7/7/15

Ανακλήσεις .....


Στην ανάκληση Nissan Note (E11) και Micra (K12) προχωρά η εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, επίσημη αντιπρόσωπος της Νissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.
Η ανάκληση αφορά στην εγχώρια αγορά συνολικά 276 οχήματα, με ημερομηνίες παραγωγής από 27/6/2008 έως 3/9/2008 για το Note και από 27/6/2008 έως 7/10/2008 για το Micra. 
Σε ό,τι αφορά τους λόγους για την ανάκληση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση σε κάποια από τα παραπάνω οχήματα υπάρχει η πιθανότητα το βελονοειδές ρουλεμάν του κάτω πινιόν να μην έχει τοποθετηθεί από τον κατασκευαστή του τιμονιού, λόγω ελλιπούς ελέγχου κατά τη διαδικασία παραγωγής.
Στην εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που έχει παραληφθεί το ρουλεμάν αυτό, το πάνω ρουλεμάν θα υποστεί πρόσθετη επιβάρυνση και εφόσον συνεχίσει το αυτοκίνητο να οδηγείται, το πινιόν μπορεί να αποσυνδεθεί από την κρεμαγιέρα με αποτέλεσμα σε ακραία περίπτωση την απώλεια της κατευθυντικότητας. 


Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. 
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε,προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει έλεγχος και, εφόσον χρειαστεί, αντικατάσταση της κρεμαγιέρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.