Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7 ημέρες και απόψε ......


Επτά  ημέρες  «μετράει» ως την εκκίνησή του το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και ισάριθμες ημέρες θα πρέπει να περιμένει η πόλη μέχρι να ακούσει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου τις μπάσες κοφτές γκαζιές των αγωνιστικών την στιγμή που θα ανεβαίνουν, την ράμπα εκκίνησης στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. Λίγο πριν θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ο τεχνικός και διοικητικός  έλεγχος οχημάτων και  πληρωμάτων.
Έχει προηγηθεί και προετοιμάσει το έδαφος η έκθεση ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων η οποία λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 14, με την οργάνωση του Α.Ο.Θ, της Δ.Ε.Θ και υπό την αιγίδα του Hellenic Motor Museum. Εκεί την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου χειροκροτήθηκαν και τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι βετεράνοι οδηγοί αγώνων για την συνεισφορά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 120 της οργανωτικής επιτροπής, περίπου 100 αθλητές που συμμετέχουν, τα 400 μέλη των ομάδων τους, τα ΜΜΕ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, οι υπόλοιποι Δήμοι, η Τροχαία, η Πυροσβεστική, τα Ασθενοφόρα, τα Γερανοφόρα και χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, βρίσκονται στην αφετηρία, το service park, τις ειδικές διαδρομές και τον τερματισμό. 
Είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, διοργανώσουν, εξυπηρετήσουν, χρονομετρήσουν, δημοσιοποιήσουν,  διασφαλίσουν και χειροκροτήσουν τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τα πληρώματα που τιμούν με την συμμετοχή τους το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Το πρώτο αγωνιστικό ξεκινά την προσπάθειά του στην ειδική διαδρομή «Πετροκέρασα», ακολουθούν τα υπόλοιπα μετατρέποντας τον ενθουσιασμό ενίοτε σε αγωνία καθώς οι χρόνοι αρχίζουν να «φανερώνονται» στην ιστοσελίδα www.omae-epa-live.gr 
Όσο εκκινούν και τα τελευταία πληρώματα στην πρώτη ειδική είναι έτοιμη να εκκινήσει η δεύτερη διαδρομή η οποία αριθμεί 28 χιλιόμετρα, ακούει στο όνομα «Χολομώντας» και είναι εξ’ ορισμού αυτή που εμπνέει αν μην τι άλλο σεβασμό. Έχει την αρχή της έξω από το χωρίο Παλαιόχωρα και τον τερματισμό λίγο πριν την Αρναία, όπου και θα πραγματοποιηθεί η ανασυγκρότηση και το πρώτο σέρβις των αγωνιστικών.
Ακολουθεί η μικρή εδική διαδρομή των 8 χλμ. «Παλαιόκαστρο» η οποία εκκινεί μετά το ομώνυμο χωριό με φορά προς Πολύγυρο, τερματίζοντας λίγο έξω από αυτόν. Επιστροφή στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής «Χολομώντας» για το δεύτερο πέρασμα και μετά το δεύτερο και τελευταίο σέρβις του αγώνα.
Η τελική ευθεία αποτελείται από την πέμπτη στην σειρά ειδική διαδρομή «Παλαιόκαστρο» και την τελευταία του αγώνα το γνωστό και γεμάτο θεατές «Λιβάδι».   
Εντωμεταξύ στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. η αγωνία είναι μεγάλη, φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς των πληρωμάτων μαζεύονται στην ράμπα τερματισμού για να χειροκροτήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο βουνό, αναμένουν τα αγωνιστικά με ανυπομονησία έχοντας έτοιμες τις φωτογραφικές μηχανές για ένα στιγμιότυπο δίπλα σε αυτά. 
Τα πληρώματα τερμάτισαν και στην ράμπα καλούνται οι νικητές των κατηγοριών αλλά και οι επίσημοι προσκεκλημένοι για την απονομή των κυπέλλων. Είναι Κυριακή απόγευμα και άλλος ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών με την υπογραφή του Α.Ο.Θ. έλαβε τέλος.  
Εσύ θα το βιώσεις ή θα σου μιλήσουν άλλοι  για αυτό με ενθουσιασμό;
Μην χάσεις το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έχει ότι χρειάζεσαι… 
Ο Α.Ο.Θ. ευχαριστεί, έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλοι αυτήν την εποχή, την αμέριστη συμπαράσταση των παρακάτω υποστηρικτών:
Την Helexpo – Δ.Ε.Θ., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Θέρμης, Πολυγύρου, Χορτιάτη – Πυλαία, Αριστοτέλη, το Hellenic Motor Museum, τις εταιρίες BMW Τρικαλιώτης Α.Ε., Μασούτης Α.Ε., BIRRA PEJA, Hellas Service,  Kamzelis, Baxevanakis, Stepmat καθώς επίσης και τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, τους Έλληνες Διασώστες αλλά και την RedFish. 
Σαν να μην πέρασε μια μέρα νιώθει κανείς, κάθε φορά εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, όποτε πλησιάζει το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του Ράλλυ Δ.Ε.Θ.  
Μια ημέρα πριν την λήξη των συμμετοχών η αγωνία όλων περιστρέφεται γύρω από ένα θέμα, πόσα και ποια είναι τα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή.  Μια σχετικά άτοπη ερώτηση καθώς πολλά πληρώματα, σε έναν βαθμό εθιμοτυπικά, δηλώνουν συμμετοχή την τελευταία μέρα ακόμα και την τελευταία στιγμή. Επειδή όμως υπάρχει έκδηλη η αγωνία ελπίζουμε η παρακάτω λίστα (ενημερωμένη έως και την Τετάρτη 02.09) να σας καθησυχάσει. 

1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΛΑΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΡΕΝΤΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ PEUGEOT 106 R
2. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ-ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ CITROEN SAXO VTS
3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ PEUGEOT 106 S16
4. ΧΑΛΙΒΕΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ NISSAN ALMERA
5. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ PEUGEOT 106 RALLYE
6. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΑΚΗΣ-ΤΟΠΟΥΖΗΣ ΣΑΚΗΣ MITSUBISHI LANCER EVO 8
7. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ PEUGEOT 106 S16
8. ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ OPEL ASTRA GSI 16V
9. ΚΟΥΜΠΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ PEUGEOT 106 S16
10. ΜΠΑΚΙΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ-PEUGEOT 206 RC
11. ΛΑΚΗΣ ΑΧΧΙΛΕΑΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ SEAT IBIZA
12. "SIMETRA"ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΛΛΑΣ MITSUBISHI LANCER EVO IX
13. ΚΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΤΟΥΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ PEUGEOT 205
14. LUKOIL-ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ SUZUKI SWIFT SPORT
15. ΒΕΛΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΒΕΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ MITSUBISHI LANCER EVO IX
16. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ PEUGEOT 106 S16
17. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ MITSUBISHI EVO IX
18. ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ PEUGEOT 106 S16
Για την ιστορία να πούμε πως φέτος τα πληρώματα που δήλωσαν πρώτα συμμετοχή ήταν οι Κούκας –Τούπας και οι Αναστασοβίτης - Αναστασοβίτης

48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. έχει ότι χρειάζεσαι… 
Εσύ θα το βιώσεις ή θα σου μιλήσουν για αυτό με ενθουσιασμό οι άλλοι;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρυμουλκούμενα - Τρέιλερ ...

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική τροπολογία. Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/2021 Υπουργική Απόφαση (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των εργασιών των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να  τίθενται νομίμως σε κ

3ος Γύρος Λαμία ...

Πλησιάζουν οι μέρες για το διήμερο της μεγάλης γιορτής του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία στις 11-12 Μαΐου, και ήδη το ενδιαφέρον όλων για τον αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, είναι τεράστιο. Οι διαδικασίες διοργάνωσης του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024 στις 11-12 Μαΐου προχωρούν με γρήγορο ρυθμό από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος, ο αγώνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να χαρίσει πλούσιο θέαμα σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας, όντας πλέον θεσμός, μετά την εξαιρετική επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με τις θετικότατες εντυπώσεις σε θεατές και αγωνιζομένους. Οι συμμετοχές του αγώνα “DRIFT ΛΑΜΙΑΣ 2024”, 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, ανοίγουν σήμερα Τετάρτη 24 Α

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ