Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρίγκηπας ο Mark Webber !



Ο M. Webber έγινε ο 6ος διαφορετικός νικητής στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 για το 2012. Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull - Renault ξεκίνησε από την pole position του Grand Prix του Μονακό και τερμάτισε πρώτος. Η νίκη του αυτή ήταν η πρώτη για το 2012 μετά την επιτυχία του πέρυσι στη Βραζιλία.
Δεύτερος τερμάτισε ο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) και τρίτος ο Fernando Alonso (Ferrari). Ο F. Alonso προηγείται στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος με 76 βαθμούς και ακολουθούν ο παγκόσμιος πρωταθλητής (4ος στο Μονακό) Sebastian Vettel και ο M. Webber.
Το Grand Prix Μονακό ήταν ένας επεισοδιακός και συναρπαστικός αγώνας οπο οποίος διατήρησε την παράδοση που θέλει τον poleman, Mark Webber, να τερματίζει στην πρώτη θέση.
Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull Renault έκανε καλή εκκίνηση, διατήρησε την πρώτη θέση (στο μοναδικό pit stop) και είδε πρώτος την καρό σημαία.
Ο καιρός δεν χάλασε Grand Prix στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Mark Webber ξεκίνησε πολύ καλά και έμεινε στην πρώτη θέση, μπροστά από τους Rosberg και Hamilton. Πιο πίσω όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο ήρεμα.
Ο Fernando Alonso βρέθηκε δίπλα στον R. Grosjean και τον "στρίμωξε" στον Michael Schumacher, ο οποίος δεν είχε από πού να φύγει, οπότε η επαφή ήταν αναπόφευκτη.
Ο εμπρός δεξιά τροχός του Schumacher χτύπησε με τον πίσω αριστερά του Grosjean και ο Γάλλος έκανε τετακέ και έπεσε πάνω στον τοίχο, ολοκληρώνοντας πρόωρα τον αγώνα του.
Όπως είναι φυσικό, ακολούθησε ντόμινο όπου οι P. Maldonado και P. De la Rosa είχαν επαφή, που έστειλε και τους δύο εκτός αγώνα, ενώ ο Kamui Kobayashi χρειάστηκε να μπει στα pit ύστερα από την επαφή του με τον R. Grosjean.
Η πίστα γέμισε με θραύσματα και οι αγωνοδίκες αναγκάστηκαν να βγάλουν στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.
Κερδισμένος από την εκκίνηση ήταν ο Sebastian Vettel, ο οποίος είχε ανέβει στην 6η θέση, πίσω από τον Felipe Massa και μπροστά από τους Kimi Raikkonen και Michael Schumacher, ενώ στη 10άδα είχαν μπει οι Nico Hulkenberg και Bruno Senna.
Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα όλοι έκαναν τη διαχείριση των ελαστικών και περίμεναν τα πρώτα pit stop για να κάνουν τις κινήσεις τους.
Καθώς τα ελαστικά των μονοθέσιων είχαν αρχίσει να διαλύονται, οι ομάδες αποφάσισαν να μην περιμένουν τη βροχή και από τον 29ο γύρο άρχισαν να καλούν τους οδηγούς τους στα pit για αλλαγή ελαστικών.
Ο αγώνας του Michael Schumacher χάλασε όταν ένα πρόβλημα στην αντλία καυσίμου τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Ο Γερμανός μπήκε στα Pit και εγκατέλειψε.
Ενώ ο Schumi εγκατέλειπε, ο Nico Rosberg ανέβασε το ρυθμό του και έφτασε να "κολλήσει" στον Mark Webber, διεκδικώντας την πρώτη θέση.
Στους τελευταίους γύρους άρχισε να ψιχαλίζει και σχηματίστηκε ένα τρενάκι με ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στους 6 πρώτους Mέχρι το τέλος δεν έγιναν υπήρξαν αλλαγές και ο Mark Webber πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, παίρνοντας την πρώτη φετινή του νίκη και 8η της καριέρας του.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)