Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με 10 αθλητές το ΑΣΜΑ στο Ολυμπιακό Ράλλυ .....


Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ανοίγει στις 28 Μαρτίου με την τέλεση του 36ου Ολυμπιακού Ράλλυ στην περιοχή της Ηλείας. Στον αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 29 συμμετοχές, δίνουν το παρών 10 αθλητές του ΑΣΜΑ. Ας ρίξουμε μια ματιά στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν το σωματείο μας στον χωμάτινο αυτόν αγώνα.
Με το Νο1, ο Λάμπρος Κύρκος θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το δεξί τη φετινή χρονιά σε έναν αγώνα τον οποίο δεν έχει κερδίσει στις δύο του επισκέψεις. Όπλο του θα είναι και φέτος το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo IX, με το οποίο θα ακολουθήσει όλο το φετινό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Φιλιππίδης, με νέα ομάδα φέτος, δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Με το Mitsubishi Lancer Evo IX της SMSport σκοπεύει να κάνει δύο τις φετινές του νίκες, ύστερα από την επιτυχία του στην Κινέττα πριν λίγες ημέρες. Οι Κυπελλούχοι Χώματος του 2013, Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με το λευκό Mitsubishi Lancer Evo IX έχουν ως στόχο τον τερματισμό στο πόντιουμ του αγώνα, ενός αγώνα ο οποίος δεν τους είναι παντελώς άγνωστος. Το 2013, είχαν επικρατήσει στο Ολυμπιακό Ράλλυ Σπριντ, το οποίο περιελάμβανε 3 περάσματα από την Ε.Δ. Φολόη. Στο πλευρό του Άρη Μαγιάφη (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα βρεθεί η Ελένη Μαλακτάρη στον Πύργο. Η έμπειρη συνοδηγός έχει βρεθεί τρεις φορές στο συγκεκριμένο αγώνα, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να ανεβεί στη ράμπα του τερματισμού. Από τον Πύργο θα ξεκινήσει η φετινή περιπέτεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για τους Γιάννη Ζούνη-Ανδρέα Βίγκο! Ο εθελοντής πυροσβέστης θα οδηγήσει και φέτος το Subaru Impreza STi N12 και θέλει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, έναν τερματισμό δηλαδή στην εξάδα. Επιστρέφει στο αγαπημένο του Ολυμπιακό Ράλλυ ο Νίκος Μυτιληναίος με Subaru Impreza. Πέρυσι είχε ολοκληρώσει πέμπτος, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος. Με το μικρό MG ZR 105 θα αγωνιστούν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης στον αγώνα. Ο οδηγός που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρουμανία, έχοντας δίπλα του τον έμπειρο συνοδηγό θα επιδιώξει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα της Α5, στην οποία συμμετέχουν 7 πληρώματα.

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές της αλλά και σε όλα τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ