Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

43ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ ......


Το Σάββατο 28/9 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το «43ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΙ ΦΙΛΠΑ» . 
Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Λαμίας στις 10:00 όπου και πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων.
Η ηλιόλουστη ημέρα έδωσε στο κοινό της Λαμίας την ευκαιρία να θαυμάσουν και να φωτογραφήσουν τα οχήματα. 


Στις 12:30 έδωσε την εκκίνηση της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος και ο Δήμαρχος Λαμίας κ. Σταυρογιάννης Νικόλαος σε 45 πληρώματα εκ των οποίων εκτός των Ελλαδικών πληρώματα από την Κύπρο την Αυστρία την Ιρλανδία το Βέλγιο και από την Τουρκία με κατεύθυνση προς Σπερχειάδα όπου και η πρώτη ανασυγκρότηση. Τα πληρώματα κατέληξαν αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Montana Spa Hotel» για τον τερματισμό της 1ης ημέρας όπου και οι διανυκτερεύσεις τους. 
Το ξενοδοχείο «Montana Spa Hotel» ήταν το σημείο εκκίνησης της δεύτερης ημέρας με κατεύθυνση προς Μονή Προυσού. 


Ο καιρός βροχερός σχεδόν χειμωνιάτικος ο οποίος έδενε απόλυτα με τις γραφικές περιοχές του Καρπενησίου δεν δυσκόλεψε τα πληρώματα στην εκτέλεση των 8 ειδικών δοκιμασιών ακριβείας.
Η πανέμορφη Λ. Κρεμαστών ήταν το σημείο της ανασυγκρότησης της δεύτερης ημέρας. 
Η τρίτη και καθοριστική ημέρα όπου η εκκίνηση δόθηκε πάλι από το ξενοδοχείο «Montana Spa Hotel» με τελείως χειμωνιάτικο καιρό, τα πληρώματα καλούνταν να βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη των δυο περασμένων ημερών. 
Οι ειδικές δοκιμασίες ακριβείας στο σύνολο τους ήταν 18 κατά τις οποίες απαραίτητη η διατήρηση απολύτως σταθερής μέσης ταχύτητας.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τελετή απονομής των επάθλων και το αποχαιρετιστήριο δείπνο, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Montana Spa Hotel», με την παρουσία τοπικών Αρχών.
Νικητές ανεδείχθησαν οι κ.κ. 
1οι Παλαβίδης Μάνος- Παλαβίδη Μαρία με Mini 1275 έτους 1978 και 13 β.π. 
2οι Κονταράτος Θεμιστοκλής –Ιατρίδη Ιούλιο με Porsche 911 έτους 1980 και 13 β.π.
3οι Παπαλεξάνδρου Ηλίας- Κρανιώτης Ντίνος με Autobianchi A112 έτους 1977 και 40 β.π.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

Ανάβαση Ψάθας - Δοκιμές ...

  Ομαλά κύλησε η διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στην Ανάβαση Ψάθας που έλαβε χώρα το Σάββατο. Οι οδηγοί πραγματοποίησαν και τα 3 προγραμματισμένα ανεβάσματα και πλέον είναι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη με το χρόνο στη δεύτερη πρωταθληματική Ανάβαση της χρονιάς. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets και το il Desto Group. Ο Μάριος Ηλιόπουλος χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα ήταν ο ταχύτερος στη διαδικασία των χρονομετρημένων δοκιμών στη Formula Saloon , οδηγώντας ένα Ford Fiesta και την Κυριακή θα κινηθεί με στόχο να προσφέρει θέαμα στους φίλους του αθλήματος που θα βρεθούν στις στροφές της Ανάβασης Ψάθας. Τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας ακολούθησαν οι «Κανέλλος» (Peugeot 106) και Θανάσης Κοράκης (Nissan Silvia). Αίτημα για να αγωνιστεί την Κυριακή στον αγώνα έκανε ο Καλαματιανός Νικόλαος Παπαδόπουλος (Ford Escort MKII) που δεν σ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ