2/7/15

Συνεχίζει την προσπάθειά ο Σερδερίδης .....


Μετά από απουσία 3 αγώνων επιστρέφει ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και στην κατηγορία WRC2. Ως γνωστόν, οι οδηγοί της κατηγορίας έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν 7 από τους 13 αγώνες του WRC στους οποίους θα βαθμολογηθούν και το Ράλλυ Πολωνίας που διεξάγεται από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του εκπροσώπου της χώρας μας στο θεσμό. Ο Σερδερίδης δοκίμασε τη Citroen DS3 R5 που θα οδηγήσει σε διαδρομή κοντά στα σύνορα Πολωνίας- Ρωσίας και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος: «Οδήγησα το αυτοκίνητο για 80 χιλιόμετρα σε μια μικρή διαδρομή, αντιπροσωπευτική του αγώνα. Οι ρυθμίσεις που επιλέξαμε σε συνεργασία με τους μηχανικούς είναι πολύ καλές για τις συνθήκες του αγώνα και η Citroen δούλεψε χωρίς να αντιμετωπίσουμε το παραμικρό πρόβλημα. Η προετοιμασία μας για το Ράλλυ Πολωνίας είναι από τις καλύτερες που έχω κάνει ποτέ».


Ο Έλληνας οδηγός έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς στους αγώνες που έχει συμμετάσχει έως τώρα με την 6η θέση που τερμάτισε στο Ράλλυ Μεξικού. Να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει στη φετινή του προσπάθεια στη χώρα της Βαλτικής: «Αν και ο αγώνας περιλαμβάνει ορισμένες καινούργιες ειδικές, η εμπειρία μου από τα δύο προηγούμενα χρόνια θα με βοηθήσει αρκετά. Στόχος είναι να την εκμεταλλευτούμε και να μπούμε στη βαθμολογούμενη 10άδα, κάτι που είχαμε καταφέρει την περσινή χρονιά. Το έργο μας θα είναι αρκετά δύσκολο, βέβαια, καθώς στην κατηγορία τρέχουν 30 πληρώματα». Ο Σερδερίδης δεν έκρυψε το γεγονός πως το μυαλό του βρίσκεται στην Ελλάδα που περνάει δύσκολες μέρες: «Εύχομαι το καλύτερο για τη χώρα. Ευελπιστώ να πετύχω ένα θετικό αποτέλεσμα για να το αφιερώσω στους συμπατριώτες μου που έχουν ανάγκη από στιγμές χαράς»
Το Ράλλυ Πολωνίας αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορους αγώνες του WRC και  περιλαμβάνει 19 ειδικές διαδρομές μήκους 314 αγωνιστικών χιλιομέτρων.