Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O ΛΕΑΣ ΑΠΑΝΤΑ .....


Ερ. Λεωνίδα θέλω την άποψή σου για την κατηγορία ΟΡΕΝ στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ;

Απ. Στην κατηγορία ΟΡΕΝ του Πρωταθλήματος Ταχύτητας το 2012 ήταν το δυναμικότερο από άποψη ενδιαφέροντος ανταγωνισμού και συμμετοχών. Ο αγώνας που είχε τις λιγότερες συμμετοχές ήταν αυτός που έγινε στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων με 13 οδηγούς, όταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011 ήταν μόλις 9! Στην Τρίπολη οι επόμενοι 3 αγώνες είχαν αντίστοιχα 17-18-18 συμμετοχές, ενώ το 2011 είχε 9-14-15-13. Συμπερασματικά βλέπουμε ότι, το 2012 παρά το ότι ήταν μια πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά, οι συμμετοχές αυξήθηκαν αναλογικά περίπου κατά 20 %. Αρά βλέπουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία προσέλκυσε αρκετό κόσμο και δεν θα πρέπει να πειραχτεί αλλά να παραμείνει ως έχει. Αντίθετα θα πρέπει να θεσμοθετήσουμε πάντα μέσα στα πλαίσια της κατηγορίας νέα κύπελλα- έπαθλα όπως π.χ. κύπελλο έως 3000 cc δικίνητα, κύπελλο πάνω από 3000 δικίνητα . Εξάλλου η ονομασία της κατηγορίας ΟΡΕΝ υποδηλώνει ότι μπορεί να συμμετέχουν αυτοκίνητα πάνω από 2000, Ν,Α,Ε, ΒTCC. Ειδικά για τα BTCC εάν επανέλθουν στο αγωνιστικό προσκήνιο οι χρόνοι τους θα είναι καταιγιστικοί. Τα Ν,Α,Ε, turbo η ομολογκασιον τους δεν αναφέρει πουθενά περιοριστή, παρά μόνον στα Ραλλύ. Τα αυτοκίνητα που φοράμε 38 περιοριστή, δεν ξεπερνάμε σε ιπποδύναμη τους 380 ίππους στις  5000στρ/λεπτο. Μετά το όριο αυτό, τα μοτέρ κρεμάνε. Άρα το εύρος των στροφών του μοτέρ περιορίζεται έλλειψη παροχής αέρα. Όσο για την ροπή, που λένε κάποιοι ως δικαιολογία δεν παίζει κανένα ρόλο στους αγώνες Ταχύτητας παρά μόνον στα Ραλλύ.

Ερ. Ποιά η θέση σου για τους περιοριστές ;


Απ. Με κατηγορούν ότι ήταν δική μου επιρροή το να συμμετέχουν τα αυτοκίνητα των κλάσεων Ν/4 και Α/8 στην πίστα με περιοριστή 38. Ουδεμία σχέση έχω μ αυτά τα κακόβουλα σχόλια. Δεν νοείται αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην ιδία κατηγορία , τετρακίνητα να διαχωρίζονται σε «καλά» και «κακά». Είναι σαν να τρέχουν στο WRC στην ίδια κατηγορία με άλλο περιοριστή η CITROEN με άλλο η FORD, με άλλο η ΜΙΝΙ , με άλλο η VOLKSWAGEN.

Ερ. Τι γνώμη έχεις για τις επιτροπές της νέας ΕΘ.Ε.Α. ;

Απ. Σε κατ ίδιαν συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ και ΕΘΕΑ κ. Χαλιβελάκη, μου είχε τονίσει «ότι οι αγώνες  γίνονται για τους αγωνιζόμενους» . Θέση πάρα πολύ σωστή. Περίμενα ότι οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν θα φρόντιζαν να καλέσουν μέσω του Συνδέσμου όλους τους εμπλεκομένους οδηγούς στην συγκεκριμένη κατηγορία(ΟΡΕΝ), ώστε να καταθέσουν τις όποιες προτάσεις έχουν. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ο κυρίως πόλος διεργασιών. Αυτοί χρηματοδοτούν το σπορ. Αυτοί επενδύουν τα χρήματα τους στα αυτοκίνητα. Αυτοί πληρώνουν ασφάλιση , μέρος των δαπανών για κριτές κλπ. Θα έπρεπε να έχουν τον 1ο λόγο ΓΙΑ ΟΛΑ. Ερήμειν τους λοιπόν δεν μπορεί να «μπαινοβγαίνουν» πρόσωπα στις επιτροπές και να προτείνουν Κανονισμούς, χωρίς πρώτα να έχουν ενημερώσει τους οδηγούς, οι όποιοι έχουν κάνει ήδη τα πλανά τους, και να εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα. Ειδικότερα μέλη των επιτροπών που έχουν καθημερινή τριβή και ενασχόληση με το θέμα, δεν μπορεί να στέκονται ασεβείς απέναντι στους αγωνιζομένους αφού γνωρίζουν από μέσα τα πράγματα.

Ερ. Για τις υπόλοιπες κατηγοριές ;

Απ. Για τις άλλες κατηγορίες (SPOR, FORMULA SALOON) δεν έχω ίδιαν άποψη . Θα πρότεινα επιπλέον, αφού θέλουν «να σώσουν το σπορ», να δημιουργήσουν μια επιπλέον κατηγορία, - χωρίς να πειράξουν τις υπάρχουσες- που να επιτρέπει για παράδειγμα το ντουμπλάρισμα, να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και για τον θεατή με περισσότερες ελευθερίες από άποψη τεχνικών κανονισμών. μην λησμονούμε ότι οι επιτροπές έχουν συμβουλευτικό ρόλο και δεν έχουν δικαιοδοσία αποφάσεων. Όλα φαίνονται εύκολα όταν κάθεσαι σε μια καρέκλα. Εξωστρέφεια χρειάζεται . ας κάνουν τον κόπο να επισκεφτούν τους αγωνιζομένους στους χώρους που προετοιμάζουν τα αυτοκίνητα τους. Ας «κλέψουν» ιδέες. Να μην δρουν εκ του ασφαλούς. 

Ερ. Για την προβολή του σπόρ ;

Απ. Με αφορμή την συνδιοργάνωση από τις δυο ομοσπονδίες (ΟΜΑΕ-ΕΛΟΑΑΜ) του Πρωταθλήματος Ταχύτητας προτείνω να βρεθεί ένας Κεντρικός Χορηγός που θα φέρει το όνομα του και θα έχει ως υποχρέωση του την προβολή μέσα από τα Μ.Μ.Ε. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και το 2008 οι αγώνες Ταχύτητας μεταδίδονταν απευθείας από την τηλεόραση. Το 1990 έχω κασέτα της εποχής, που δείχνει η ΕΤ1 σε απευθείας μετάδοση τον αγώνα της Τρίπολης!

Ερ. Γι όσα γράφονται στο διαδίκτυο ;

Απ. Η απαντήσεις την επομένη φορά ….

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευβοϊκού με τον φακό ...

 

Γιάννης Ταχτάς: Η επιστροφή .....

Ένας από τους πλέον γνωστούς αγωνιζόμενους επιστρέφει στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο στο 2ο Athens Rally Sprint που διεξάγεται στην θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Ταχτά που μετά από πολύ καιρό θα τον ξαναδούμε όχι όμως με την πασίγνωστη Opel Ascona του. Ο Γιάννης για αυτό τον αγώνα επιστρατεύει μια παλιά του αγάπη την BMW E21 με την οποία έχει στεφθεί δύο φορές νικητής στην κατηγορία του στο ράλι Παλλάδιο. Μάλιστα η επιστροφή του συνοδεύεται από μία ακόμα επιστροφή αυτή του Νίκου Χρέππα στο δεξί κάθισμα συνθέτοντας έτσι μία πολύ δυνατή συμμετοχή στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων. Υποστηρικτές της προσπάθειας του είναι οι ταπετσαρίες αυτοκινήτων Auto-Design του Ανδρέα Δουδούλη και το εστιατόριο Il Desto του Μιχάλη Ευθυμίου. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) εύχεται στον αθλητή της στην επιστροφή του στους αγώνες  αυτοκινήτου, καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

6ο GRAND PRIX - Μiami ...

Το 6ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 4 Μαΐου, από το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr )  και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι, στη 2η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Λάντο Νόρις, και στη 3η  θέση ο Τζορτζ Ράσελ. ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 6ο GRAND PRIX ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ Η McLaren έκανε το «Miami twice» στη Φλόριντα, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 58 βαθμών, με δύο εμφατικές εμφανίσεις τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα. Οι «παπάγια», Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, έκαναν το 1-2 και στα δύο σκέλη του αγωνιστικού τριημέρου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της ομάδας και τη δυναμική του MCL39. Στο Sprint, το αυτοκίνητο ασφαλείας ευνόησε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει. Στον κυρίως αγώνα, όμως, ήταν η σειρά του Όσκαρ Πιάστρι να λάμψει, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρα...