Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Sepang - O χορός της βροχής !



Τα πάνω κάτω έφερε η βροχή στο δεύτερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της F1. Οι φερόμενοι ως δευτεραγωνιστές Fernando Alonso,Sergio Perez και Mark Webber έγιναν οι πρωταγωνιστές στο Podium για το Grand Prix της Sepang στη Μαλαισία.
Μία τροπική καταιγίδα ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ταράξει τα νερά της F1 και ο απρόβλεπτος καιρός στη Μαλαισία έκανε τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς τον πιο συναρπαστικό.
Όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τον Fernando Alonso από τους πρωταγωνιστές πρέπει να σκεφτούν διπλά πριν αμφιβάλλουν ξανά γι’ αυτόν. Ο Ισπανός έδειξε πως οι ικανότητές του ξεπερνούν τις ατυχίες και τις κακές ρυθμίσεις του μονοθεσίου και έφερε μια ανέλπιστη νίκη για τη Ferrari.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο Sergio Perez μετά από ρεσιτάλ οδήγησης. Ο Μεξικάνος άξιζε και αυτός τη νίκη όμως στους τελευταίους γύρους υπερπροσπάθησε, έκανε ένα λάθος και έμεινε 2ος γράφοντας όμως ιστορία. Ο S.Perez έγινε μαζί με τους Pedro Rodriguez και Hector Rebaque ο τρίτος οδηγός από το Μεξικό, που τερματίζει 2ος σε Grand Prix μετά από 31 χρόνια.
Το podium συμπλήρωσε ο Lewis Hamilton, ύστερα από έναν αλάνθαστο αλλά μάλλον χωρίς ενδιαφέρον αγώνα. Στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν οι Mark Webber, Kimi Rakkonen , Bruno Senna, Paul di Resta , Jean-Eric Vergne , Nico Hulkenberg και Michael Schumacher.

Αναλυτικά :

Λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση, ξεκίνησε και η βροχή στην πίστα της Sepang, κάτι που οδήγησε τις ομάδες να τοποθετήσουν στα μονοθέσια τα ενδιάμεσα ελαστικά.
Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δύο McLaren - Mercedes ξεκίνησαν καλύτερα από όλους, με τον Lewis Hamilton μπροστά και τον Jenson Button δεύτερο. Πιο πίσω, ο Romain Grosjean με τη Lotus έκανε εξαιρετική εκκίνηση και βρέθηκε στην 3η θέση, μπροστά από τις Red Bull και τον Michael Schumacher. Καλή εκκίνηση έκανε και ο Fernando Alonso με τη Ferrari, που κέρδισε μερικές θέσεις.
Λίγο αργότερα η βροχή δυνάμωσε και το pit lane συγκέντρωσε όλες τις συμμετοχές με τους οδηγούς να μπαίνουν για να βάλουν ελαστικά βροχής. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου pit stop, οι McLaren διατήρησαν τις θέσεις τους, αλλά μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Sergio Perez, που λόγω του σωστού timing της Sauber τον έφερε στην 3η θέση, μπροστά από τους M.Webber, F.Alonso, S.Vettel, J.E.Vergne, F.Massa και N.Rosberg.
Η βροχή συνέχισε να δυναμώνει, οι αγωνοδίκες έβγαλαν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και στον 8ο μόλις γύρο βγήκε η κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε, εν αναμονή βελτίωσης των καιρικών συνθηκών.
Ύστερα από διακοπή σχεδόν 1 ώρας, ο αγώνας ξεκίνησε πίσω από το Safety Car και με όλα τα μονοθέσια να φορούν τα βρόχινα ελαστικά, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Η ένταση της βροχής στο μεταξύ ελαττώθηκε, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί, να αλλάξουν σε ενδιάμεσα ελαστικά.
Τότε ήταν ο Fernando Alonso που βγήκε στην πίστα μετά από ένα γρήγορο pit stop μπροστά από τις δύο McLarenMercedes των J.Button και L.Hamilton.
Ο Jenson Button.χτύπησε με τον Narain Karthikeyan στον 15ο γύρο και έσπασε την εμπρός πτέρυγα. Ο Βρετανός αναγκάστηκε να μπει στα pit και έπεσε στην τελευταία θέση. F.Alonso και Sergio Perez έμειναν στις δύο πρώτες θέσεις ως τον 38ο γύρο, όπου η πίστα είχε στεγνώσει και όλοι πέρασαν στα slick ελαστικά της Pirelli.
Ο αγώνας του Sebastian Vettel καταστράφηκε όταν ο Πρωταθλητής προσπαθώντας να ρίξει γύρο στον Ν.Karthikeyan είχε επαφή μαζί του και διάλυσε το πίσω αριστερά ελαστικό του.
Στη "μάχη" για την 1η θέση. Ο S.Perez φαινόταν πολύ πιο γρήγορος από τον F.Alonso. Όμως από τη μία πλευρά άκουσε από τον αρχιμηχανικό του την παρότρυνση να είναι προσεκτικός γιατί χρειάζονται αυτήν τη 2η θέση και αμέσως μετά έκανε ένα λάθος. Πάτησε ένα βρεγμένο cerb και βγήκε από την πίστα. ΄Έτσι 5 γύρους πριν από το τέλος έδωσε στον F.Alonso την απαραίτητη ανάσα για να φτάσει μέχρι το τέλος.
Με τη νίκη του αυτή ο Fernando Alonso πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, φτάνοντας στους 35 βαθμούς. Ο Lewis Hamilton είναι 2ος με 30 και ο Jenson Button είναι 3ος με 25.
Ο επόμενος αγώνας είναι το GP Κίνας στις 13-15 Απριλίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Ανάβαση Τσακώνας ...

Συνεπής στο ραντεβού της με το… θέαμα ήταν και φέτος η Ανάβαση Τσακώνας, η οποία την Κυριακή αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο τους πολυάριθμους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρακολούθησαν την μεγάλη διοργάνωση που προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος. Η 4η Ανάβαση Τσακώνας πραγματοποιήθηκε με 37 συμμετοχές ενώ τα έργα βελτίωσης που είχαν γίνει στη διαδρομή το προηγούμενο διάστημα αλλά και ο καλός καιρός βοήθησαν τους οδηγούς να συνδυάσουν καλό χρόνο και θέαμα. Ο αγώνας έκλεισε με τα αυτοκίνητα drift που... έκαψαν αρκετό λάστιχο και έδωσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση. Ο πρόεδρος της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καλαμάτας Γιάννης Πολυχρονόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΛΑΚ έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από τον αριθμό των συμμετοχών όσο από το θέαμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον κόσμο για την επόμενη χρονιά και την 5η Ανάβαση Τσακώνας. Παράλληλα, η αναβάθμιση της διαδρομής και συνολικά της διοργάνωσης διατηρούν ζωντανό το

Μάχες μέχρι το τέλος ...

Η Λαμία φιλοξένησε το διήμερο 11 και 12 Μαΐου τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, με τους συμμετέχοντες να χαρίζουν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος που επισκέφθηκαν την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Η ατελείωτη πλαγιολίσθηση και οι μάχες και στις τρεις κατηγορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος. Διοργανωτής του αγώνα ήταν το Σωματείο Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Φθιώτιδος, τον μεγάλο οικοδεσπότη Δήμο Λαμιέων, αλλά και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Την Κυριακή, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα ελεύθερα περάσματα στις κατηγορίες Drift 1, Drift 2 και Drift 3 και στη συνέχεια ακολούθησαν τα βαθμολογημένα περάσματα στην Drift 3, τα οποία καθόρισαν τα ζευγάρια της φάσης των 16. Η αγωνιστική δράση του διημέρου ολοκληρώθηκε με τις μάχες που ανέδειξαν τους νικητές του αγώνα. Στις μάχες των επιμέρους κατηγοριών, στην Drift 3, νικητής αναδείχθηκε ο 24χρονος Νίκος Κασάμπας (BMW 3 E36), έπειτα από συγκλονιστική μάχ