Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Astra με Opel OnStar και IntelliLink .....


Με την προσεχή κυκλοφορία του το νέο Opel Astra θα σηματοδοτήσει μία απαράμιλλη προσφορά συνδεσιμότητας. Το Astra είναι το πρώτο νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί με τη νέα υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης Opel OnStar. Επιπλέον, δύο συσκευές επόμενης γενιάς των βραβευμένων συστημάτων infotainment IntelliLink της Opel κάνουν πρεμιέρα στο νέο Astra φέρνοντας απαράμιλλες δυνατότητες των smartphones και εφαρμογών μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι συμβατές με τα τελευταία μοντέλα smartphone Android 5.0 Lollipop και Apple iOS-8 (ή υψηλότερα). Με την ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto, οι χρήστες μπορούν για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση σε χάρτες και στην ανάγνωση μηνυμάτων και σε πρόσθετες εφαρμογές τρίτων όπως Stitcher, Podcast, Spotify, Umano, κλπ. (ανάλογα με το σύστημα ενσωμάτωσης) μέσω των χειριστηρίων του αυτοκινήτου και μεγάλων οθονών αφής έως οκτώ ιντσών.
«Η συνδεσιμότητα είναι από τα ατού της Opel όπως επιβεβαιώνεται από το βραβευμένο μας σύστημα infotainment IntelliLink. Η υπηρεσία Opel OnStar είναι μία ακόμα απόδειξη ότι θέλουμε να προσφέρουμε προηγμένες καινοτομίες συνδεσιμότητας στο ευρύ κοινό» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Η Opel OnStar είναι μία επαναστατική τεχνολογία και υπηρεσία: θα κάνει την οδήγηση πιο άνετη – αλλά κυρίως θα προσθέσει ένα νέο, εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας στα οχήματα Opel. Επιπλέον, επιτρέπει άμεσο διάλογο με τους πελάτες μας που θα δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς με τη μάρκα. Και αυτό θα πείσει ακόμα περισσότερους νέους αγοραστές ότι η Opel είναι η κατάλληλη επιλογή.»

Ισχυρό 4G/LTE mobile hotspot

Το νέο Astra είναι το πρώτο Opel που θα διατίθεται με Opel OnStar από το λανσάρισμά του – μακράν το πιο προηγμένο και φιλικό προς το χρήστη μοντέλο της κατηγορίας των συμπαγών. Η OnStar που δημιουργήθηκε πριν από 19 χρόνια στις ΗΠΑ είναι ήδη κορυφαίος πάροχος συνδεδεμένων λύσεων ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσιών mobility προστιθέμενης αξίας και προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής σε Β. Αμερική, Κίνα και Μεξικό με πάνω από 7 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Opel OnStar κάνει το ντεμπούτο της στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων Opel σε 13 Ευρωπαϊκές αγορές (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Μ. Βρετανία) ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. 
Όταν εφοδιάζεται με Opel OnStar, το νέο Astra λειτουργεί και σαν 4G/LTE Wi-Fi hotspot, επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι επτά συσκευών στο δίκτυο του αυτοκινήτου. Η ενσωματωμένη τεχνολογία του 4G LTE είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση μέσα στο όχημα: είναι ενσωματωμένη στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και διαθέτει εξωτερική κεραία για μεγιστοποίηση της συνδεσιμότητας και την επίτευξη μιας σταθερής διαδικτυακής σύνδεσης. Επειδή το σύστημα OnStar περιλαμβάνει μία ανεξάρτητη κάρτα SIM ενσωματωμένη στη μονάδα του, οι πελάτες δεν χρειάζεται να έχουν smartphone για να χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες. Το 4G LTE θα λανσαριστεί αρχικά σε τρεις αγορές, Γερμανία, Μ. Βρετανία και Ολλανδία και αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα το σύστημα θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Εκτενής γκάμα υπηρεσιών

Εκτός του ότι φέρνει την τελευταία τεχνολογία mobile Wi-Fi στον κόσμο του αυτοκινήτου, το σύστημα OnStar παρέχει επίσης πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών όπως υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης, οδική βοήθεια και έλεγχο από απόσταση μέσω της MyOpel App. Βασική αρχή της Opel OnStar είναι ότι οι συνδρομητές συνδέονται με υπαρκτά πρόσωπα και όχι με μηχανές ή τηλεφωνικά κέντρα πολλαπλών επιλογών. Οι Σύμβουλοι OnStar βρίσκονται στο high-tech Κέντρο Επικοινωνίας Opel OnStar στο Luton, Αγγλία. Μιλάνε πολλές γλώσσες για να μπορούν να απαντούν στις απαντήσεις των συνδρομητών στη γλώσσα τους και είναι διαθέσιμοι όλο το 24ωρο και τις 365 ημέρες του χρόνου.
Το μόνο ορατό χαρακτηριστικό της Opel OnStar μέσα στο αυτοκίνητο είναι μία μονάδα που με τρία μπουτόν, κοντά στον μεσαίο εσωτερικό καθρέπτη πάνω από το παρμπρίζ. Το μπλε Μπουτόν Service παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως Διάγνωση Οχήματος  (Vehicle Diagnostics) και το Κατέβασμα Προορισμού (Destination Download): για παράδειγμα, οι συνδρομητές της OnStar που ψάχνουν ένα συγκεκριμένο προορισμό όπως κάποιο εστιατόριο ή τον πλησιέστερο σταθμό ανεφοδιασμού το πατάνε για να επικοινωνήσουν με ένα σύμβουλο Opel OnStar ο οποίος θα στείλει τον επιθυμητό προορισμό απευθείας στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. 
Πιέζοντας το κόκκινο Μπουτόν SOS, οι χρήστες της Opel OnStar μπορούν να ζητήσουν βοήθεια όποτε κρίνουν απαραίτητο, για παράδειγμα εάν έχουν παραστεί μάρτυρες σε ένα ατύχημα. Όμως η OnStar είναι παρούσα και στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να ζητήσει βοήθεια προσωπικά. Για παράδειγμα, εάν ενεργοποιηθεί ένας αερόσακος, ο ‘φύλακας άγγελος’ της Opel OnStar ενημερώνεται αυτόματα. Στη συνέχεια, ένας σύμβουλος θα επικοινωνήσει με τον συνδρομητή και θα τον καλέσει στο όχημα μέσω της μονάδας OnStar για να εξακριβωθεί η ανάγκη αποστολής βοήθειας. Αν δεν λάβει απάντηση, ο σύμβουλος θα στείλει άμεσα ομάδες διάσωσης στην ακριβή τοποθεσία του οχήματος. 
Το μπουτόν Privacy επιτρέπει στον συνδρομητή να αποκρύψει τη θέση του αυτοκινήτου και να γίνει αόρατος στο σύστημα. Ωστόσο για τη διασφάλιση μέγιστης ασφάλειας για τους συνδρομητές, η Opel OnStar θα παρακάμψει αυτόματα την εντολή προστασίας ιδιωτικότητας σε περίπτωση ενεργοποίησης κάποιου αερόσακου. 
Επιπλέον, ο συνδρομητής της Opel OnStar μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή MyOpel για Smartphone της OnStar. Αυτή του επιτρέπει να επικοινωνεί με την OnStar από οπουδήποτε μέσω του smartphone του, για παράδειγμα εάν το όχημά του έχει κλαπεί, χρειάζεται εντοπισμό και η ανάφλεξη έχει ‘μπλοκαριστεί’. Με την εφαρμογή αυτή επίσης ο συνδρομητής μπορεί να έχει πρόσβαση από απόσταση σε σημαντικά δεδομένα του οχήματος όπως η στάθμη λαδιού και η πίεση ελαστικών, ή το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου από απόσταση.

Ολόκληρη η γκάμα υπηρεσιών της Opel OnStar διατίθεται με το νέο Astra και με όλα τα εφοδιασμένα οχήματα Opel δωρεάν για τους πρώτους 12 μήνες μετά την εγγραφή. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο του 2016. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

60 χρόνια Opel Design Centre...

Το 2024 είναι μία επετειακή χρονιά για την Opel, αφού η Γερμανική εταιρεία γιορτάζει 125 χρόνια στην κατασκευή αυτοκινήτων. Από το 1899, η μάρκα με έμβλημα τον Κεραυνό έχει καταστήσει την κινητικότητα προσιτή σε εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή, συνεχίζει να εμπνέει το κοινό με τα καινοτόμα μοντέλα της. Σήμερα, το έμβλημα της Opel εκφράζει τη συναρπαστική πλευρά της μάρκας, καθώς και τον δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό. Το design είναι αυτό που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να συναρπάσει από την πρώτη ματιά. Και εδώ, η Opel έθεσε γερές βάσεις, ακριβώς 60 χρόνια πριν. Το 1964, ξεκινά τη λειτουργία του στο Rüsselsheim το Opel Design Studio, το πρώτο κέντρο σχεδιασμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Από τότε, είναι υπεύθυνο για τη συνεχώς εξελισσόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων παραγωγής της Opel. Οι σχεδιαστές έχουν επίσης δημιουργήσει πρωτοποριακά πρωτότυπα οχήματα, που δίνουν μια γεύση από το μέλλον της μάρκας, από το θρυλικό Opel Experimental GT

1000 Miglia ...

Από τις 11 έως και τις 15 Ιουνίου 2024 διεξάγεται στην Ιταλία και την κλασική πλέον διαδρομή Μπρέσια-Ρώμη-Μπρέσια, το 42ο “1000 Miglia” όπου πάνω από 400 κλασικά αυτοκίνητα λαμβάνουν μέρος. Περισσότερες από 50 Alfa Romeo συμμετέχουν στον «Πιο όμορφο αγώνα του κόσμου», όπως τον αποκαλούσε ο Enzo Ferrari. Η πιο ιδιαίτερη αφορά σε μια εξαιρετικά σπάνια 1900 Sport Spider του 1954, η οποία φέρει τον αριθμό «289». Πρόκειται για ένα ανοιχτό αγωνιστικό με 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που απέδιδε 138 HP, κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και πίσω άξονα De Dion. Χάρη στο βάρος των μόλις 880 kg και την εξαιρετική αεροδυναμική, μπορούσε να αναπτύξει ταχύτητα έως και 220 km/h ενώ τα δυναμικά χαρακτηριστικά της ήταν κορυφαία. Πίσω από το τιμόνι της βρίσκεται ο Nicola Larini, ο θρυλικός πιλότος που στη δεκαετία του 1990 μεσουράνησε στο DTM και το 1993 στέφθηκε πρωταθλητής με την Alfa Romeo 155 V6 TI. Ακόμα μια πολύ σπάνια παρουσία είναι μια 1900 Super Sprint του 1956 που συμμετέχει στον αγώνα με τ

20ο Ράλλυ Κορίνθου ...

Το Ράλλυ Κορίνθου στην επιστροφή του στο 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, συγκέντρωσε 48 συμμετοχές! Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) στις 15 και 16 Ιουνίου και πεδίο δράσης θα είναι δύο αγαπημένες «ακροπολικές» Ειδικές Διαδρομές, οι Άγιοι Θεόδωροι και τα Πίσια. Οι συμμετοχές χαρακτηρίζονται τόσο από την ποσότητα, όσο και από την ποιότητα, με τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος να δίνουν το παρών στην Κόρινθο, σε ένα κρίσιμο σημείο για το θεσμό. Πρώτοι στον αγώνα θα εκκινήσουν οι Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte με το ολοκαίνουριο Skoda Fabia RS Rally2 του οδηγού, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Ράλλυ Κορίνθου προκειμένου να κάνουν μια καλή προπόνηση ενόψει του εθνικού μας αγώνα, στον οποίο θα οδηγήσουν ένα Ford Puma της κορυφαίας κατηγορίας. Να αφήσουν πίσω τους τις ατυχίες που αντιμετώπισαν στους δύο πρώτους πρωταθληματικούς αγώνες θα επιδιώξουν οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Χρήστος Κουζιώνης, οι οποίοι θα κ