Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1ο Doctor Drift Show


Ο καιρός μπορεί να ήταν εναντίον της διοργάνωσης με το απαγορευτικό στο λιμάνι του Πειραιά να καθιστά αδύνατον στα αθηναϊκά αυτοκίνητα να ταξιδέψουν για την πόλη των Χανίων, όμως τίποτα δεν σταμάτησε τουλάχιστον τους τοπικούς οδηγούς να βρεθούν στο Βαρύπετρο και την Pista Park για το πρώτο απ’ τα πέντε σόου που έχει προγραμματίσει η χανιώτικη διοργανωτική ομάδα.
Έντεκα τα αυτοκίνητα που τελικά κατάφεραν να βρεθούν στα 1100 μέτρα ασφάλτου, έχοντας την καλύτερη διάθεση για σόου και κάψιμο ελαστικών.
Ο κανονισμός ολοκαίνουργιος και «με προοπτικές βελτίωσης» αφού ο μέτρ στα Drift Shows, Θωμάς Παπαπάσχος, βρέθηκε στο νησί μας το Σαβ/κο «στήνοντας» στην εντέλεια μια πραγματικά γιορτή για το μηχανοκίνητο σπορ.
Πρώτη καινοτομία όμως και ίσως σημαντικότερη είναι το χρηματικό έπαθλο που προκήρυξε η Pista Park και εδόθη στους τρεις καλύτερους οδηγούς του διημέρου, πράγμα το οποίο θα συνεχίσει να γίνεται και στις υπόλοιπες 4 διοργανώσεις.
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Νίκος Ζιλιμπινάκης, έχοντας πίσω του τον Παναγιώτη Ανδριώτη και τρίτο τον Θέμη Μαρινάκη, όλοι οδηγοί αυτοκινήτων BMW.
Οι μάχες ήταν δυνατές, αφού στην τελική φάση για την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης η ισοβαθμία στα περάσματα για τους δυο οδηγούς ήταν σύνηθες φαινόμενο, κάνοντας έτσι τον βαθμολογητή Θωμά Παπαπάσχο να δίνει ξανά και ξανά εκ νέου εκκίνηση για τους δυο οδηγούς.
Η Ομάδα της Pista Park αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει ένα πλήθος ανθρώπων και εταιρειών που βοήθησαν για άλλη μια φορά στην σωστή διεξαγωγή του event, με πρώτο τον Μεγάλο Χορηγό SUPER CARS στην Εθ. Οδό Χανίων Ρεθύμνου και την ANEK LINES.
Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκφράζει και στους :
- Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού
- Θωμά Παπαπάσχο, για τη πολύτιμη βοήθειά του
- τους χορηγούς επικοινωνίας : ΚΥΔΩΝ TV, MRB radio, Sport FM, STAR FM, ΡΥΘΜΟΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤ.ΚΡΗΤΗΣ, , Chill Out News, Crn.gr, CretaDrive.gr
- Τον φωτογράφο του Αγώνα Doc Giorgio
- Τους Κριτές του αγώνα
Το επόμενο ραντεβού για το 2ο Doctor Drift Show εδόθη για τις 2-3 Απριλίου όπου ελπίζουμε ο καιρός να είναι σύμμαχος και να παρευρεθούν και τα αθηναϊκά αυτοκίνητα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)