Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

GRAND PRIX ΙΝΔΙΑΣ - NAI ..... VETTEL



Όπως όλα δείχνουν πάμε για ένα δυνατό τέλος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. O S. Vettel κέρδισε ένα ακόμη Grand Prix ξεκινώντας από την pole position. Στη δεύτερη θέση μετά από ένα δυνατό αγώνα τερμάτισε ο F. Alonso ενώ τρίτος συμπλήρωσε το podium ο M. Webber με την δεύτερη Red Bull - Renault. Μετά τους Βρετανούς η Ινδία "γνωρίζει" και έναν Γερμανό κατακτητή : Τον Sebastian Vettel. 
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2011 πήρε με τη Red Bul - Renault άλλη μία νίκη στο Buddh International Circuit, που είναι η 4η συνεχόμενη και 5η φετινή. Έτσι πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον 3ο διαδοχικό τίτλο του. Ο Fernado Alonso ήταν για μία ακόμη φορά ο πρωταγωνιστής. Έκανε ότι μπορούσε με τη Ferrari πήρε τη 2η θέση και έτσι έμεινε στη "μάχη" του πρωταθλήματος.
Οι δύο Red Bull-Renault ξεκίνησαν πολύ καλά. Πίσω τους όμως είχαμε μια από τις πιο ωραίες μάχες της χρονιάς. Οι L. Hamilton, J. Button και F. Alonso διεκδίκησαν την 3η θέση. 
Πιο πίσω μία επαφή είχε αποτέλεσμα ένα κλατάρισμα στον πίσω τροχό του Michael Schumacher και μια σπασμένη εμπρός πτέρυγα για τον Jean-Eric Vergne. 
Ο Fernando Alonso ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τις Red Bull Renault να ξεφύγουν και στον 4ο γύρο, επιτέθηκε στον J. Button και με τη βοήθεια του DRS τον προσπέρασε.
Η στρατηγική των περισσότερων οδηγών ήταν αυτή της μίας στάσης για αλλαγή ελαστικών, με τον Jenson Button να είναι ο πρώτος που μπήκε στα pits στον 26ο γύρο. 
Ο Βρετανός άλλαξε τη μαλακή γόμα με ένα σετ από τη σκληρή, με την προοπτική να φτάσει μέχρι το τέλος. 
Τελευταίος από τους πρωτοπόρους μπήκε στα pits ο Sebastian Vettel, για να επιστρέψει στον αγώνα στην πρώτη θέση. Μετά την ολοκλήρωση των pit stop οι θέσεις των πρώτων δεν άλλαξαν.
Ο Mark Webber όμως αντιμετώπισε πρόβλημα με το KERS στο μονοθέσιο της Red Bull Renault και ο F. Alonso δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Με τη βοήθεια του δικού του… DRS κατάφερε να περάσει στον 48ο γύρο και να πάρει τη 2η θέση, που σίγουρα είναι πολύτιμη. 
Στους τελευταίους γύρους ο S. Vettel απλώς έλεγχε τη διαφορά από τον F. Alonso και χωρίς πρόβλημα είδε πρώτος την καρό σημαία. 
Με τη νίκη του αυτή έφτασε τις 5 για τη σεζόν και είναι ο τρίτος οδηγός στην ιστορία που καταφέρνει.
Οι άλλοι δύο είναι ο M. Schumacher που έχει κάνει κάτι ανάλογο αλλά σε…πέντε συνεχόμενες σεζόν (2000, 2001, 2002, 2003, 2004) και ο Ayrton Senna, που ακολουθεί με τέσσερις (1988, 1989, 1990, 1991).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)