Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανησυχία .....


Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για Σχέδιο Νόμου αναφορικά με επαναλειτουργία άμεσων προσβάσεων σε αυτοκινητόδρομους και σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  εκφράζει για μια ακόμη φορά την ανησυχία του για το ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας και ειδικά για μια πτυχή του που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους χρήστες του αυτοκινητοδρομικού δικτύου.
Συγκεκριμένα στο  πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου αναφορικά με την «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης εταιρίας παρ.4 άρθρου 1 του Ν. 4324/2015 (ΦΕΚ Α’ 44/2015) - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ), τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α΄ 82/2012) και άλλες διατάξεις», προβλέπεται (βλ. άρθρο 21) και η τροποποίηση του Νόμου 4313/14 που αφορά στις συνδέσεις στους αυτοκινητόδρομους. Ειδικότερα αναφέρεται ότι: «Το εδάφιο β’ του άρθρου 83 του Ν.4313/2014 καταργείται και αντικαθίσταται ως εξής: «Οι υφιστάμενες απ’ ευθείας συνδέσεις με κλειστούς αυτοκινητοδρόμους καταργούνται, εφόσον σε αυτούς έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν στα προβλεπόμενα σημεία οι σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, άλλως αυτές διατηρούνται έως την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας στα σημεία αυτά των προβλεπομένων σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών. Με την έναρξη του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.»
Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη διάταξη εγκυμονεί κινδύνους για τα θέματα της Οδικής Ασφάλειας, το Ινστιτούτο επισημαίνει τη σοβαρότητα του θέματος και την αναγκαιότητα εφαρμογής της νομοθεσίας και προτρέπει τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους φορείς λήψης αποφάσεων να λάβουν σοβαρά υπόψη τους το θέμα. 
Η μη συμμόρφωση στους κανόνες είναι άλλωστε και η βασική αιτία πρόκλησης των δυστυχημάτων. Η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους. Ιδίως σε μια χώρα που εξακολουθεί να θρηνεί μεγάλο αριθμό θυμάτων στους δρόμους και να παραμένει στις χειρότερες θέσεις ως προς την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη, με τις Κυβερνήσεις να μην έχουν ποτέ δείξει ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών και τους κινδύνους και τις συνέπειες που η κρατούσα κατάσταση εγκυμονεί. Η Πολιτεία θα πρέπει στη συγκεκριμένη περίπτωση να εφαρμόσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις και πρακτικές που βασίζονται στη διεθνή εμπειρία και την εφαρμογή της νομοθεσίας. 
Είναι αδιανόητο το ίδιο το κράτος να παραβιάζει τη νομοθεσία και τους διεθνείς κανονισμούς για θέματα που αφορούν όχι μόνο στους αυτοκινητόδρομους αλλά για το υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο. 
Με την κρίση να επιβαρύνει επιπρόσθετα τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» εκφράζει την ανησυχία του για τον ήδη αυξημένο αριθμό σοβαρών θανατηφόρων τροχαίων που έχει καταγραφεί σε πολλές περιοχές της χώρας με τον αριθμό των νεκρών να ξεπερνάει τους 357 και με 493 σοβαρά τραυματίες μόλις στο 1ο εξάμηνο του 2015. 
Το Ινστιτούτο με συνέπεια και συνέχεια έχει κλείσει 10 χρόνια αγώνα αφιερωμένου στην προστασία της ζωής στους δρόμους της χώρας μας, με δράσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο, αποτελώντας Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ και συμμετέχοντας με τεκμηριωμένες προσπάθειες που συνδράμουν στην κοινωνία και στην πολιτεία για τη βελτίωση των συνθηκών της οδικής ασφάλειας και της συμπεριφοράς των οδηγών στους δρόμους της χώρας μας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με Ελληνικό άρωμα ...

Για πρώτη φορά στην εννιάχρονη ιστορία του το Πρωτάθλημα Tour European Rally (TER) περιλαμβάνει αγώνα στην Ελλάδα. Το 41o Ράλλυ Φθιώτιδος είναι ο τέταρτος γύρος αυτού του διεθνούς πρωταθλήματος που δημιουργήθηκε το 2016 και έχει αγκαλιάσει μερικούς από τους πιο ονομαστούς αγώνες της Ευρώπης με αίγλη και ιστορία. Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία. Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Alfa Romeo Junior Veloce ...

Ολοκληρώνοντας τις ιδιαίτερα απαιτητικές δοκιμές εξέλιξης της Junior, του ολοκαίνουργιου B-SUV της Alfa Romeo, οι μηχανολόγοι της μάρκας κατάφεραν να αυξήσουν τη μέγιστη ισχύ της κορυφαίας έκδοσης Veloce στους 280 CV και την ροπή στα 345 Nm. Η συγκεκριμένη εκδοχή του ηλεκτρικού κινητήρα έχει δεχτεί τη φροντίδα της Alfa Romeo και κάνει ντεμπούτο στην Junior που εξελίχθηκε στις εγκαταστάσεις του Balocco Proving Ground. Εκεί δηλαδή όπου οι καλύτεροι μηχανολόγοι και οδηγοί της μάρκας ρυθμίζουν με πάθος ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια θρυλικών μοντέλων όπως οι 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και 33 Stradale. Μεταξύ των διαδρομών του Ιταλικού οδηγικού παραδείσου είναι και η χάραξη “Langhe” που ξεπερνά τα 20 km σε μήκος και προσομοιάζει τέλεια τις πλέον απαιτητικές συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο δρόμο. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο θα έχουν σε λίγες ημέρες τη δυνατότητα για πρώτη φορά να οδηγήσουν στη συγκεκριμένη διαδρομή, παράλληλα με

Λίγο πριν το GO ...

Η εκκίνηση του διεθνούς Ράλλυ Φθιώτιδος απέχει μόλις 10 ημέρες! Ο αγώνας, που φέτος συμπληρώνει 41 χρόνια ζωής, περιλαμβάνεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι του Tour European Rally (TER) και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το τριήμερο από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου. Η προσωρινή λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει και αγωνιζόμενους από το εξωτερικό, γεγονός που θα προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη στον αγώνα, ο οποίος εκτός από το TER και το TER Historic, προσμετράει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, όντας ο δεύτερος γύρος του θεσμού. Παράλληλα, αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2), τον δεύτερο γύρο του  Κυπέλλου  αυτοκινήτων Legends (συντελεστής 2) και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 2). Ο αγώνας είναι διήμερος και αποτελείται από 138 αγωνιστικά χιλιόμετρα, έτοιμα να προσφέρουν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε συμμετέχοντες και θεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως η περίο