Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΟΑΪΣΤΑ -ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ



Το σεμινάριο βασίζεται στο βιβλίο «ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ», συγγραφής του εισηγητή. Είναι εξειδικευμένο για αγώνες όπου επιτρέπονται αναγνωρίσεις με την παρουσία συνοδηγού, δηλαδή ράλι και ράλι σπριντ, κάθε επιφάνειας.

Αναλύονται διεξοδικά τα παρακάτω θέματα:
1.    Περιγραφή δρόμου και λήψη σημειώσεων (Πώς περιγράφω αντικειμενικά την ειδική; Πως κρατάω σημειώσεις;) Χρόνος, περίπου 30 λεπτά
2.    Ιδανικές γραμμές και τρόπος οδήγησης σύμφωνα με την αντικειμενική περιγραφή δρόμου (Ποιές είναι οι ιδανικές γραμμές; Από πόσο μακριά στρίβω; Τι κάνω όταν ακούω κάποια εντολή από το συνοδηγό; ) Χρόνος, περίπου 60 λεπτά
3.    Τρόπος «διαβάσματος» της ειδικής από το συνοδηγό. Χρόνος, περίπου 10 λεπτά
4.    Το «στήσιμο» του αυτοκινήτου. Χρόνος, περίπου 20 λεπτά.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Λάμπης Κουρτέσης.
Ο Λάμπης γεννήθηκε το 1957, είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην οικονομετρία και άρχισε τη συμμετοχή του σε χωμάτινους αγώνες αυτοκινήτου  το 1977. Μέχρι το 1988 συμμετείχε σποραδικά σε διάφορους αγώνες, ενώ από την επόμενη χρονιά συμμετείχε με πλήρη εμπλοκή. Το 1989 τερμάτισε 3ος στο έπαθλο ράλι σπριντ, το 1990 και 1991 τα κατέκτησε, ενώ το 1992 τερμάτισε 2ος στον ίδιο θεσμό. Το 2000 τερμάτισε 2ος στο κύπελλο μίνι ράλι, ενώ φέτος μετά από 3 αγώνες είναι 1ος στην κατάταξη του κυπέλλου ράλι σπριντ μέχρι 1400 κ.ε. Τις χρονιές 2005 και 2006 συμμετείχε σε μερικούς  αγώνες στην Ιταλία, κερδίζοντας μάλιστα και την 1η θέση στα μικρά κυβικά στο ράλι «Altopiano dei 7 Communi». Όλες του οι συμμετοχές (πλην μίας) έγιναν με αυτοκίνητο 1300 κ.ε.  Από το 2002 ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο των αγώνων αυτοκινήτου μέσω της επιχείρησης «Παραλληλοδρόμιο», κυρίως με θέματα εκπαίδευσης και προετοιμασίας οδηγών αγώνων, έχοντας οδηγήσει στο χώρο των αγώνων περίπου 30 οδηγούς.
Το σεμινάριο είναι δωρεάν και θα γίνει στο χώρο του Σ.Ι.Σ.Α., Λεωφ. Βουλιαγμένης 252 και Αντιόπης γωνία, στις 29 Ιουνίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 6:00 το απόγευμα έως 9:00 το βράδυ.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο Σεμινάριο είναι 40 και απευθύνεται σε:
Α) μέλη του ΣΟΑΪΣΤΑ
Β) μη μέλη του ΣΟΑΪΣΤΑ που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε αγώνες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)