Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

81ο Ράλλυ Μόντε Κάρλο - H Παράσταση αρχίζει .....


Συνολικά 84 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 81ο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 20 Ιανουαρίου στις χιονισμένες Ειδικές Διαδρομές γύρω από το Πριγκιπάτο. Τα πληρώματα της κατηγορίας WRC είναι 13 και έχουμε ήδη τις πρώτες εκπλήξεις αφού ο S. Loeb δηλώθηκε πρώτος με τον M. Hirvonen δεύτερο για την ομάδα Citroen Total Wrt Abu Dhabi. O D. Sordo θα πάρει βαθμούς για την δεύτερη ομάδα. 
Στην M-Sport οι M. Ostberg και Ε. Novikov θα βαθμολογηθούν για την Qatar M-Sport WRT και οι J. Hanninen και Τ. Neuville για την Qatar WRT. Τέτοιες διακρίσεις δεν υπάρχουν στην VW όπου με το νέο Volkswagen Polo WRC θα παλέψουν οι J. M. Latvala και S. Ogier. Οι Β. Bouffier και M. Prokop συμπληρώνουν την ομάδα των αυτοκινήτων WRC.
Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θα γίνουν τέσσερις Ειδικές Διαδρομές στην Ardeche, όπου καλύπτουν πάνω από 130 χλμ. Είναι οι: Moulinon - Antraigues και Burzet - St Martial με επιστροφή στο service park στη Valence.
Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, οι τρεις Ειδικές Διαδρομές στην Ardeche και Haute Loire θα γίνουν δύο φορές, με ένα service στη Valence (μήκος διαδρομών 130 χλμ).
Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου θα γίνουν τρεις Ειδικές Διαδρομές, με την μεγαλύτερη St Jean en Royans - La Cime du Mas (33 χλμ.) στην Vercors. 
Στη συνέχεια, μετά το service park, υπάρχουν δύο κλασικές διαδρομές για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο πίσω στο Μονακό, οι οποίες δεν έχουν μπει σε αγώνα εδώ και πολλά χρόνια. 
Πρόκειται για τις St Nazaire le Desert - La Motte Chalancon (22 χλμ.) και Sisteron - Thoard (37 χλμ.). 
Την τελευταία ημέρα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, έχουν προγραμματιστεί πέντε Ειδικές Διαδρομές για τα 60 πρώτα πληρώματα. Τρία περάσματα από το Col-de Turini (Le Moulinet - La Bollene, μήκους 23 χιλιομέτρων), δύο εκ των οποίων είναι τη νύχτα, και δύο περάσματα μέσω του Col St Roch (Lantosque - Luceram, μήκους 19 χιλιομέτρων, από τα οποία ένα είναι το βράδυ. Το τελευταίο αποτελεί και την Power Stage του αγώνα.
Συνολικά, 465 χιλιόμετρα Ειδικών Διαδρομών θα διανύσουν οι οδηγοί για να φτάσουν στην Place du Palais του Μονακό, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)