Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Τεχνικό Κέντρο της SEAT (CTS) γιορτάζει τα 40 .....


Πριν από 44 χρόνια, η SEAT πήρε μία απόφαση που θα άλλαζε για πάντα το μέλλον της. Η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της Τεχνικό Κέντρο, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το 1975. Η σύλληψη της ιδέας για την λειτουργία του Τεχνικού Κέντρου έγινε με σκοπό να διασφαλιστεί η πρόοδος της εταιρείας, δημιουργώντας τη δική της μοναδική ταυτότητα και στυλ και ενσωματώνοντας συνεχώς την πιο προηγμένη τεχνολογία στα μοντέλα της.
Αυτό το χρόνο, το Τεχνικό Κέντρο της SEAT (CTS) γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Το Κέντρο σηματοδοτεί το «πριν και το μετά» της εταιρείας και της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολο της. Από την αρχή, το CTS διαμόρφωσε το DNA της SEAT και έγινε η κινητήρια δύναμη της εταιρείας και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός επενδυτής στο R&D στην Ισπανία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια. 
40 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης
Το CTS ξεκίνησε την λειτουργία του το 1975 σε μία περιοχή 130.000 m2 με δυναμικό 211 εργαζομένων. Σήμερα το CTS βρίσκεται σε μία περιοχή 200.000 m2 και απασχολεί περισσότερους από 900 μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 1.000 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Κατά την διάρκεια των 40 χρόνων ιστορίας, το CTS συνεχώς μεγαλώνει και εξελίσσεται. Επέκτεινε τις εγκαταστάσεις του, τετραπλασίασε το εργατικό του δυναμικό και συνέβαλε στο να δημιουργηθούν και αλλά σημαντικά κέντρα και κτήρια στην γύρω περιοχή. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το εργοστάσιο του Martorell, που εγκαινιάστηκε το 1993, το οποίο σήμερα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης με παραγωγή 2.100 μονάδες ημερησίως (443.000 το 2014). 
Το CTS είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των πιο εμβληματικών οχημάτων της SEAT, όπως το Leon, Ibiza, Toledo, Alhambra, Malaga, Marbella, Cordoba, Altea και Arosa μεταξύ άλλων. 
Το CTS έχει επίσης δημιουργήσει πρωτότυπα αυτοκίνητα, τα οποία διαθέτουν είτε ένα νέο φουτουριστικό στυλ είτε διάφορες ενσωματωμένες τεχνολογικές καινοτομίες. Τα οχήματα αυτά αποτελούν μέρος της μοναδικής ιστορίας και κληρονομίας της αυτοκίνησης στην Ισπανία: από το πρώτο πρωτότυπο Ibiza Cabrio (1986) και τα Proto TL και Proto C (1990) μέχρι το τελευταίο 20V20 (2015), και με ενδιάμεσα πρωτότυπα μοντέλα όπως τα Marbella Playa (1991), Concept T (1992), Concept T Cabrio (1993), Cordoba Cabrio (1996), Bolero (1998), Formula (1999), Salsa (2000), Salsa Emocion (2000), Tango (2001), Cupra GT (2003), Leon Prototipo (2005), Ibiza Vaillante (2006), Altea Freetrack (2007), Tribu (2007), Bocanegra (2008), IBZ (2009), IBE (2010), IBX (2011), IBL (2011), Toledo Concept (2012) and Ibiza Cupster (2014). 
Παράλληλα με τις εργασίες πάνω στα αυτοκίνητα παραγωγής και στα πρωτότυπα μοντέλα, το CTS έχει επίσης αναπτύξει και εφαρμόσει τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες, όπως τους κινητήρες Ecomotive και διάφορα in-car συστήματα συνδεσιμότητας.
Πλήρες φάσμα δραστηριοτήτων για την βελτίωση των οχημάτων
Χάρη στο Τεχνικό Κέντρο, η SEAT είναι η μοναδική εταιρεία στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ισπανία, η οποία σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται τα δικά της αυτοκίνητα, συμμετέχοντας παράλληλα σε προγράμματα του Volkswagen Group.
Η δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ξεκινά με την φάση της διαδικασίας σχεδίασης στο SEAT Design Center. Όταν καθοριστεί ακριβώς το προϊόν που πρόκειται να δημιουργηθεί τότε οι σχεδιαστές ξεκινούν την δημιουργική τους εργασία. Σε αυτό το στάδιο η έμπνευση και η δημιουργικότητα υπερισχύουν και οι σχεδιαστές επιζητούν την ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας, σχεδίασης και λειτουργικότητας. Η σχεδίαση αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά σημεία της SEAT και εστιάζει πάντα στις ανάγκες των οδηγών. Χάρη στη δημιουργία του SEAT Design Center το 2007, ένα από τα πιο σύγχρονα και λειτουργικά κέντρα του κόσμου, η σχεδίαση έχει γίνει η σφραγίδα της ταυτότητας της SEAT για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.
Παράλληλα με αυτή την φάση, το τεχνικό τμήμα αναλύει το έργο των σχεδιαστών, βελτιώνει το αμάξωμα και το εσωτερικό του, ελέγχει την εργονομία και τις τεχνικές προδιαγραφές και εγκαθιστά την μελλοντική εφαρμογή του σχεδίου. Μόλις προσδιοριστεί η αναπτυξιακή διαδικασία του μοντέλου τότε αναλύεται η αρχιτεκτονική του συνοχή. Σε αυτή τη φάση, η αεροδυναμική, η ακαμψία και η αποτελεσματικότητα του πλαισίου έχουν επίσης μελετηθεί,  όπως και η ψύξη και ο κλιματισμός μεταξύ άλλων.
Πριν μετατραπεί το εικονικό μοντέλο σε πραγματικό, το CTS χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και εργαλείων συναρμολόγησης (Digital Mockup ή DMU). Το Digital Mockup αποτελεί το βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη των μοντέλων της μάρκας, καθώς επιτρέπει τον έλεγχο μέσω της προσομοίωσης για περαιτέρω βελτίωση. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DMU, το Τεχνικό Κέντρο διεξάγει την πρώτη στατική και δυναμική προσομοίωση οδηγικής συμπεριφοράς, τόσο για τα επιμέρους στοιχεία όσο και για το πλήρες μοντέλο και αυτά τα υποβάλλει σε εικονικά crash-tests καθώς και σε άλλες δοκιμές ασφάλειας. 
Τέλος, πριν την μαζική παραγωγή του οχήματος, το CTS διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του έργου στη φάση της επικύρωσης. Σε αυτό το στάδιο προβαίνει σε εξαντλητική και σχολαστική διαδικασία βασισμένη σε δοκιμές και διάφορα πειράματα πάνω στο όχημα.
Μια ματιά στο μέλλον 
Σήμερα το CTS είναι το «κομβικό σημείο της γνώσης», το μέρος όπου καθορίζεται το μέλλον των οχημάτων. Το έργο του CTS βασίζεται στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και στην πρόβλεψη των τάσεων στο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η δράση του επικεντρώνεται στη δημιουργία προηγμένων οχημάτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για «εξυπνότερα» και καλύτερα σχεδιασμένα αυτοκίνητα, φιλικά προς το περιβάλλον.
Η SEAT έχει ήδη αναπτύξει και εφαρμόσει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες προκειμένου να καινοτομεί στις τέσσερις πιο βασικές πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας: μείωση των εκπομπών CO2, λειτουργική σχεδίαση, συνδεσιμότητα, επέκταση των ενεργητικών και παθητικών μέτρων ασφάλειας ή ακόμη και αυτόνομη οδήγηση.
Όσον αφορά τις εκπομπές CO2 για παράδειγμα, η SEAT έχει ήδη μειώσει τον μέσο όρο των εκπομπών κατά 21% τα τελευταία οκτώ χρόνια. Έτσι, το 66% των αυτοκινήτων SEAT που πωλούνται στην Ευρώπη έχουν εκπομπές ρύπων κάτω από 120g/km. Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως το συμπιεσμένο φυσικό αέριο με το LeonTGI και το Mii Ecofuel ενώ είναι ήδη καλά προετοιμασμένη για την προώθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Αναφορικά με τon τομέα της ασφάλειας, το Τεχνικό Κέντρο έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών για την βελτιστοποίηση χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.
Το CTS εργάζεται συνεχώς για την ενσωμάτων καινοτομιών στα μοντέλα SEAT. Η συνδεσιμότητα με φορητές συσκευές, η αναβάθμιση του συστήματος Infotainment, το σύστημα σύνδεσης Car-2-Car και ο έλεγχος των λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω smartphone θα αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά των μοντέλων SEAT κατά τα προσεχή έτη. 
Το κλειδί της «ματιάς στο μέλλον» της SEAT είναι το Leon, ένα μοντέλο που πέτυχε άριστα αποτελέσματα σε συγκριτικές δοκιμές και σηματοδότησε μία κρίσιμη καμπή στην ιστορία της SEAT. Ως εκ τούτου, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία να ενσωματώσει τις αξίες του Leon σε κάθε νέο όχημα: το σχεδιασμό, την υψηλή ποιότητα, την προσβασιμότητα, την αξιοπιστία και τις μοναδικές τεχνολογικές καινοτομίες.
Η κινητήρια δύναμη στο R&D στην Ισπανία
Η SEAT είναι ένα από τους βασικούς πυλώνες της ισπανικής βιομηχανίας και η κύρια εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 10% του ισπανικού ΑΕΠ. Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εξαρτώνται από την παραγωγής της SEAT η οποία άμεσα ή έμμεσα απασχολεί περίπου 70.000 άτομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...