Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

38ο Ράλλυ Sprint Μαύρο Ρόδο : Αποτελέσματα ...


To 38ο Ράλλυ Μαύρο Ρόδο, που διοργανώθηκε για ακόμη μια χρονιά από την Α.Λ.Α., ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην περιοχή της Κινέτας Αττικής.
Επίκεντρο του αγώνα ήταν ο Προαστιακός Σταθμός της Κινέτας, όπου φιλοξενήθηκε το Service Αrea , ενώ το Αρχηγείο στεγάστηκε στο Hotel Siagas Beach, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους. Η ειδική διαδρομή του αγώνα, ήταν το καλύτερο –αρχικό- μέρος της γνωστής Ακροπολικής διαδρομής, με μήκος 11,70 χιλιόμετρα και πραγματοποιήθηκε 3 φορές. Ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησε τους θεατές να βρεθούν στην ειδική διαδρομή και να απολαύσουν τις προσπάθειες των 32 πληρωμάτων που εκκίνησαν τον αγώνα. 
Στον αγωνιστικό τομέα, η μάχη για τη νίκη δόθηκε ανάμεσα σε δυο πληρώματα από τον Πύργο, τους Γιάννη Μπαντούνα-Νίκο Μοσχόπουλο με Mitsubishi Lancer EVO VI της κλάσης Ε/Α8 και Στέλιο Λαϊνόπουλο- Διονύση Κολοτούρο με Subaru Impreza της Α8. Τελικά, η νίκη πέρασε στα χέρια των πρώτων, οι οποίοι σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο και στο τρίτο πέρασμα από την ειδική διαδρομή, τη στιγμή που οι μεγάλοι τους αντίπαλοι είχαν πετύχει τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Το βάθρο του αγώνα, συμπλήρωσαν οι Πάνος Κωνσταντάκος-Θόδωρος Σιδεράκης, με Subaru Impreza WRX STI, οι οποίοι επικράτησαν στην κατηγορία Ν. Την πρώτη εξάδα, συμπλήρωσαν τρία ακόμη πληρώματα τετρακίνητων αυτοκινήτων. Ο λόγος για τους Γιώργο Κλουβάτο-Ανδρέα Βλαχογένη (Mitsubishi Lancer EVO IX), Γιάννη Ζούνη-Αντρέα Χριστοδουλάκη (Subaru Impreza N12) και Κωνσταντίνο Δούδο-Ανδρέα Ανδρικό (Mitsubishi Lancer EVO VIII). 
Στην κατηγορία F2, επικράτησαν οι Χαράλαμπος Γαζετάς-Γιώργος Φασκιώτης με Opel Corsa S1600, που τερμάτισαν εμπρός από τους Δημήτρη και Σάββα Λευκαδίτη, οι οποίοι μοιράστηκαν ένα Peugeot 206 Kit Car. Το πλήρωμα του γαλλικού αυτοκινήτου, επικράτησε και στο Έπαθλο Νέων. Στην κλάση Α/5, ταχύτεροι ήταν οι «ARMA»-«ARMAKI», με Nissan Micra K11, ενώ νικητές στην κατηγορία Ε αναδείχθηκαν οι Χρήστος Πλατής-Σπύρος Χατζηπαναγιώτου, με Toyota Starlet. 
Παρά το γεγονός ότι η επιφάνεια της ειδικής διαδρομής ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, χάρη και στις προσπάθειες των ανθρώπων της λέσχης πριν από τον αγώνα, μόνο 22 πληρώματα έφτασαν στον τερματισμό, αφού 10 αυτοκίνητα τέθηκαν εκτός μάχης, κυρίως λόγω μηχανικών προβλημάτων. 
Η Α.Λ.Α. ευχαριστεί θερμά τους αγωνιζόμενους που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τον αγώνα, πάρα τις δεδομένες αντιξοότητες της δύσκολης περιόδου που όλοι διανύουμε, και παράλληλα ανανεώνει το ραντεβού της με όλους ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)