Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6o Rally Ερμής : Ποιό Ακρόπολις …..



Με τον καλύτερο τρόπο το Mercedes Owners Club τίμησε την μνήμη της άδικα και πρόωρα χαμένης Τζένης Νέγκα.
Με ένα αγώνα ποίημα, τόσο σε οργάνωση όσο και σε εκτέλεση το επιτελείο του κου Ηλία Νέγκα ευχαρίστησε όσους με την συμμετοχή τους τίμησαν την μνήμη της.
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την εκπληκτική εμπειρία του αγώνα.
Όλα ξεκίνησαν στην ώρα τους από τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας Mr ΚΤΕΟ στον Ασπρόπυργο, όπου η ζεστή φιλοξενία οργάνωσης και προσωπικού της εταιρίας, μας προϊδέαζαν για την συνέχεια.
Ξεκινήσαμε κι εμείς λοιπόν με το -εκ Τερζάκης Racing «θηρίο»- γνωστό μας Ford Escort mk I με μόλις 1300 κυβικά και με πολλά πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα στην πλάτη του.
Μια εύκολη απλή διαδρομή μας οδήγησε στην 1η ειδική της Φυλής.
Το καρνέ καθώς και το Road Book κομψοτεχνήματα. Πρώτη έκπληξη την μέση ωριαία ταχύτητα την βλέπαμε στο Start της ειδικής, ενώ μέσα στην διαδρομή μεταβαλλόταν είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Αυτόματα λοιπόν τα «όργανα» βγήκαν εκτός παιχνιδιού.
2η Σκούρτα το ίδιο μοτίβο και το «θηρίο» ζωηρό παρά τα στηθώματα.
3η με Stop στη Θήβα.
Και αμέσως «πίστα» !!!
Κάποιες «λέσχες – μαγαζιά» με το κόστος συμμετοχής όλου του αγώνα θα έκαναν μόνο αυτό το κομμάτι.
Είπαμε νυν υπέρ πάντων το κέρδος και η λάσπη.
Ανασυγκρότηση και αρχή 2ου σκέλους. Εκεί διαπιστώνομαι ότι τα ωράρια δεν μας έχουν επιτρέψει ούτε «τσιγάρο» να καπνίσουμε.


Κι αρχίζει μια «μπούκλα» ειδικών που ομορφότερες δεν πρέπει να  υπάρχουν.
Ξηρανομή, Πρόδρομος, Θίσβη, Κυριάκι, Ελικώνας και νυχτερινό !!!  Παύλο.
Το τοπίο, όπου μπορούσε να δει το μάτι μας, εκπληκτικό !
Έχουμε εντέλει το ωραιότερο οικόπεδο στη γη.
Με την κούραση να μας κυριεύει τερματίσαμε αργά το απόγευμα στο Οlymbus Plaza.
Το «θηρίο» άντεχε κι άλλο εμείς ΟΧΙ !
Το χαμόγελο της  ευχαρίστησης παρά το περασμένο της ώρας που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν λέει να σβήσει.
Μόνο μελανό σημείο του αγώνα, η σύγκρουση του Μini του κου Παλαβίδη με ένα Toyota Yaris, με ευτυχώς υλικές μόνον ζημίες.
Αιτία, η κάπνα που υπήρχε στον δρόμο από τα χωράφια που έκαιγαν οι αγρότες. Κρίμα !!!
Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κο Ηλία Νέγκα και το επιτελείο του για την χαρά και την πραγματική ευχαρίστηση που μας προσέφεραν. Έτσι πρέπει να είναι οι αγώνες. Ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά, κι όλα αυτά με σχεδόν μηδενικό κόστος για τους συμμετέχοντες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)