Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών και Οδηγών WTCC η CHEVROLET


Η Chevrolet κατέκτησε, στο Μακάο, τον τίτλο των Κατασκευαστών του WTCC, ενώ ο Yvan Muller ανακηρύχθηκε επίσημα Πρωταθλητής των Οδηγών WTCC. Αυτή η διπλή επιτυχία ήταν το  τέλειο φινάλε για την αγωνιστική πορεία των Cruze στη διάρκεια της σεζόν.
Τα πρωταθλήματα κατακτήθηκαν με γενναιότητα και o Rob Huff και o Yvan Muller πήραν  διπλή νίκη στον 1ο Αγώνα.  Στο 2ο Αγώνα, το δίδυμο της Chevrolet είχε να παλέψει σκληρά για να περάσει τον Farfus, τερματίζοντας στην 3η και 4η σειρά, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Chevrolet ήταν ήδη στο βάθρο από τον 21ο αγώνα (στο σύνολο των 22 αγώνων).
Αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Huff που έλαβε την πρώτη επιλαχούσα θέση του πρωταθλήματος, καθώς τερμάτισε πολύ κοντά στον Tarquini. Ο Alain Menu είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά έδειξε και πάλι το απίστευτο ομαδικό του πνεύμα και την προσωπική του γενναιότητα, έχοντας να αντιμετωπίσει τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πατέρα του. Ο Ελβετός τελείωσε τον 1ο αγώνα στην 7η θέση, μετά από μια επαφή με τον τοίχο στον πρώτο γύρο αλλά δεν μπόρεσε να επωφεληθεί από την πρώτη θέση στην γραμμή του 2ου Αγώνα, αφού ένα μηχανικό πρόβλημα τον καθήλωσε.
“We are the Champions!” τραγουδούσαν στο γκαράζ Chevrolet μετά τον αγώνα, ανάμεσα σε επευφημίες, προπόσεις και δάκρυα χαράς. Μόλις επιστρέψει στην Ευρώπη, η ομάδα της RML θα ξαναρχίσει τις εργασίες, αντιμετωπίζοντας μια νέα πρόκληση: να γίνει το νέο Cruze 1.6 turbo του 2011, τόσο ανταγωνιστικό όσο και το σημερινό αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Δηλώσεις μετά τον αγώνα:
Yvan Muller (Πρωταθλητής WTCC 2010):
“Είναι υπέροχο το ότι κατέκτησα τον τίτλο από τον πρώτο μου χρόνο με την ομάδα της Chevrolet.  Ποτέ δεν είναι εύκολο να είσαι άμεσα ανταγωνιστικός με καινούργιο αυτοκίνητο και νέα ομάδα, αλλά η ενσωμάτωσή μου σ’ αυτή την υπέροχη ομάδα ήταν εύκολη, αφού έλαβα αμέριστη υποστήριξη από κάθε μέλος της. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την εκτίμησή μου και την ευγνωμοσύνη μου σε αυτούς. Είναι ο δεύτερος τίτλος μου στο WTCC, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, θέλω να απολαύσω κάθε δευτερόλεπτο αυτής της επιτυχίας και να το μοιραστώ με όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα. Στιγμές σαν αυτές είναι τόσο σπάνιες στη ζωή, που πρέπει κανείς να αρπάζει την ευκαιρία για να τις γευτεί και να τις απολαύσει ”
Rob Huff (3ος το WTCC 2010):
“Τι σπουδαίο αυτοκίνητο και τι εκπληκτική ομάδα που έχουμε. Συγχαρητήρια στον Yvan, οδήγησε όμορφα σε όλη τη σεζόν και αξίζει πλήρως τον τίτλο. Η ομάδα έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά, ενώνοντας όλα τα κομμάτια του παζλ, για να πετύχουμε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν η Chevrolet και η RML από την πρώτη μέρα. Είχα κάποια καλά αποτελέσματα αυτή τη σεζόν, αν και δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ για τον τίτλο, λόγω κάποιων αναπόφευκτων ατυχημάτων στους αγώνες. Πραγματικά ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά.”
Alain Menu (6ος το WTCC 2010):
“Είναι μια φανταστική ημέρα για τη Chevrolet, την RML και όλη την ομάδα, είμαι πραγματικά πολύ, πολύ χαρούμενος.  Όταν ξεκινήσαμε, σχεδόν από το τίποτα, πριν έξι περίπου χρόνια, είχαμε πραγματικά ένα πολύ μεγάλο έργο μπροστά μας, μεγαλύτερο από οποιονδήποτε εκείνη τη στιγμή. Όμως τα καταφέραμε και είμαι περήφανος για τη συμβολή μου σε αυτό. Θυμάμαι ακόμα με συγκίνηση την πρώτη μας νίκη στο Brands Hatch το 2006, αυτό είναι πραγματικά μια ξεχωριστή ανάμνηση. Τώρα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή και μετά να επιστρέψουμε ξανά στη δουλειά. Φέτος αποδείχτηκε μια δύσκολη σεζόν για μένα και πραγματικά ανυπομονώ να δώσω σκληρή μάχη το 2011!”
Wayne Brannon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chevrolet Europe:
“Το σημερινό επίτευγμα είναι το επιστέγασμα των έξι χρόνων σκληρής δουλειάς, με απίστευτη αφοσίωση και αληθινό πάθος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ταλαντούχους και αφοσιωμένους ανθρώπους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα WTCC της Chevrolet από την αρχή και οι οποίοι έκαναν αυτή την επιτυχία. Είναι από αυτές τις στιγμές που θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση του βιβλίο μου. "Παγκόσμιοι Πρωταθλητές" είναι ο τίτλος και όλοι στη Chevrolet είμαστε πολύ περήφανοι, ιδίως που η μάρκα μας συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με ολοένα και περισσότερους πελάτες να μας επιλέγουν κάθε μέρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα θα παρουσιάσουμε τόσα πολλά νέα και καινοτόμα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτή την απίστευτη αγωνιστική ομάδα της RML και όλους τους εργαζόμενους της Chevrolet,  πελάτες και οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο.”
Nick Reilly, Πρόεδρος της GM Europe:
“Με μεγάλη μου χαρά,  θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Chevrolet για αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η οποία αποτελεί επάξια ανταμοιβή για το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε στο διάστημα των έξι αυτών ετών. Από την έναρξη της καμπάνιας του WTCC της Chevrolet  το 2005, ήμουν πεπεισμένος ότι αυτή η ομάδα θα γινόταν ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής και σήμερα έφτασε αυτή η μέρα!”
Eric Nève, Manager Motorsports Chevrolet Europe:
“Σήμερα όλοι μας μοιραζόμαστε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και εκπλήρωσης, είναι η στιγμή της επιβράβευσης. Αυτό που θα έλεγα, από την πλευρά μου, είναι ότι η συνέπεια και η συνέχεια απέφεραν καρπούς.
Το γενικό πλαίσιο που ακολούθησα κατά τη διάρκεια των έξι ετών του προγράμματος αυτού ήταν: διάλεξε το καλύτερο τεχνικό, τους καλύτερους ανθρώπους, τους καλύτερους οδηγούς,  χτίσε μαζί τους και μείνε με αυτούς. Πάντα προτιμώ να κοιτάζουμε μπροστά και όχι πίσω, αλλά αν πρέπει να επιλέξω μια στιγμή από αυτές που ζήσαμε κατά τη διάρκεια των έξι αυτών χρόνων, θα διάλεγα το Σαββατοκύριακο του ντεμπούτου μας στη Monza το 2005. Ήταν μια συγκινητική στιγμή, που καθένας μπορούσε να αισθανθεί τον ενθουσιασμό όλης της εταιρίας. Τα αυτοκίνητά μας στις θέσεις 21, 22 και 23 στον πρώτο αγώνα, τρεισήμισι  δευτερόλεπτα  από τη γραμμή εκκίνησης. Αυτό από μόνο του δείχνει τον μακρύ δρόμο που έχουμε διανύσει από τότε. Στο τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου ο κατάλογος “points to work on”  περιλαμβάνει  όχι λιγότερα από 160 πράγματα που πρέπει να γίνουν! Υποθέτω ότι ήδη τα έχουμε περάσει όλα...”
Ray Mallock, Διευθύνων Σύμβουλος της RML Ltd:
“Είναι φανταστικό το συναίσθημα να είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, είναι το ‘κερασάκι στην τούρτα’ μιας απίστευτης σεζόν. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί και ότι μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, τώρα το πραγματοποιήσαμε! Αυτός ήταν ο στόχος μας, από τότε που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα του WTCC με τη Chevrolet, ήταν ένα σκληρό και υπέροχο ταξίδι, δημιουργώντας χρόνο με το χρόνο. Ανυπομονούμε τώρα για το νέο Cruze 1.6 turbo και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή την επόμενη πρόκληση.”

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρυμουλκούμενα - Τρέιλερ ...

Μια τελευταία ρύθμιση στο ζήτημα έκδοσης στοιχείων κυκλοφορίας για χρήση οχημάτων κατηγορίας Ο1 και Ο2 (ρυμουλκούμενα - τρέιλερ), συμπεριλαμβανομένων και των ειδικής χρήσεως ειδικού σκοπού μη μεταφοράς εμπορευμάτων, ενεργοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σχετική τροπολογία. Με τη νέα νομοθετική διάταξη παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων – τρέιλερ, που είχαν παλαιότερα τεθεί νόμιμα σε κυκλοφορία με ειδικά σημειώματα ρυμούλκησης (Ε.Σ.Ρ.) και δεν είχαν εκδώσει στοιχεία κυκλοφορίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας  που προέβλεπε η υπ’ αρ. 2805/2021 Υπουργική Απόφαση (δηλαδή, μέχρι 29/12/2023), να εκδώσουν στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες), κατόπιν καταβολής παραβόλου, ύψους 200 ευρώ και εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε μηνών, μετά τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ. Επιπλέον, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαλής και απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των εργασιών των πολιτών, παρέχεται η δυνατότητα τουλάχιστον έως τέλος Σεπτεμβρίου 2024, να  τίθενται νομίμως σε κ

Ευχές Α.Λ.Α.Κ. ...

 

Τεχνητή Νοημοσύνη ...

Στο μέλλον, τα ψηφιακά προϊόντα που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ ή AI) θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για τον Όμιλο Volkswagen. Οι νέες εφαρμογές infotainment και πλοήγησης, η υψηλής απόδοσης αναγνώριση ομιλίας, οι εκτεταμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και η μεγάλη ενσωμάτωση των ψηφιακών συστημάτων σε αυτό θα εξασφαλίζουν σημαντικά οφέλη για τους πελάτες, βελτιώνοντας την εμπειρία από το προϊόν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Volkswagen έχει δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο «Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης» (AI Lab). Η εταιρεία αυτή θα λειτουργεί ως ένα παγκοσμίως δικτυωμένο κέντρο ικανοτήτων και εκκολαπτήριο ιδεών. Το AI Lab θα εντοπίζει νέες ιδέες προϊόντων για τον Όμιλο Volkswagen και θα τις συντονίζει εντός του Ομίλου. Όσο οι ανάγκες θα αυξάνονται θα υπάρχει συνεργασία με τον τομέα τεχνολογίας στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Υιοθετώντας αυτήν την προσέγγιση, ο Όμιλος Volkswagen σκοπεύει να απλοποιήσει τη συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας με σκοπ