Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εξω-στρέφεια ......


Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ομάδα μας θα συμμετάσχει στην μεγαλύτερη(18χλμ!!!) και καλύτερη ανάβαση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος FIA 65o Trento Bondone, Cronoscalate, στις 4 και 5 Ιουλίου 2015.

"Από το 2007 που πήγα για πρώτη φορά σαν θεατής σε Ανάβαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την ομάδα του Φίλου Μ. Ξανθάκου,μου σφηνώθηκε η ιδέα της συμμετοχής σε μία τέτοια Ανάβαση. Μετά από πολλές προσπάθειες να οργανωθεί μια τέτοια συμμετοχή με την βοήθεια πολλών καλών φίλων,το όνειρο αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται πραγματικότητα.Οι θυσίες πολλές. Λίγες συμμετοχές σε αγώνες τα προηγούμενα δύο χρόνια ώστε να εξοικονομηθούν οι πόροι (μην ξεχνάμε και την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας) για το πανάκριβο ταξίδι στα βόρεια της Ιταλίας, πολλά ακριβά ανταλλακτικά,και ατελείωτες εργατοώρες για να έρθει το αυτοκίνητο στην καλύτερη του μορφή και να δουλέψει τέλεια στις 144 στροφές της Ανάβασης.
Σκοπός μας μία σοβαρή και αξιοπρεπής παρουσία της ομάδας μας που υποστηρίζει ένα αυτοκίνητο της ομάδας Ε(Cosworth RS 500+), φτιαγμένο από Ελληνικά χέρια ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς και αυτοκίνητα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αναβάσεων.
Ξεκινάμε λοιπόν, με αστείρευτο κέφι,την 1η Ιουλίου, άλλοι με αεροπλάνο και άλλοι με καράβι για τον αγώνα της χρονιάς.Μαζί με την ομάδα του Μ. Ξανθάκου που έχει τρομερή εμπειρία και κορυφαία αποτελέσματα στον συγκεκριμένο αγώνα θα δώσουμε Ελληνικό χρώμα στα pits και σίγουρα όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο." 

Νίκος Πλέσσας


Πολλές φωτό και σχόλια στο www.rs500plus.blogspot.com και στην σελίδα μας στο facebook.

Μείνετε συντονισμένοι ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

23η Ανάβαση Δημητσάνας / Αποτελέσματα ...

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ...

Έπειτα από την περσινή διοργάνωση, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, αναβάθμισε τη θέση του στο καλεντάρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, όντας ένας από τους δύο αγώνες του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες. Ο αγώνας θα αποτελέσει και φέτος τον ένατο και τελευταίο γύρο του θεσμού και θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Περιλαμβάνεται, επίσης, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων  με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές. Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν 4 μήνες από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε εγρήγορση, ώστε να προετοιμάσει έναν αγώνα, αντάξιο της ιστορίας του. Η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα θα λάβει χώρα κάτ

Οι Γερμάνοι ξανάρχονται ...

Αν και οι εκθέσεις έχουν πάψει από καιρό να αποτελούν σημείο αναφοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας, η φετινή γαλλική μπιενάλε που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές φθινόπωρο μεταξύ 14 και 20 Οκτωβρίου, δείχνει να επαναπροσελκύει ευρωπαίους κατασκευαστές που δεν την είχαν «τιμήσει» με την παρουσία τους το 2022 οπότε και η διοργάνωση περιορίστηκε στους αυτόχθονες κατασκευαστές και ορισμένες παρουσίες εξ Ασίας. Αντιθέτως στην φετινή διοργάνωση θα δώσει το παρών ο όμιλος VW ο οποίος με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις θα συμμετέχει με τις φίρμες VW, Audi και Skoda ενώ το γερμανικό μπλοκ θα εκπροσωπήσει και ο όμιλος BMW τόσο με την ομώνυμη φίρμα όσο και με την ΜΙΝΙ. Αυτονόητα από τη διοργάνωση της Πόλης του Φωτός δεν θα λείψουν οι γάλλοι κατασκευαστές με την Renault να έχει ήδη δηλώσει την παρουσία των Renault/Ampere, Dacia και Alpine ενώ ο όμιλος Stellantis θα έχει πλήρη γαλλική εκπροσώπηση με τις Citroen, DS και Peugeot να συμμετέχουν. Την συμμετοχή της έχει ανακοινώσει ήδη και η KIA ενώ προς το