Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΡΟΣ 1ο .....



Με προβάδισμα +6,7” από τον Sebastien Ogier ξεκίνησε το δεύτερο loop των Ειδικών Διαδρομών του 81ου ράλλυ Μόντε Κάρλο o Sebastien Loeb.  O πολυπρωταθλητής στην αρχή έχασε από τον οδηγό της VW, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και μπήκε πρώτος στο Service Park, στη μέση του αγώνα. Οι συνθήκες παραμένουν μυστήριο, για το λόγο αυτό οι οδηγοί έχουν δύο επιπλέον λάστιχα στα αυτοκίνητά τους.
Το ξεκίνημα ήταν υπόθεση του S. Ogier, ο οποίος έφερε το VW Polo WRC στην πρώτη θέση, όμως ο S. Loeb απάντησε και πήρε πίσω την πρωτιά .
Η κατάσταση των Ειδικών Διαδρομών ήταν ένα αίνιγμα αφού το οδόστρωμα ήταν καλυμμένο από πάγο, χιόνι ή και τελείως στεγνό δρόμο, προκαλώντας πονοκεφάλους όσο αφορά τη φθορά των ελαστικών.
Οι δύο Sebastien είναι ήδη πολύ μακριά από τους υπόλοιπους οδηγούς, με τον Dani Sordo (Citroen) να είναι με διαφορά +39” στην τρίτη θέση.
Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση του Juho Hanninen (Ford). Ο πρώην πρωταθλητής Intercontinental Rally Challenge είναι ο καλύτερος οδηγός της Ford μέχρι τώρα, παρά το χτύπημα σε μία γέφυρα στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή της ημέρας. Να σας θυμίσουμε πως ο J. Hanninen, έχει πρόγραμμα δύο μόλις αγώνων.
Οι Thierry Neuville (Ford), Mikko Hirvonen (Citroen) και ο Bryan Bouffier (Citroen) ακολουθούν με μικρή διαφορά στην πέμπτη, έκτη και έβδομη θέση.
Το ντεμπούτο του Jari-Matti Latvala με την VW χαρακτηρίστηκε και πάλι από την ατυχία. Ο Φιλανδός είναι πάνω από ένα λεπτό πίσω από τον S. Ogier στη 10η θέση, και επιπλέον άργησε να πάρει εκκίνηση στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή όταν καθυστέρησε λόγω κυκλοφοριακού προβλήματος να φτάσει στην εκκίνηση της διαδρομής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)