18/7/15

Ανάβαση Καστανιάς .....


Το Δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στις 5 Ιουλίου είχε ως αποτέλεσμα η 1η Ανάβαση Καστανιάς να μεταφερθεί για τις 25-26 Ιουλίου. Ο αγώνας, λοιπόν, θα διεξαχθεί κανονικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) αλλά και των τοπικών φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας είναι ο 4ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων, ενώ παράλληλα προσμετράει στον αντίστοιχο θεσμό της Βορείου Ελλάδος και στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών αυτοκινήτων.
Μπορεί η κατάσταση στη χώρα να μην έχει εξομαλυνθεί πλήρως, ωστόσο το σφιχτό πρόγραμμα των αγώνων δεν επιτρέπει την διεξαγωγή της ανάβασης σε κάποια άλλη ημερομηνία. Τόσο ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης (ΣΜΑΚ), όσο και η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας (ΑΛΠ) υπόσχονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε οι αγωνιζόμενοι και οι θεατές να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα και να αφήσουν στην άκρη για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι διοργανώτριες λέσχες προσφέρουν σε κάθε αθλητή εκτός του Νομού Κοζάνης δωρεάν δίκλινο δωμάτιο για το Σάββατο 25 Ιουλίου, καθώς και δωρεάν μεταφορά του αγωνιστικού με αυτοκινητάμαξα από την Αθήνα.
Η διαδρομή είναι μήκους 5.0 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 24 στροφές με μέση κλίση 10%. Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου στις 08.00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, ενώ στις 11.30 θα ξεκινήσουν οι χρονομετρημένες δοκιμές των οδηγών. Την Κυριακή 26 Ιουλίου, το μενού περιλαμβάνει τα δύο αγωνιστικά σκέλη, όπου οι οδηγοί θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο. Το πρώτο σκέλος είναι προγραμματισμένο για τις 11.30, με το δρόμο να κλείνει μία ώρα νωρίτερα για τους θεατές. 
Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν και θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου  και ώρα 15.00. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να βρείτε τη φόρμα συμμετοχής: ΕΔΩ!
Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τη διαδρομή στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΔΩ!
Το πρόγραμμα της ανάβασης έχει ως εξής:
Λήξη Εγγραφών: Δευτέρα 20.07.15 (ώρα 15.00)
Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο  25.07.15 (ώρα  08.00 – 10.30)
Έναρξη Χρονομετρημένων Δοκιμών: Σάββατο 25.07.15 (ώρα 11.30)
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 26.07.15 (ώρα 11.30)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 26.07.15 (μετά το τέλος του αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία Πολύμυλου)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανάβασης, www.kastaniahillclimb.gr/