Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

F1 GP ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ



O Lewis Hamilton της McLaren ολοκλήρωσε την ολική του επαναφορά στο GP Γερμανίας και στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 κερδίζοντας στο Nurburgring τη δεύτερη φετινή του νίκη, στον 10ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1.
Ο Αγγλος, που ξεκίνησε το τριήμερο στην κεντρική Γερμανία με χρόνους ένα δευτερόλεπτο πίσω από τη κορυφή στις ελεύθερες δοκιμές, βγήκε νικητής της συναρπαστικής μάχης με τον Fernando Alonso και τον Mark Webber στους 60 γύρους του αγώνα. Ο Ισπανός της Ferrari και ο Αυστραλός της RBR συμπλήρωσαν το βάθρο.
O Sebastian Vettel τερμάτισε στην 4η θέση, για πρώτη φορά φέτος εκτός βάθρου, κερδίζοντας τη μονομαχία του με τον Felipe Massa της Ferrari στον τρίτο pit-stop των δύο, στον τελευταίο (!) γύρο, έπειτα από μια μικρή καθυστέρηση των μηχανικών της Scuderia.
Ως αποτέλεσμα, η διαφορά του Γερμανού στην κορυφή της βαθμολογίας μειώθηκε στους 77 βαθμούς από τον Mark Webber, στους 82 από τον Lewis Hamilton και στους 86 από τον Fernando Alonso.
Πίσω από τον F. Massa, τη βαθμολογούμενη οκτάδα έκλεισε η Force India του Adrian Sutil, οι Mercedes των Nico Rosberg και Michael Schumacher, η Sauber του ui Kobayashi και η Renault του Vitaly Petrov.
O αγώνας ξεκίνησε με τη βραδυφλογία της RBR του poleman Mark Webber, που επέτρεψε στον L. Hamilton να περάσει πρώτος. Τον M. Webber ακολούθησαν οι F. Alonso, S. Vettel, N. Rosberg, F. Massa και σύντομα ο S. Vettel κατάφερε να περάσει στην 3η θέση, έπειτα από ένα μικρό οδηγικό λάθος του F. Alonso.
Ωστόσο, στον 8ο γύρο ο Ισπανός της Ferrari ανέκτησε την 3η θέση από τον Γερμανό της RBR, ο οποίος δύο γύρους αργότερα έκανε με τη σειρά του ένα λάθος. Αυτό τον ανάγκασε σε τετ-α-κε, τον άφησε σχετικά μακριά από τη μάχη της κορυφής - αλλά δεν του κόστισε την 4η θέση.
Μετά την πρώτη στάση στα pits ο M. Webber πέρασε στην κορυφή, αλλά οι L. Hamilton και F. Alonso (που μπήκαν μαζί για την πρώτη τους στάση, δύο γύρους μετά τον Αυστραλό) τον ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής.
Τα πράγματα δεν είχαν εξίσου καλή κατάληξη για τον M. Webber στα δεύτερα pit-stops. Μπήκε στον 31ο γύρο και ο L. Hamilton στον επόμενο, αλλά παρόλα αυτά ο Αγγλος κατάφερε οριακά να μείνει στην κορυφή. Ένα γύρο μετά ακολούθησε ο F. Alonso και η Ferrari κατάφερε να τον βγάλει πρώτο, αλλά σύντομα με κρύα λάστιχα ο Ισπανός περιορίστηκε στη 2η θέση, πίσω από τον L. Hamilton και μπροστά από τον M. Webber.
Ο M. Webber ρίσκαρε να κρατήσει τη μαλακή γόμα περισσότερο από τους δύο αντιπάλους του, στους τελευταίους γύρους, αλλά τελικά η φθαρμένη μαλακή γόμα αποδείχθηκε πιο αργή από την καινούρια σκληρή. Παράλληλα, η δυνατότητα του L. Hamilton να θερμαίνει ταχύτερα τη γόμα του σε σχέση με τη Ferrari, εγγυήθηκε ότι ο Αγγλος δεν θα απειλούνταν από τον F. Alonso μέχρι την καρό σημαία.
Απέμενε να μπουν στα pits οι F. Massa και S. Vettel για την –υποχρεωτική- τοποθέτηση της μέσης γόμας. Οι δύο επέλεξαν να μπουν στον τελευταίο γύρο. Εκεί, μια μικρή καθυστέρηση από τους μηχανικούς της Ferrari επέτρεψε στον Γερμανό να περάσει τον Βραζιλιάνο και να κατακτήσει δύο βαθμούς παραπάνω, για τη μάχη του τίτλου.
Ο έτερος από τους οδηγούς των τριών κορυφαίων ομάδων, Jenson Button, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 36ο γύρο (από τους 60) με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα της McLaren, καθώς –όπως είπε στο τέλος- έτρεφε ελπίδες για την 4η θέση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)