Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ος Αγώνας Rotax Max Challenge .....


Με τη λήξη του 3ου Αγώνα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ελληνικό Rotax Max Challenge για τη φετινή χρονιά. Η διεξαγωγή του ήταν ομαλή με οδηγούς και μηχανικούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προσφέροντας σε όλους τους θεατές εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον θέαμα. 
Στην κατηγορία Micro Max, που σημείωσε 12 συμμετοχές και αύξησε τον συναγωνισμό μεταξύ των μικρών οδηγών, το βραβείο της 3ης θέσης κέρδισε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, από την ομάδα Nitro Kart Racing, της 2ης θέσης ο Γιάννης Λάντζης, από την Chatzis Racing Team και το βραβείο της 1ης θέσης στο βάθρο κατέκτησε ο Θάνος Ξηνταβελόνης, από την Zorri Motorsport team.
Στην κατηγορία Junior Max και μετά την καρό σημαία, 3ος στην γενική κατάταξη τερμάτισε ο Roee Meyuhas, από την ομάδα Prt Motorsport, 2ος ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης, από την Speed Force team και στην 1η θέση τερμάτισε ο Σωτήρης Αθανασόπουλος, από την Chatzis Racing Team.
Στην κατηγορία Senior Max και μετά από έναν πραγματικά ενδιαφέρον αγώνα με ανατροπές έως και τον τελευταίο γύρο του τερματισμού, στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Ιωάννου, από την Prt Motorsport team, στην δεύτερη θέση ο Χρήστος Σαγανάς, από την Chatzis Racing Team και στην πρώτη θέση ο Αλέξανδρος Γουλιώνης, από την ομάδα Kartworks.
Στην κατηγορία Senior Max Masters, υποκατηγορία της Senior Max με οδηγούς άνω των 32 ετών, την 3η θέση του αγωνιστικού βάθρου κέρδισε ο Δημήτρης Παπαναστασίου, από την ομάδα Athens Kart Shop, τη 2η θέση ο αγωνιζόμενος και επονομαζόμενος "Lazer", από την Speed Park Racing Team και την 1η θέση της κατηγορίας κέρδισε ο Νίκος Ιωάννου, από την Prt Motorsport.
Στην κατηγορία DD2 Max, το βραβείο της τρίτης θέσης κατέκτησε ο Βασίλης Γιαννούλης, από την ομάδα Maitos Kosmic Racing Team, της δεύτερης θέσης ο Δημήτρης Ζερβός από την Kartworks Team και την πρώτη θέση μετά από μία πολύ καλή και ποιοτική οδήγηση, κέρδισε ο Άκης Βασιλέρης από την Prt Mototsport.


Στην κατηγορία DD2 Max Masters, στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκε ο Μιχάλης Γεωργιάδης, από την Speed Park Racing Team, στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Βασιλόπουλος, από την Prt Motorsport και στην πρώτη θέση ο Δημήτρης Ζερβός, από την Kartworks Team.  
Την απονομή της γενικής κατάταξης συμπλήρωσε και η απονομή των οδηγών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Rotax, που θα διεξαχθεί από 8 έως 14 Νοεμβρίου στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί που θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή είναι ο Σωτήρης Αθανασόπουλος, στην κατηγορία Junior Max, ο Νίκος Ιωάννου, στην κατηγορία Senior Max, ο Δημήτρης Βασιλέρης στην κατηγορία DD2 και ο Δημήτρης Ζερβός στην κατηγορία DD2 Masters.
Μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων, ο 3ος Αγώνας Rotax Max Challenge έφτασε στο τέλος του, ολοκληρώνοντας την 16η χρονιά διεξαγωγής του συγκεκριμένου θεσμού! 
Να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν για ακόμα μία φορά το ελληνικό Rotax Max Challenge, την ΕΚΟ ως χορηγό της κατηγορίας Micro, καθώς και το περιοδικό Drive ως χορηγό επικοινωνίας.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους οδηγούς και σε όσους αποτελέσουν την  ελληνική μας αποστολής και ανανεώνουμε το ραντεβού μας, το Νοέμβριο στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Ανάβαση Πηλίου ...

Με 45 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Πηλίου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί πρώτη φορά σε αυτή τη διαδρομή στον επαρχιακό δρόμο Άνω Λεχωνίων-Μηλέων. Η εκκίνηση ξεκινά από την διασταύρωση του Αγ.Βλασιου και τερματίζει σε 3.2χλμ προς τον Άγιο Γεώργιο που είναι πριν το πέταλο και τη διασταύρωση της Ι.Μ Αγίων Ταξιαρχών. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο όπου το ωράριο είναι 9:00-12:00. Μετά τις 13:00 οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να πάνε προς τη διαδρομή της Ανάβασης και να στήσουν τα service τους. Ο χώρος του σέρβις είναι μετά τη γέφυρα του Παλαιοκάστρου (Πέστροφες). Εκατό μέτρα μετά τα σέρβις αρχίζει το warm up για περίπου 800 μέτρα ώστε να φτάσει στην εκκίνηση. Τα δοκιμαστικά θα αρχίσουν στις 16:00 (Λόγω των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ι.Μ.). Το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση στην Κάτω Γατζέα. Εκει θα εκκινήσουν όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα με την παρ

Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας ...

Ο 4ος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων του 2024, θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου από τον ΑΟΠ (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών), με την Ανάβαση Πιτίτσας, να είναι για ακόμα μία χρονιά στο καλεντάρι, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία από τις πιο αγαπημένες όλων των οδηγών. Ο Αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων αλλά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Για το 2024 η Ανάβαση Πιτίτσας θα ονομαστεί «Ανάβαση Πιτίτσας – Χρήστος Μπαντούνας», στην μνήμη του Χρήστου Μπαντούνα που η μοίρα τον πήρε από κοντά μας τόσο νωρίς και άδικα. Μία από τις ιστορικότερες Αναβάσεις της χώρας μας, ρίχνει σημαία εκκίνησης, με την Ανάβαση Πιτίτσας να διεξάγεται από το 1973 και ο τίτλος «στυλοβάτης» του Ελληνικού Πρωταθλήματος δεν είναι άδικος. Ξεκίνησε το 1973 με νικητή τον «Λεωνίδα» που οδηγούσε ένα Πόρσε Καρέρα RSR, με την απόσταση του πρώτου αυτού αγώνα να ήταν 3,8 χιλιόμετρα. Η ανάβαση Πιτίτσας είναι αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναβάσεων και ο παλα

Ανάβαση Βαντέ ...

Με 20 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου η 3η Ανάβαση Βαντέ από την ΑΛΑΧανίων, αγώνας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Κρήτης.