5/11/14

Συνεχόμενες οι επιτυχίες Σταθακόπουλου .....


Με μια πολύ μεγάλη επιτυχία στις αποσκευές του, γύρισε ο Άγγελος Σταθακόπουλος από το Jesolo της Ιταλίας. Το τετραήμερο 23-26 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη φημισμένη Pista Azzuro του Jesolo, o Διεθνής Τελικός του Academy Championkart 2014 με τη συμμετοχή των διακριθέντων οδηγών από 16 χώρες! Ο Άγγελος Σταθακόπουλος συμμετείχε για 3η χρονιά στον Παγκόσμιο Τελικό του ενιαίου αυτού θεσμού και για 2η χρονιά στην κατηγορία Senior με την υποστήριξη της Superfast Ferries. Παραλαμβάνοντας το kart του από την Parolin Racing Kart και σε συνεργασία με την ομάδα Team Driver, ξεκίνησε τις δοκιμές του, μεθοδικά όπως συνηθίζει. Ακολουθώντας τη σωστή τακτική στα προκριματικά σκέλη ώστε να αποφύγει ατυχήματα και εγκαταλείψεις κατάφερε να ξεκινήσει τον τελικό αγώνα από την 3η θέση. Διατήρησε τη θέση αυτή μετά την εκκίνηση και μέσα στον επόμενο κιόλας γύρο πέρασε και τους δύο αντιπάλους του για να βρεθεί στην 1η θέση. Όμως ο πολυπρωταθλητής Danilo Lucchese ήταν ανώτερος και σύντομα τον προσπέρασε αφήνοντας τον Σταθακόπουλο στη 2η θέση την οποία διατήρησε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Με αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα ολοκλήρωσε τις φετινές, περιορισμένες, αγωνιστικές του εμφανίσεις ο Έλληνας πρωταθλητής. Η 2η θέση στο Διεθνή Τελικό του Academy Championkart 2014 έρχεται σε συνέχεια της κατάκτησης της 3ης θέσης στον αντίστοιχο Διεθνή Τελικό του 2013 που διεξήχθη σε βροχή αλλά και της 2ης θέσης στην κατηγορία 6 Speed Over, με εξατάχυτα kart, το 2012.

«Συνήθως, όταν κάτι ξεκινά καλά, ολοκληρώνεται καλά. Για μένα, η συμμετοχή στο Διεθνή Τελικό του Academy Championkart 2014 ξεκίνησε καλά αφού όπως πάντα, η Superfast Ferries μας μετέφερε με τον ιδανικότερο τρόπο στην Ιταλία. Ακολούθησε ένα τετραήμερο στην πίστα του Jesolo μέσα σε εορταστικό κλίμα αφού συμμετείχαν οδηγοί από 16 χώρες αλλά ήταν μαζί μας και πολλά πρόσωπα που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο μηχανικό αθλητισμό, όπως ο Giancarlo Fisichella, ο Luca Badoer, ο Terry Fullerton, καρτίστας τον οποίο θαύμαζε ο Ayrton Senna. Δεν ήταν ένα απροβλημάτιστο τετραήμερο για μένα, όμως τις κρίσιμες στιγμές όλα δούλεψαν καλά και αποδείχθηκε πως οι επιλογές μου ήταν οι σωστές. Κατάφερα να ξεκινήσω τον τελικό από την 3η θέση και κάνοντας την επίθεση μου στον 1ο κιόλας γύρο πέρασα 1ος. Όμως ήταν αδύνατο να διατηρηθώ στη θέση αυτή αφού σε αυτό το επίπεδο αγώνων η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Ο αντίπαλος μου είχε κάνει σαφώς καλύτερη προετοιμασία από εμένα και όντας καλύτερος με πέρασε και άξιζε τη νίκη. Μη ξεχνάμε πως ο οδηγός αυτός, ο Danilo Lucchese έχει κατακτήσει τρεις συνεχόμενες χρονιές (2012, 2013 και 2014) το Πρωτάθλημα Ιταλίας στην κατηγορία αυτή ενώ ήταν ο νικητής του Διεθνούς Τελικού και το 2012. Το ότι πάλεψα για τη νίκη μαζί του ήταν σημαντικό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη 2η θέση την οποία κατέκτησα τελικά, ανεβάζοντας για μια ακόμα φορά τη γαλανόλευκη στο βάθρο διεθνούς αγώνα και αφήνοντας πίσω μου οδηγούς που κέρδισαν αγώνες και πρωταγωνίστησαν ολόκληρη τη χρονιά στην Ιταλία. Κάτι που με ικανοποίησε επίσης ιδιαίτερα, ήταν η σημαντική βελτίωση που είδα στον γιό μου, τον Βασίλη Σταθακόπουλο που συμμετείχε στην προ-αγωνιστική κατηγορία Delfini. Σε ηλικία 5,5 ετών τον είδα να βελτιώνεται, να παλεύει, να δέχεται αλλά και να κάνει προσπεράσεις, να τηρεί τους κανονισμούς και τέλος, να μοιράζεται το χρόνο του εκτός πίστας με τα υπόλοιπα παιδάκια που συμμετείχαν στην κατηγορία του. Όλα αυτά βέβαια δε θα ήμουν σε θέση να τα βιώνω χωρίς την καθοριστική υποστήριξη της Superfast Ferries που βρίσκεται κοντά μου επί σειρά ετών. Θέλω λοιπόν, με αφορμή αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα στο Διεθνή Τελικό του 2014 να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Superfast Ferries που πιστεύουν σε μένα, με στηρίζουν, συνεργαζόμαστε άψογα και μου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχω σε τόσο σημαντικούς αγώνες στην Ιταλία. Φυσικά, αφού φτάσω στην Ιταλία, αναλαμβάνει η Parolin Racing Kart που με προμηθεύει με τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό».

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται και το 2014, για 9η χρονιά από τη Superfast Ferries που διαθέτει στόλο 4 υπερσύγχρονων επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας και Πειραιά-Ηρακλείου και είναι μέλος της Attica Group προσφέροντας σύγχρονες και υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υποστηρίζεται επίσης από την Parolin Racing Karts (κορυφαίο εργοστάσιο κατασκευής kart, κινητήρων και ανταλλακτικών kart και διοργανώτρια του ενιαίου πρωταθλήματος Academy Championkart) αλλά και το Bici Di Angelo, το κατάστημα εισαγωγής και εμπορίας στην Ελλάδα, των Ιταλικών ποδηλάτων Eclipse. Την τεχνική υποστήριξη είχε αναλάβει η Team Driver, πρωταθλήτρια ομάδα του Academy-Championkart.