Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ος Τίτλος για τον Vettel .....



Ένας αγώνας τρεις νικητές. Ο Jenson Button κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Βραζιλία, ο Sebastian Vettel έγινε ο νεώτερος τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.Ο Fernando Alonso είναι ο τρίτος νικητής αυτού του Grand Prix αφού κέρδισε μία θέση στις καρδιές των "Tifosi".
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 τελείωσε όπως ακριβώς ξεκίνησε: Χωρίς προγνωστικά και με έναν αγώνα, όπου πολλοί οδηγοί διεκδικούσαν την νίκη και την ανώτερη διάκριση. Οι τρεις πρώτοι που ανέβηκαν τελικά στο podium ήταν οι Jenson Button, Fernando Alonso και F.Massa.
Ανατροπές, απρόβλεπτος καιρός, μάχες τρεις πολύ καλοί οδηγοί στο podium ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα. Επίσης ο Sebastian Vettel τερματίζοντας έκτος έγινε ο νεότερος τριπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής.: Ο Γερμανός πετυχαίνει την επίδοση αυτή 25 ετών και τεσσάρων μηνών.
Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση με την απειλή βροχής.. Όμως, όλοι έμειναν με τα slick ελαστικά για την εκκίνηση. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton έφυγε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ ο Jenson Button χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον Felipe Massa, που έκανε εκπληκτική εκκίνηση. Ο Sebastian Vettel δεν ξεκίνησε καλά και έχασε θέσεις. Ο Γερμανός είχε επαφή με τον Bruno Senna  και έμεινε τελευταίος, ευτυχώς χωρίς ζημιά στο αυτοκίνητο.
Η βροχή άρχισε να δυναμώνει στους πρώτους γύρους και αρκετοί οδηγοί μπήκαν στα pits για να βάλουν ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ άλλοι προτίμησαν να μείνουν στην πίστα με τα λάστιχα για στεγνό. Λίγα λεπτά αργότερα η βροχή σταμάτησε και όσοι είχαν αλλάξει σε ενδιάμεσα ελαστικά χρειάστηκε να ξαναμπούν στα pits. 
Στο 23ο γύρο ο Αλυτάρχης του αγώνα έβγαλε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα. Οι διαφορές μηδενίστηκαν. Οι N.Hulkenberg και J. Button είχαν την ευκαιρία να κάνουν pit stop και βρέθηκαν μετά την επιστροφή τους στον αγώνα στην πρώτη και δεύτερη θέση.
Με την επανεκκίνηση, ο Nico Hulkenberg απομακρύνθηκε. Στους επόμενους γύρους o L. Hamilton διεκδίκησε την κορυφή. Η βροχή τον βοήθησε. Ο Ν. Hulkenberg έκανε το λάθος και έδωσε στον L Hamilton την πρώτη θέση.
Στον 53ο γύρο ο Sebastian Vettel έκανε την πρώτη κίνηση τακτικής, μπήκε για αλλαγή ελαστικών. Στις πρώτες θέσεις όμως είχαμε ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια του αγώνα, όταν ο N. Hulkenberg στην προσπάθειά του να περάσει ξανά πρώτος έπεσε πάνω στον L. Hamilton και τον έβγαλε εκτός αγώνα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Γερμανό με ποινή διέλευσης για αυτό το περιστατικό.
Η βροχή έπαιξε για τελευταία φορά το ρόλο της. Οι οδηγοί ξαναμπήκαν στα pits για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά. Μετά από αυτήν την αναστάτωση, ο F. Alonso βρέθηκε τρίτος και ο S. Vettel έβδομος. Λίγο αργότερα ο F. Alonso πέρασε τον F. Massa και ήταν δεύτερος.
Η δεύτερη κίνηση τακτικής για τον Sebastian Vettel ήταν το πέρασμα στον Michael Schumacher και την έκτη θέση, η οποία του έδινε το πρωτάθλημα.
Ο τερματισμός του αγώνα έγινε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, μετά την έξοδο του Paul di Resta στον προτελευταίο γύρο, και με τον Jenson Button να παίρνει την καρό σημαία.
Στο τέλος του πρωταθλήματος ο S.Vettel πήρε τον τίτλο με 281 βαθμούς ενώ ο F. Alonso είναι δεύτερος με 278 βαθμούς και ο Kimi Raikkonen τρίτος με 207 βαθμούς. Η Ferrari πήρε τη δεύτερη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, πίσω από την Red Bull-Renault, με τη McLaren να μένει τρίτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Μάχες μέχρι το τέλος ...

Η Λαμία φιλοξένησε το διήμερο 11 και 12 Μαΐου τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, με τους συμμετέχοντες να χαρίζουν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος που επισκέφθηκαν την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Η ατελείωτη πλαγιολίσθηση και οι μάχες και στις τρεις κατηγορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος. Διοργανωτής του αγώνα ήταν το Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Την Κυριακή, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα ελεύθερα περάσματα στις κατηγορίες Drift 1, Drift 2 και Drift 3 και στη συνέχεια ακολούθησαν τα βαθμολογημένα περάσματα στην Drift 3, τα οποία καθόρισαν τα ζευγάρια της φάσης των 16. Η αγωνιστική δράση του διημέρου ολοκληρώθηκε με τις μάχες που ανέδειξαν τους νικητές του αγώνα. Στις μάχες των επιμέρους κατηγοριών, στην Drift 3, νικητής αναδείχθηκε ο 24χρονος Νίκος Κασάμπας (BMW 3 E36), έπειτα από συγκλονιστική μάχ

Ανάβαση Τσακώνας ...

Συνεπής στο ραντεβού της με το… θέαμα ήταν και φέτος η Ανάβαση Τσακώνας, η οποία την Κυριακή αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρακολούθησαν την μεγάλη διοργάνωση που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Η 4η Ανάβαση Τσακώνας πραγματοποιήθηκε με 37 συμμετοχές ενώ τα έργα βελτίωσης που είχαν γίνει στη διαδρομή το προηγούμενο διάστημα αλλά και ο καλός καιρός βοήθησαν τους οδηγούς να συνδυάσουν καλό χρόνο και θέαμα. Ο αγώνας έκλεισε με τα αυτοκίνητα drift που... έκαψαν αρκετό λάστιχο και έδωσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας Γιάννης Πολυχρονόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΛΑΚ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών όσο από το θέαμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο για την επόμενη χρονιά και την 5η Ανάβαση Τσακώνας. Παράλληλα, η αναβάθμιση της διαδρομής και συνολικά της διοργάνωσης διατηρούν ζωντανό το