάκριση με αποτέλεσμα το δεύτερο σκέλος να έχει διαδικαστικό μεν εντυπωσιακό δε χαρακτήρα.
Για να πάμε στην Ε όπου είχαμε τρεις διακρίσεις.Στην ΕΕ10 ο Θανάσης Τσιτσιγιάννης με Peugeot 306 στο ντεμπούτο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στους αγώνες αλλά και του ίδιου του οδηγού σε μια άκρως ανταγωνιστική κλάση κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από τα πολύ δυνατά Citroen Ax των πρωτοπόρων.
Στην ΕΕ11 ο  Κώστας Ψιλιώτης με Ford Escort MKII πήρε τη νίκη και αγκάλιασε τον τίτλο του 2015 στο πρωτάθλημα αναβάσεων στην συγκεκριμένη κλάση υπερασπιζόμενος έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του 2014 ενώ με την τρίτη θέση στην κατηγορία Ε έως 2 Λίτρα εξακολουθεί να έχει βάσιμες ελπίδες για την διεκδίκηση και αυτού του τίτλου.
Τέλος στην Formula Saloon ο Δημήτρης Μπερτζέμης με B.M.W. E36 γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επάνοδο του στους αγώνες και μάλιστα σε μία καινούρια για αυτόν κατηγορία καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στα ατμοσφαιρικά. 
Ειδική μνεία αξίζει στους χορηγούς παραβόλου των αθλητών μας που δεν είναι άλλοι από:
Το Συνεταιριστικό ΙΚΤΕΟ Βόλου, το Crossfit Fitness Factory, το πλυντήριο αυτοκινήτων Στέλλος, το Auto Sarri, και το Γυράδικο ΠανΟιΓύροι
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς παραβόλου και να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.