Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Nέο Nissan Qashqai 2014 .....


Το δημοφιλέστερο και μάλιστα με διαφορά crossover της ελληνικής αγοράς επιστρέφει, έτοιμο να δώσει συνέχεια στην επιτυχία που γνώρισε η πρώτη γενιά του.
Μετρώντας περισσότερες από 2 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2007 έως σήμερα, το Nissan Qashqai αλλάζει κεφάλαιο, ενσωματώνοντας εκείνα τα χαρακτηριστικά που έλλειπαν από την προγενέστερη εκδοχή του.
Πέρα από τις εμφανείς σχεδιαστικές διαφορές του πεντάθυρου αμαξώματος, εντύπωση προκαλεί η αύξηση των διαστάσεων και ειδικότερα του μήκους.
Στο τελευταίο έχουν προστεθεί 4,7 εκατοστά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την άνεση και την πρακτικότητα που είναι ικανό να προσφέρει το αναβαθμισμένο, σε επίπεδο ποιότητας και εξοπλισμού, εσωτερικό.
Αφετηρία για την γκάμα του νέου Nissan Qashqai αποτελεί ο νέος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης άμεσου ψεκασμού των 1,2 λίτρων. Αποδίδοντας 115 ίππους, συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα start&stop, το οποίο συμβάλλει στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου στα 5,6 λίτρα/100 χλμ. και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα 129 γραμ./χλμ.
Το αποκλειστικά δικίνητο Nissan Qashqai 1.2 DIG-T ξεκινά από τα 17.150 ευρώ, τιμή που περιλαμβάνει το όφελος απόσυρσης αλλά και επιπλέον έκπτωση της τάξης των 1.200 ευρώ.
Η γκάμα του ιαπωνικού crossover συμπληρώνεται από δύο κινητήρες diesel, χωρητικότητας 1,5 και 1,6 λίτρων.
Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς φτάνει τους 110 ίππους, η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 3,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δεν υπερβαίνουν το όριο των 100 γρ./χλμ. Στη χώρα μας, η τιμή του πετρελαιοκίνητου Nissan Qashqai των 1,5 λίτρων ξεκινά από τα 19.710 ευρώ. 
Τέλος, ο μεγαλύτερος, σε κυβισμό και ισχύ, κινητήρας diesel αποδίδει 130 ίππους, διαμορφώνοντας εκδόσεις με κίνηση στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς. 
Οι δικίνητες εκδόσεις του Nissan Qashqai 1.6 dCi ξεκινούν από τα 22.110 ευρώ (23.710 ευρώ με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) και οι τετρακίνητες από τα 24.010 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)